29. listopadu 2017

Jak na lepší den?

outfit -F&F

Ahoj všem! Řadíte se mezi sovy nebo ranní ptáčata? Já jsem 100% ptáče, který je ráno nejvíc aktivní a vždycky se na ráno těší. Jo, pro někoho je to nepochopitelné třeba pro mého manžela, který je v tomhle můj pravý opak a rád si pospí. A absolutně nechápe moje víkendové nadšení o půl sedmé ráno a "vymrzování", ať už vstává taky.
Miluju volná rána, i když jich bohužel moc není, kdy vstanu a vyloženě nic nemusím. Takový den byl po dlouhé době tuto neděli, a protože se teď o víkendu budeme stěhovat, chtěla jsem si ten poslední víkend v našem bytě, kde jsme bydleli dva a pů roku ještě hezky užít. No a právě u toho vznikla myšlenka, že bych Vám mohla napsat pár tipů, jak si víc ráno vychutnat a třeba nemít budík jako hlavního nepřítele.

1. cítít se dobře a pohodlně. I když jsem doma, mám ráda nějaké hezké oblečení, v kterém se zároveň cítím pohodně. A to samé platí i pro oblečení na spaní. Miluju různé dlouhé flanelové košile, a když je chladno, tak si k nim ráda  vezmu i kalhoty. Není výjimnkou, že je nosím i jako kalhoty na doma, třeba tyhle roztomilý s buldočky! Všechno, co mám na sobě je z F&F, které má krásné domácí a  "spací" kousky. Já už si několik let kupuju právě jejich kalhoty a nedám na ně dopustit. V současné době mají i strašně krásné domácí oblečení s vánočními motivy a až budu mít chvilku, určitě bych si chtěla ještě nějaké pořídit. Pro víc inspirace se můžete podívat na blog F&F.

2. snídaně! Můj absolutní základ, ať už je víkend nebo spěchám do práce. Bez snídaně to nejde. A žádné výmluvy, že nestíháte. Protože každý stíhá snídani, jen to nechce pořád oddalovat budík! Existují varianty, které jsou zdravé a rychlé. Zkoušeli jste vločky namočené přes noc a pak si je ráno jen tak ohřát a udělat si kaši? 

3. připravit si vše večer. Někdy je to otrava hlavně, když už je člověk večer unavený, ale usnadní to spoustu práce. A určitě se bude vstávat líp s pocitem, že už máte vše připravené, alespoň u mě to tak funguje.

4. rychlá sprcha. Když se ráno cítím tak, jako kdyby mě přejel vlak, tak mně vždycky pomůže rychlá a vlažná sprcha, která mě rychle probudí.

5. hudba. Taky máte hned lepší náladu?

6. mít se na co těšit. Ne jen ráno, ale hlavně v životě si myslím, že bychom měli mít takové maličké milníky, na které bychom se měli těšit. A myslím, že i když se na nějaké dny zrovna dvakrát netěšíme a nejraději bychom je přeskočili, vždy se dá najít něco pozitivního, jak si ten den zlepšit.

7. a co pomáhá vám?

Mějte se krásně!
Vaše L.


6 komentářů :

  1. No ja určite patrím medzi sovy a vždy som bola produktívnejšia večer.. a keď som bývala s našimi, tak tam s nami bývali ešte iní členovia rodiny a bolo nás tam vždy 6 až 7 a ja som sa potom najradšej učila večer, keď bolo konečne v dome ticho.. a teraz rada píšem blog tiež veer.. vždy cez den sa vlastne teším na večer, že si sadnem, dám si vínko a budem si písať...alebo čítať iné blogy.. a cez deň zas robíme všetko možné, varíme, fotíme, ideme do obchodu atď.. no a ráno ja nemôžem vstať a nemôžem sa premcť aj keď si vravím, že proste ráno vstanem skôr a budeme mať dlhší deň a všetko stihneme...a nikdy to tak nie je.. ale fakt buduci týžden cez volno to tak skusim praktizovat :D No lepšie by mi to islo, keby bol moj manzel ako ty že by vstal skor a budil ma :D ale ked obaja spime tak to je katastrofa :D

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych k těm ranním rituálům přidala ještě kávu. Samozřejmě ta doma je nejlepší, nejvoňavější a s nejlepší krémovou pěnou... ale přijtí do práce o hodinu dříve než všichni kolegové se pro nás, jejich tři kancelářské krásky, stal famózní rituál, kde všechno probereme a tak příjemně se nakopnem do práce. V pondělí je to třeba naprosto nepřekonatelné! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Muzu se zeptat co za kasi mas na techto fotkach? Nevypada jako ovesna ale krupicka. Je to tak? Dekuji

    OdpovědětVymazat
  4. U mě je to Leni zásadně hudba, vždycky. A jídlo, haha. Ale ta hudba dokáže zachránit všechno :)
    Ejnets in Peru | instagram: EJNETS

    OdpovědětVymazat
  5. príjemný článok :) ide z neho taká pohodička..ale to z teba vlastne vždy ;)

    Viki Ceglédyová

    OdpovědětVymazat