9. srpna 2018

Moje oblíbené detaily z dětského pokojíčku

šatníková skříň Ikea, komoda & houpátko Stokke
Pokojíček je místnost, která mi dělá radost. Jony se sice ještě maličký, ale trávíme tam víc a víc času. Začíná pozorovat vše kolem, vždy se na něco zadívá a musí to prozkoumat, ideálně pusou! Už se nám víc a víc zabydluje, mění se a to mě baví! Do budoucna mám další plány, chtěla bych pořídit ještě jeden kus nábytku a až bude Jonášek větší, tak mu na domečkovou postýlku pořídit takový látkový "stan", aby měl už svůj domeček pro velký kluky! Pro zútulnění jsme dolepili ještě několik puntíků na zeď a pořídili koberec se silnicí, kde si hrajeme a je to prostě fajn! 


Jestli se něčeho držím, když vybírám věci do pokojíčku, tak to jsou barvy. Převažuje modrá, bílá a šedá, dál to jsou zvířátka hlavně medvídek a potom motiv mráčků. Tenhle hrací mráček od značky Ferm Living pořád vede, když dám Jonáška do velké postýlky, což se děje většinou, když si jdu namočit perlan nebo skládám oblečení do skříně.

mráček Bellerose
Dřevěná krabice na hračky, teď už vlastně na knížky, protože se naše sbírka pomalu, ale jistě rozrůstá! Je na kolečkách, takže dost často po pokojíčku putuje a jak vidíte, motiv medvídka opět vede. A aby jich nebylo málo, ještě jeden medvídek od značky Mamas&Papas hračky hlídá, ale toho má Jony moc rád, takže většinou lítá s námi po bytě.

box na hračky Bella Rose, medvídek Mamas&Papas TrendyBaby, deka s puntíky Mamas&Papas TrendyBaby
postýlka stokke home, krokodýl Done by Deer

Jak už jsem psala, pořídili jsme do pokojíčku koberec. Pamatuju si, když můj brácha měl jako malý svoje silnice na koberci a jak si vyhrál! Doufám, že u nás bude mít úspěch tahle decentní varianta, kterou zatím miluje hlavně máma. Teď po nějaké době jsem ještě objevila variantu koberce ZOO a ten mi přijde taky naprosto boží.


Když už jsem psala o stěnách a puntících, objevila jsem tahle dřevěná písmenka, ze kterých jsem sestavila JONAS. Na Bella Rose měli černou a modrou variantu a přemýšlela jsem, jestli jedno písmenko třeba nedat modré, ale nakonec jsem zvolila jednoduchost a jsem za to ráda. Písmenka jsme přilepili transparentními lepítkami, která jsem koupila v papírnictví.


Svítící medvídek Bruno s nastavitelnou intenzitou světla je moje srdcovka a těším se, až ho budeme používat zase více. Přeci jen je teď pořád světlo, ale jeho čas zase přijde.


Písmenková lahvička. Vybrala jsem si ji s písmenkem R, ještě když jsem byla těhotná, aby mi připomínala období "Ragnárka". Tu teď tahám hlavně ven, ale líbí se mi, že i doma nadělá parádu.

Baby first book Bella Rose, mráček Mamas&Papas Trendy baby, lišák - Zara home, botičky Toms Urbanlux

Papírový pytel ne jen, že vypadá dobře, ale vejde se do něho opravdu hodně. Já ho využívám pro ukrývání zásob třeba vlhčených ubrousků a drogerie pro Jonáška.


Kde kupujete nejraději dekoraci k vám domů? V pokojíčku máme většinu z mého oblíbeného Bella Rose, protože tak jsou ty kousky prostě nádherný a nejraději bych vykoupila všechno. Potom to jsou samozřejmě hračky, které budou asi postupem času přibývat a pokojíček měnit.

Budu ráda za vaše tipy!

Vaše L.

6 komentářů :

  1. Moc hezký článek! Já nakupuji dekorace v pepcu, nábytek máme z ikea a nějaké dekorace kupuji i na aliexpress :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Leni, s nadšením se vracím na Tvůj blog a sbírám inspiraci na zařizování dětského pokojíčku. Máte to opravdu moc krásné a vkusné a oceňuji jak praktické tipy na výbavičku, tak i tipy na hračky a dekorace. :) Mohla bych se prosím zeptat, jak jste od začátku řešili spaní přes den a v noci? Jonášek má pokojíček s postýlkou, ale dočetla jsem se, že jednu máte i v ložnici. Spinká tam přes den? Nebo máte nějaké lehátko třeba v obýváku? :) Máme dům a řešíme, zda pořídit dvě postýlky. Neumím si přestavit, že mimčo nechám i přes den na druhé straně domu v ložnici. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lenie :), Jonášek má v pokojíčku domečkovou postýlku, která je do pěti let, ale tam zatím nespinká, ale vydrží si tam hrát než mu uklidím prádlo do skříně nebo cokoli jiného :). V ložnici máme postýlku na kolečkách a když bl úplně mini, tak jsme ji převáželi i do obýváku, ale teď už ne. Přes den v postýlce nespinká, většinou spinká v kočárku nebo v hnízdečku v obýváku, mám ho ráda na očích :). Snad jsem pomohla! Měj se krásně!

      Vymazat
  3. Ahoj Leni, zajímala by mně Tvá zkušenost se samolepkami Stickstay, resp. s e-shopem. Jak dlouho trvala doba dodání? Kolik stálo poštovné? Narazila jsem na podobné "puntíky" na babydeco.cz tak by mně zajímalo srovnání :) Jinak se na tvůj web moc ráda vracím a hledám inspiraci. Děkuji, Agi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Agi,
      jediné negativum je jejich cena, ale zpracování je dokonalé. Pošta je nad nějakou částku zdarma, to najdeš na eshopu. Dorazí bleskově, tuším třetí den od objednávky :).

      Měj se krásně!

      Vymazat