2. dubna 2017

Lívancová neděle


Miluju snídaně! A nejvíc ty, kdy člověk nikam nepospíchá a může si udělat dokonalé rádno ve dvou. Moje snídaně je ve velké většině ovesná kaše, na kterou nedám dopustit, ale už minulý týden jsme si naplánovali, že ovíkendu si uděláme dokonalé lívancové ráno a docela se nám to povedlo!
Ne jen, že je to skvělá dobrota, ale taky takový malý randíčko v kuchyni jen ve dvou a přesně tyhle chvilky jsou pro mě nejkrásnější. Takže jestli jsem vás nalákala, tak ten další víkend může být Váš!

Můj recept na dvě porce:
150 g celozrnné mouky
jedno vajíčko
jeden kypřící prášek
špetka soli
dvě lžíce kokosového cukru
3 lžíce oleje
ghí na smažení

deka - dreamAnnie

Co běžne snídáte vy a jaká je vaše lepší varianty snídaně, když máte čas a chcete si ráno pořádně užít?

Mějte se krásně!
Vaše L.

8 komentářů :

  1. Vypadají krásně :) jop a ten javorový sirup z Tesca, ten je opravdu vynikající :)

    OdpovědětVymazat
  2. Takovou snídani ti teda závidím. Odkud je prosím ten hrneček? Je boží :)
    Já taky nejčastěji snídám ovesnou kaši, před školou nebo prací je to taková osvědčená rychlovka, ale když mám volno, tak si občas dopřávám právě taky lívance, které dělám z hotové proteinové směsi:)
    http://cheesecakebysandra.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, hrníček je z HM home :). Já se ještě chystám na ty banánové!

      Vymazat
  3. My si ho včera koupili náhodou a je vážně super, půjde i do kaše!

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají vážně skvěle. také si o víkendu většinou dělám nějakou takovou snídani - lívánce, vafle. Máš to moc krásně nazdobené a nafocené, hned bych je ochutnala. :D
    Andrea Mokrejšová

    OdpovědětVymazat
  5. Leni, přesně takovou snídani jsem dnes manželovi udělala taky. Lívance u něj vedou nad palačinkami :-) a zítra bude kaše. Inspirovala jsi mě a už jsme jednou zkoušeli a docela ušla, ale musím to ještě vychytat. Kde jsi koupila tu hezkou deku, prosím? Monča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Moni! Já taky s nimi u manžela sklidila úspěch, copak bychom pro ně neudělaly že?? To jsou snad moje první lívance, vždycky totiž dělám palačinky, ale asi je zařadíme do pravidelných víkendovývh rituálů, protože to bylo hrozně fajn! Dečku mám od slečny, která je plete, je z australské ovčí vlny a je strašne příjemná. Pod třetí fotkou je odkaz, tak můžeš kouknou.
      Měj se krásně! L.

      Vymazat