25. září 2017

Konec žehlení vlasů?


Přibližně před měsícem jsem byla poprvé u kadeřníka Marka, na kterého jsem dostala doporučení od Barči, ke které jsem chodila na vlasy několik posledních let. Když jsem k Markovi přišla a začal si prohlížet moje vlasy, hned se mě ptal, jakou mi dá práci úprava, protože je mám opravdu hodně husté. Svoje vlasy mám ráda, ale přiznám se, že jsem si postěžovala, že si je musím pravidělně žehlit a to hlavně po umytí a fakt to nemám ráda.

Proč? Protože moje vlasy po umytí neskutečně nabydou do velkého objemu a jsou krepaté. Takže jediná moje spása je žehlení, což někdy ráno si přes půl hodiny žehlit vlasy je fakt utrpení. Marek se začal smát, nazval mě tuze nespokojeným medvídkem a Hagridem :D a slíbil mi, že s tím příště něco uděláme, abych vlasy nemusela žehlit vůbec. Což bylo pro mě něco naprosto nepředstavitelnýho.

Příští návštěvu se opravdu narovnávalo, celou "proměnu" jsem dávala na instastories a přišlo mi opravdu hodně zpráv o co se jedná. Přípravek, který bych nazvala totálním zázrakem se jmenuje Straighten it od Welly. Kdybyste chtěli kouknout, jak narovnání probíhá, tak tady je celé Markovo video.
V křesle jsem strávila tři hodiny a výsledek byl super, i po vyfoukání vlasy vypadaly jako po vyžehlení žehličkou, ale přeci jen jsem byla zvědavá, co vlasy udělají mně doma po umytí. A po vyfénovaní (bez kartáče) byly opravdu rovné snad ještě víc, než kdybych si je žehlila. 

Co zajímalo mě a mohlo by zajímat i vás

Pro jaké vlasy je tato metoda vhodná? 
Je vhodná pro všechny vlasy kromě zesvětlovaných, melírovanýchh, trvalených, barvených na blond, barvené henou, upravovaných brazilským keratinem. Vždy by to měl posoudit kadeřník.

Jak dlouho trvá efekt rovných vlasů?
Nedochází k vymývání nebo k něčemu takovému. Efekt nemizí, narovnání je stálé a pouze odrůstá.

Nebude mít špatný vliv na vlasy, nezhorší se jejich kvalita?
Ne:). Bála jsem se toho, ale zatím, jak ty vlasy jsou rovnější vypadají i mnohem lesklejší.

Kolik narovnání stojí?
To je velice individuální, protože záleží na spotřebě materiálu. Takže podle toho jak dlouhé a husté máte vlasy.

Nebudou mi vlasy plihnout?
Přípravek se neaplikuje přímo k hlavě, ale nechává se menší odrost. Tím vznikne velmi přirozený efekt se stálým objemem.

Tohle zajímalo mě, jestli najdete něco dalšího, tak budu ráda, když napíšete do komentářů nebo jestli máte individuálnější dotaz, tak můžete přímo Markovi.

proces narovnávání
Výsledek v salónu
Vlasy po umytí doma
 jen taková ta "miminka" se trošku kroutí, tam se produkt záměrně nenanášel

Co říkáte na tuhle metodu a zkusily byste ji? 

Mějte se krásně!
vaše L.

7 komentářů :

  1. O tomle slyším prvně. Také si vlasy často žehlím, ale to je spíše, že nemám náladu na své kudrny.. :-) Ačkoliv effekt vypadá suprově, raději zatím zůstanu u žehličky :-)

    Začínám objevovat tajemství přírodní dekorativky

    OdpovědětVymazat
  2. Jee tak to je opravdu super! :) Mas nádherné vlásky :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  3. To je skvely! Ja si vlasy rada zehlim docela rada a tohle zni jako skvely reseni, diky za tip!
    Sandra

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tahle metoda vypadá velmi dobře a mě osobně hodně zaujala. Vlasy si žehlím po každém mytí vlasů, takže tohle by mi pomohlo :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Leni, jak hodnotis narovani vlasu takhle s odstupem? Jak dlouho to na vlasech vydrzelo, ze jsi nemusela zehlit? A neponicily se?
    Vlasy si zehlim uplne kazdy den, takze takoveto narovnani bych uvitala a vazne o tom uvažuju.
    Dekuji za odpověď.
    Adéla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Adél, opravdu to bylo nejlepší rozhodnutí. Ještě to stále drží, protože narovnání je trvalé a nevymývá se. Jen u od hlavy podrosty žehlím. Na další návštěvě třeba za dva až tři měsíce budeme doplňovat u hlavy. Moje podmínka byla, že chci narovnat šetrně, aby se vlasy žádným způsobem neponičili a Marek mi to slíbil a tak to bylo. Tak že za mě jojojo, ta vstupní investice je větší, ale pak stačí jen doplňovat a každý den žehlit je šílenost a vlasy se dost ničí... Taky jsem si tím prošla, snad jsem pomohla, měj se krásně!

      Vymazat
    2. děkuju moc za info, pujdu do toho :-)

      Vymazat