22. prosince 2017

Můj pomocník v těhotenství


Ahoj všem, dneska mám tip pro současné i budoucí maminky. Je to věc, která mě provází úplně od samého počátku těhotenství a mnohokrát mi velmi pomohla. A o čem mluvím? O těhotenské aplikaci Nutrimimi
Když jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, zaplavila mě ohromná dávka štěstí. Měla jsem slzy v očích, klepala se mi kolena a vytáčela jsem manžela se slovy: "Luky, budeš táta!"
V tu chvíli absolutně nic nevnímáte, na jakékoli příznaky bylo moc brzy. Jediné, co jsem pociťovala byl strach o to maličké "chia semínko", které jsme si moc přáli. Od doktora jsem věděla, že jsem v pátém týdnu a miminko je v děloze. Další základní věci jako počítání týdnů, velikost miminka, srdeční akce atd., šly zatím mimo mě. A co udělá většina a udělala jsem i já? Zasedne k počítači a hledá. Hodně mých otázek byly odkazovány na maminkovské skupiny, na které od jistých dob nechodím. Ještě před tím, než jsem otěhotněla jsem pravidelně chodila na určitá fóra a přiznám se, že mě rozhodně nepomohly. Naopak, byla jsem ještě víc vystrašená a hlavě měla všechny ty hororové příběhy, které v některých situacích opravdu číst nepotřebujete.

Co mi pomohlo se ve všem zorientovat byly těhotenské aplikace. Našla jsem si dvě, jednu v angličtině, která byla dostupná v neplacené verzi do 14tt a druhou v češtině - Nutrimimi, která mě provází celým mým těhotenstvím. Je pro prvních 1000 dní miminka od početí až po batole
Důležité pro mě je, že celá aplikace vznikla ve spojení s odborníky, protože na informace, které v ní najdu se můžu spolehnout. Zatím můžu posoudit jen tu část před narozením miminka, kde pravidelně každou středu čtu updaty o tom, jak je miminko v daném týdnu velké, kolik váží, co je v současné době důležité pro jeho vývoj a co v bříšku už vyvádí. Co se mi líbí, že nejsou zaměřené pouze na miminko, ale i na samotnou maminku, protože mi aplikace několikrát pomohla v ujištění, že to co právě prožívám je v naprostém pořádku.

Další, co těhotenské updaty doplňuje, jsou články, které jsou zařazeny mezi jednotlivé týdny těhotenství. Ty mi pomohly opravdu několikrát, protože jsou načasované tak, že v nich najdete témata, která aktuálně řešíte. Jsou to třeba články o cestování v těhotenství, nachlazení  v těhotenství, o těhotenské cukrovce nebo jak předcházet striím, o porodu a další.

Jednotlivé články se vám díky pravé liště zobrazují podle vašeho týdnu těhotenství, který si nastavíte hned jako první, když začnete aplikaci používat. Ale máte možnost nakouknout i do článků, co vás čeká a v tom já vždycky trošku švindluju a nakukuju dopředu hlavně u vývoje miminka.

Co v aplikaci nevyužívám, je graf na hlídání hmotnosti, kde si můžete svou váhu pravidelně zaznamenávat a vidíte jak "hezky" roste. Tohle mám zaznamenané v těhotenské průkazce a všechna ta čísla si docela dobře pamatuju, takže rostoucí graf vidět nepotřebuju :).

Co je skvělá věc Těhotenský jídelníček, kde jsem si načítala, co nesmím jíst a co bych naopak měla doplňovat a neměla bych zapomínat. Teď už jsem jistá, protože vím, co můžu a co ne, ale ze začátku mi to opravdu hodně pomohlo.
 A když už je člověk úplně v koncích a na svoji otázku nemůže najít odpověď, tak přímo v aplikaci jsou k dispozici odborníci, kterým váš dotaz můžete poslat.

Pokud se vás toto týká, tak aplikaci si můžete stáhnout zde. Také bych chtěla říct, že tento článek vznikl ve spolupráci s firmou Nutrície, nicméně jsem aplikaci využívala dávno před tím, než mě Nutrície oslovila.

Budu ráda, když mi dáte vědět, jestli by vás zajímaly další moje tipy a třeba článek o mém stravování a váze v těhotenství. Nebo úplně něco jiného?





Mějte se krásně!
Vaše L.

1 komentář :

  1. Já tuhle aplikaci taky využívám. Jsem z ní nadšená a každou středu čtu nové informace, o novém týdnu. V.

    OdpovědětVymazat