7. září 2017

Moje těhotenské potřeby aneb moje současné #musthave


Ahoj všem! Než začnu sepisovat článek o mém prvním trimestru těhotenství, tak jsem se rozhodla, že vám ukážu takové moje #musthave, bez kterých nedám, nebo jsem nedala poslední měsíce ani ránu. Pokud jste těhotné ještě nebyly, myslím, že to jsou fajn tipy, které by vám mohli pomoct a pokud už máte těhotenství za sebou nebo ho právě prožíváte, tak si moc ráda přečtu ty vaše.

První, co jsem musela řešit, byla podprsenka. Mým prvním příznakem byla velmi citlivá a "větší" prsa, což já na sobě opravdu poznám, protože nejsem a nikdy jsem nebyla nějak speciálně obdařená. V klasických podprsenkách jsem se cítila hrozně a vše mě bolelo, takže moji záchranou byly braletky a různé sportovnější podprsenky. Moje nejoblíbenější je právě tato šedá, kterou jsem nosila nejčastěji.

 podprsenka TH - different.cz

Co už teď naštěstí nepotřebuju, ale párkrát se mi po nich hodně ulevilo jsou zázvorová lízátka z lékárny. Nikdy by mě nenapadlo, že vypadají takhle! Vždy jsem si představovala hnědou kuličku na dřívku, nevím proč.


Na co jsem se snažila hodně dbát byly těhotenské vitamíny, které jsem brala opravdu každý den protože v prvním trimestru je to opravdu nejdůležitější. Na trhu jich najdete opravdu nepřeberně, já jsem brala "chytré miminko". Asi je jedno, kterou značku si vyberete, hlavní je obsah kyseliny listové a jestli na něco dávat pozor tak na její formu. Hodně holek zná klasickou kyselinu listovou z lékárny, která stojí kolem 50 kč, ale to je kyselina v "nenaštěpené" formě, kterou většina žen neumí vstřebat, takže je lepší si připlatit. Teď v druhém trimestru beru GS mamavit, který jsem dostala od kamarádky.


Co jsem zkusila jednou je gravimilk a už jsem si ho znovu nekoupila. V kombinace s kapslemi mi už přišel zbytečný.


Co používám prakticky od začátku je olejíček z DM, koupila jsem si ho tuším za 60,- a je fakt skvělý. Snažím se mazat každý den, i když se přiznám, že to fakt nemám moc ráda, ale nejde to jinak. Myslíte, že má vliv cena/kvalita nebo to vyjde stejně? Koukala jsem i po těch dražších, ale nějak nevěřím, že jsou o tolik lepší.

 zrovna tento týden mi přišel balíček z DM s mým oblíbencem, ostatní jsem zatím nezkoušela

A teď můj "poklad" těhotenský pás BE Safe, který mi koupil manžel snad týden po tom (na feedo.cz), co jsme se dozvěděli, že jsem těhotná. I když bříško není velké, tak už od nějakého sedmého týdne se mi nafukovalo a opravdu mi nebylo příjemné mít pás přímo na něm. Takže díky němu se mi jezdí v autě pohodlněji, ale co je nejduležitější, je bezpečný pro miminko, což běžný pás opravdu není. Takže jsem i klidnější a vím, že i kdybychom museli rychleji přibrzdit, že pás nebude tlačit na toho našeho drobečka.

 pás funguje tak, že drží spodní část pásu mimo bříško 


Mějte se krásně a budu se těšit na komentáře!

Vaše L.

5 komentářů :

  1. Ahoj Leni, i kdyz nejsem tehotna a tema se me netyka. Moc rada si ctu tve prispevky o tehotenstvi. Mas skvele tipy, ktere rada urcite jednou zuzitkuji. Je mi 24 let a strasne na to take tesim. Preji mnoho zdravi a stesti s drobeckem. A budu se tesit na dalsi prsipevky. Jsi ma inspirace :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, ani nevím, jak mě tvůj komentář potěšil! Mockrát děkuju a těším se u dalšíhi článku! :* Jsi zlatá!

      Vymazat
  2. doporučuju těhotenský polštář :) strašně lituju, že jsem ho nepořídila dřív a dlouho jsem trpěla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už po něm pokukuju! Moc děkuju za tip! I když je bříško ještě malé, tak jsem zvyklá spát na břichu, což už mi není vůbec příjemné, nebo na boku a taky to není nic moc. Většinou to vypadá, že celou naší obrovskou peřinu mám mezi nohama a pod bříškem a spíme bez peřiny :D, takže už si ho fakt budu muset pořídit!

      Vymazat
  3. ahoj, ja som donedavna tehotna bola, teda už dva týždne tehotná nie som. :) a presne si spomínam na toto všetko, mala som to dosť podovne, aj s tými podprsenkami, aj lizatka som skúšala ale mne nezaberali a krémovala som sa všeličím možným a musím povedať, že strie sa mi nespravili aj ked mamina ich mala, teda mám genetickú dispozíciu. O produktoch, čo som používala som spravila aj článok na https://bebeismum.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat