21. prosince 2016

Můj pracovní koutek & jak být efektivní?


tabule, svíčka - Primark, reproduktor, powerbanka - Samsung, diář - Kikki.K, stůl, lampa - Ikea


Ahoj všem! Nemůžu uvěřit dnešnímu číslu v kalendáři a taky tomu, že minulý rok jsem se přesně touto dobou učila na poslední státnici. Po dlouhé době budu mít Vánoce bez stresu z blížících se zkoušek a o to víc si je chci užít. A protože se s Vánoci blíží i zkouškové tak dnes bych se s vámi chtěla podělit o moje tipy na učení a ukázat vám můj pracovní "koutek".

Ukliď si
Ať dělám cokoli, musím se cítít dobře a nesmí mě nic rozptylovat. Takže když začínám s prací, musím mít kolem sebe uklizeno, aby mě nic "nevadilo" a já neměla nutkání odbíhat. V ideálním případě nemít u sebe věci, o kterých víte, že vás rozptylují. Takže ahoj telefone a sociální sítě, aspoň na tu dobu, co se chcete učit.

Plánuj si! 
Vždycky jsem si dělala různé plány, ať už do diáře, telefonu nebo na různé lístečky. Pokaždé jsem si počítala, kolik přibližně dní potřebuji na určité předměty. Co je velmi důležité, je dodržování termínů, které jste si naplánovali. Co se odsouvá se samo neudělá a zbytečně vás to stresuje a stále se to valí před vámi.

Odpočiň si
Na co se asi každý nejvíc těší jsou pauzy. Ty využij co nejefektivněji a klidně si slibuj malé odměny jako třeba video na youtube nebo poslech oblíbeného playlistu. Proto mám na stole i repráček od Samsung, který nezabere moc místa a hlavně se snadno připojí k telefonu přes bluetooth.

Dělej si výpisky
Na výpisky má každý svůj názor, ale mně se nejlépe vždy učilo z mých vlastních, protože jsem se v nich orientovala vždy nejlépe. Zárověň vždy při učení mám v ruce tužku a píšu si to, co si potřebuju zapamatovat a vše jde do hlavy mnohem líp.

Odměň se
V každém věku se potřebujeme nějak motivovat a proto se nezapomínejte odměňovat. I drobnost dokáže udělat hodně.

Nestresuj se
A tohle píše stresař největšího kalibru, ono se to snadno řekne a hůř dělá, ale stres je prevít, který rozhodně nikomu nepomůže, takže se ho snažte držet co nejvíce na uzdě, jak proti němu bojujete?



A co se nejvíce osvědčilo vám? A pokud máte před sebou zkouškové, tak hodně štěstí!

Mějte se krásně a budu se těšit zítra u udalšího článku!

Vaše L.
xx

12 komentářů :

  1. Ty Vánoce bez zkouškového celkem závidím, tak si je pořádně užij :-). Jinak triky a tipy na učení mám podobné...hlavně v klidu a s dostatkem času.
    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Mám to hodně podobně jako ty. :) Také jsem o tom psala článek jak být produktivní A mnoho věcí se shoduje. :D Také musím mít uklizeno, plánovat, odpočívat. No..však to znáte. :)

    OdpovědětVymazat
  3. No tam se musí pracovat jedna báseň :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vazne skvely tipy a hlavne nejkrasnejsi office! To je instagoals!!!! brzo si budu noce zarizovat pokojik, tak uz se rozhlizim a tenhle clanek mi urcite pomuze dal, vypada to tak ciste a no, proste hezky! ;)
    S laskou
    Sandra / http://www.shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  5. Hlasitá závist :D Já nevím, co to jsou Vánoce, co chodím na VŠ :D Mám to s učením podobně, hlavě dost času, plánovat (učím se aspoň chvíli i na Štědrý den) a psát si zvlášť to, co mi extra nejde. A do toho si vybarvuju (ne podtrhávám) ideálně každou kapitolu jinou barvou, takže pořád ořezávám pastelky a mám ze skript omalovánky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to přijde, uvidíš. S tím volnem nevolnem jsem to měla stejně, ale na štědrý den jsem se neučila nikdy, ani minulý rok, když jsem dělala státnice, zase se to nesmí přehánět! Mým největším kamarádem byly vždycky zvýrazňovače, ale čím dýl jsem se to učila, tím víc to bylo barevný a pak už prakticky vybarvený :D. Hodně štěstí a pevné nervy, ale užij se Vánoce! :*

      Vymazat
  6. Skvelý článok a nádherná izba! Ten diár sa mi veeľmi páči ♥

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  7. Překrásný pracovní koutek! :) S tím úklidem a plánováním naprosto souhlasím, bez toho nemůžu být produktivní!

    OdpovědětVymazat