6. prosince 2017

Moje nejoblíbenější palačinky #recept


Ahoj všem! Někdy je potřeba si život hezky osladit a jeden z nejlepších způsobů jsou rozhodně palačinky. Proto jsem se rozhodla, že se s vámi podělím o můj oblíbený recept, který se asi od těch vašich osvědčených nejspíš moc neliší, ale třeba právě u tohoto článku dostanete na ně chuť a to se takhle před víkendem docela hodí ne?

Pro 4 osoby:

1/4 mléka
1/4 vody
3 vejce
3 lžíce oleje
1 vanilkový cukr
špetka soli
300g hladké mouky
olej na smažení

Vše dobře promínat, já používám ruční mixér, nechat půl hodinky v lednici a hurá na smažení. Za mě čím tenčí, tím lepší. Máte to taky tak? A s čím máte palačinky nejraději? Já je mám hodně spojené s dětstvím, kdy mi je dělala babička s dědou s tvarohem a borůvkami! 

PS: Babi, asi přijedu! :P



Mějte se krásně!
Vaše L.

5 komentářů :

  1. Miluji palačinky s jahodovou marmeládou. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Palačinky miluju a rozhodně jsem na ně teď dostala chuť, tak děkuju. Já jsem ze začátku dělala mamky recept, ale nevím proč, nikdy se mi nepovedly tak, jak jsem chtěla, měla jsem v těstě hrudky. Poté jsem objevila recept na obale nějaké hladké mouky, kterou jsme měli zrovna doma. Tak jsem to vyzkoušela a konečně se mi povedly! Byly výborné! Ráda zkouším ale nové recepty, takže se těším, až někdy vyzkouším ten tvůj.
    Nejraději mám palačinky v dobré společnosti, s jahodovou marmeládou a kopou šlehačky.

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá vážně božsky, hned jak přijedu domů, musím je zkusit :)
    Ejnets in Peru | instagram: EJNETS

    OdpovědětVymazat
  4. Jooo palačinky taky miluju. Nejradši je mám s jahodovým džemem, ale někdy si je dám třeba i s Grankem :D Ale hlavně je ráda dělám na kokosovém oleji :)

    OdpovědětVymazat