16. dubna 2017

Moje vlaso-péče aneb není to jen o produktech


Ahoj všem a krásné Velikonoce! Jak jste na tom s Velikonoci, já je nikdy neměla vůbec ráda! Ale teď jsem se na ně straště těšila, protože jsem volno docela potřebovala. Těším se i na dva další prodloužené víkendy a doufám, že už nám to konečně vyjde a vyjedeme někam pryč.

V týdnu jsem byla u mojí kadeřnice a zároveň kouzelnice Barči, která je prostě nejlepší. Absolutně jí věřím a vždy jsem u ní byla moc spokojená. Když jsem vám dávala fotky na instastorries, tak jsem měla telefon zaplavený dotazy na moje vlasy a hlavně na péči o ně, tak jsem se rozhodla o menší update mojí starší péče.
Většina dotazů směřovala na produkty, které používám. Ano, vyfotila jsem vám tady moji vlasovou poličku, ale nemyslím si, že moje vlasy jsou takové díky nim. 

Co je tedy podle mě nejdůležitější?

Genetika
Ať se nám to líbí nebo ne, tak tohle je absolutní základ. Podle mě je tak 70% genetika a zbytek už je na nás, ale i s tím se dá něco dělat.

Naučit se mít svoje vlasy rád
Ať jste s nimi spokojené nebo ne, jsou to naše vlasy a jiné mít nebudeme. Proto se snažte se snimi sžít. Ikdyž se to možná nezná mně to trvalo hodně dlouho a svoje vlasy jsem dost velkou část života bojovala. Vlastně do té doby, co jsem nezačala pravidelně používat žehličku na vlasy. Moje vlasy mají po umytí opravdu velký "ovečkoidní" objem a žehlička na vlasy je moje nejlepší kámoška.

Barvení, stříhání
Moje vlasy jsou opravdu kvalitnější, lesklejší a pevnější při pravidelných návštěvách kadeřnice. Už bych si nikdy nedala na vlasy barvu z drogerie, protože vím, jakou paseku to s nimi udělá. Další musthave je pravidelné zastříhávání a to, i když si chcete vlasy nechat narůst. Vlasy se nelámou a jejich kvalita je úplně někde jinde. A za mě jsou rozhodně hezčí kratší, ale zdravé a pevné vlasy než přerostné roztřepené a polámané chudinky.

Životospráva
Aneb zevnitř ven. Vyvážená a pestrá strava dělá taky svoje. Určitě jsou dobré i nějaké doplňky stravy, ale já žádné nepoužívám.

Produkty
V současné době máme velkou výhodu, že i v drogerii najdeme spoustu kvalitních přípravdů. Co bych doporučila, tak občas kouknout i na složení a šampony a péče naplněné silikony bych aspoň občas vyměnila i za přírodnější produkty, abychom vlasy zbytečně nepřetěžovaly. 

Fény, žehličky, gumičky
Tady určitě nešetřete, rozhodně vám nic nezničí vlasy tak, jako nekvalitní žehlička na vlasy. Když chci pravidelně žehlit, fenovat atd., dejte pozor na to, co si pořídíte.

A teď asi na co všichni čekáte, co vlastně doma na té vaně mám. Vlasy si myji dvakrát týdně a většinou jednou používám masku. Když jdu do drogerie, tak sahám buď po Toni&Guy nebo Aussie, jsou to za mě ty nejlepší produkty, které mi vyhovují a kupuju pořád dokola. Nedávno mi přišly i nové produkty Botanicals, které mají skoro 100% přírodní složení a také mi přijdou celkem fajn. Ale kdybych měla říct péči, která mi nejvíce sedí tak přírodní řada od Welly Elements.


Doufám, že jsem vám tímto článkem aspoň trochu pomohla a kdybyste měli nějaký dotaz, tak na něj moc ráda odpovím v komentářích! A pokud máte nějaký zázrak v rukávu, tak se s ním, moc ráda ho vyzkouším!

Mějte se krásně!
Vaše L.

7 komentářů :

  1. Tento nový šampon od Botanicals jsem si pořídila ted nedávno a jsem na nej zvědavá jaký bude :) Jinak používám sampony od Aussie, ale ten na objem, ten absolutně miluju! :) Moc krásný článek :)


    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  2. Od TG jsem měla šampon, balzám i masku, ale za tu cenu mě to extra nezaujalo. Od Aussie jsem měla řadu na dlouhé vlasy a taky za mě nic moc, ale pak jsem přímo na tuhle řadu pár negativních recenzí četla a asi mu dám ještě šanci a zkusím jinou řadu. Neber to prosím jako rýpání, ale jen můj postřeh. Nedávno mě u kadeřnice právě řada Elements zaujala a kupovala jsem si ji s tím, že je to přírodní a dle kadeřnice je super a bez silikonů (na to já slyším). No samozřejmě jsem tam ten dimethicone našla, tak jsem pěkně naštvaná, protože to nemá v přírodní kosmetice co dělat. Maska voní ale krásně a jsem zvědavá, jaká bude na vlasech :) Ta řada Botanicals mě láká, ale počkám si ještě na recenze, zatím mám stejně zásob dost :) Momentálně používám šampon na objem od Yves Rocher a je překvapivě dobrý :) Jinak máš krásné vlasy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jeee, skvelej clanek, moc diky za tipy!!! <3
    http://shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
  4. Podle mě nejdůležitější je strava a voda, bez toho to prostě nejde. :) Mam ráda biosil, mně osobně dost pomohl a tady v Portugalsku mi dost chybí. Na nic jiného zde nesáhnu, protože se toho bojim :D :) super článek!
    Ejnets in Lisboa

    OdpovědětVymazat
  5. Máš překrásné vlásky! A naprosto souhlasím, genetika je bohužel základ, ale zdravý životní styl a péče má rozhodně velký vliv :) x

    OdpovědětVymazat
  6. Povedený článek🎀.. aussie mi sedí taky:) a produkty od welly miluju.. Momentálně dopustit na šampon, kondicionér a masku od firmy INsight, která je plná přírodních složek a různých olejů a přesto vlasy nezatěžuje a navíc mají moc pěkné balení:).. ochranu před žehlením a fénovánim od welly - thermal image, olejicek wella sp luxe oil, lak wella performance -nelepi, nedělá efekt helmy, vlasy přirozeně fixuje, je lehký a snadno se vyčesává:).. Nikdy jsem neměla, tak pěkné vlasy, jako teď, takže rozhodně doporučuju:)

    OdpovědětVymazat