4. srpna 2017

#photodiary Vídeň, Kam zajít?


Ahoj všem! Letos nezvládneme nějakou delší dovolenou, ale máme naplánované nějaké výlety a na konci prázdnim poletíme na prodloužený víkend. Co jsme chtěli už možná několik let a letos to konečně vyšlo byla návštěva Vídně a bylo to super!
Jediné mínus bylo počasí, protože bylo šílené vedro a každý den jsme nachodili kolem 16 km, tak jsem byla po celém dni docela dost unavená. Stihli jsme toho opravdu dost, prošli jsme většinu nejznámějších památek a za těmi vzdálenější jsme se dostali tramvají nebo metrem, což bylo super a vyplatilo se nám koupit lítačku na 24 h za 7 euro, protože jedna jízda stojí tuším 2,30 euro.

Týden před výletem jsem hledala různé tipy na netu, blozích a vy jste mi psali super rady na instagramu, za které ještě jednou děkuju!
Na co jsem se těšila a kam jsem chtěla zajít, je Cafe Restaurant Ulrich, který je všude vychvalovaný a na instagramu jsem obdivovala krásné fotky. Já byla bohužel tak strašně zklamaná, že jsem ani neudělala fotku. Na lístek jsme čekali dvacet minut, číšníka jsme dvakrát prosili o dobití telefonu, vždy odpověděl, že se zeptá, ale bez výsledku. Dali jsme si limonádu, která byla moc dobrá a protože jsme neměli z tepla velký hlad, dali jsme si každý jídlo označené jako small plate cca za 6 euro, ale přinesli nám talířky skoro velikosti podšálků s jídlem na tři sousta. Možná moje chyba, ale čekala jsem něco víc jak z jídla, tak i celé naší návštěvy. Snad vy budete mít větší štěstí, ale já bych tam už nešla :).

Na co jsme měli obrovské štěstí, že ve Vídni probíhá filmový festival , který bude trvat až do 3. září. S ním jsou spojené stánky s jídlem, které jsou přímo před radnicí. A jídlo bylo naprosto skvělý! Já jsem si dala tyhle dokonalý tvarohový knedlíčky, který nebyly přeslazený a nebyla v nich vůbec cítít mouka. Dokonalost!
 A tohle smoothie není jen fotogenický, ale strašně dobrý.
Ve Vídni jsme zůstali přes noc, ubytování jsme sehnali přes Airbnb a měli jsme štěstí na nádhernej byt, který jsme měli sami pro sebe za super cenu.
 Co vám můžu maximálně doporučit je Zmrzlina Veganista, na kterou určitě zajděte. Lepší jsme nikdy neměli!
Zpáteční cestu jsme vzali přes město Linz, které určitě taky stojí za to. Narazili jsme tam na restauraci Vapiano, kterou znám z Drážďan. Najdete tam super jídlo za fajn ceny oproti jiným restauracím v Rakousku a hlavně ji najdete i ve Vídni.

Jestli vás taky láká Vídeň, tak určitě vyražte, nebudete litovat. Nebo jezdíte pravidelně? Budu ráda, za vaše tipy!

Mějte se krásně!
Vaše L.

6 komentářů :

  1. tak to je nádhera! vo Viedni som bola len raz a rýchlo sme ju prešli... takže nabudúce si dám viac času a určite navštívim miesta, ktoré spomínaš, takže vďak za typ! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  2. Vždy jsem Vídní vesměs jen projížděla a jednou na rychlovku byla v centru, ale po těhle fotkách bych teda jela z fleku a snad ani ty vedra by mi to nezkazily! :D I když tě naprosto chápu, protože jsme s přítelem byli letos takto v Budapešti na tři dny a byť to ještě nebyly takové tropy, člověk jak za den nachodí kolem 20 km, tak se nemůže studené sprchy dočkat. A ty fotky jídel sis teda mohla odpustit! :D Kde mám v jedenáct večer teď shánět takovouhle pizzu, achjo :/ :D.

    OdpovědětVymazat
  3. Jee Viden, ja se vratila pred dvema dny.. v Ulrichu jsme byli a za me uplne opacna zkusenost - vsichni ochotni, mili, pohotovi..meli jsme limonadu, predkrm a hlavni jidlo - testoviny a houbove rizoto a vse bylo vynikajici. To je tedy skoda, ze vam to tam uplne nevyslo. Ja bych se tam vratila hned.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja bydlim u Vidne a to mesto proste miluju! Na filmovych festivalech jsem teda jeste nebyla, nevedela jsem, ze trvaji az do 3.zari, tak to myslim jeste jednou zvladnu. :) Jinak Ulricha mam moc rada, jen musis vedet, co si tam dat. Maji hlavne dobry snidane a ty flat bready stoji za to! Jinak 50 metru pod Ulrichem se nachazi Erich, kteryho teda mam osobne mnohem radeji. Ale Veganista zmrzlina je top!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásné pohodové fotky :) určitě bych se tam rada jednou podívala :)


    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  6. Jo tak ty mi děláš pořádné chutě na zmrzlinu x-D A ten smoothie nápoj vypadá taky dost lahodně. Mě zkrátka připadá, že zmrzlina u nás nechutná tak dobře, jako na západ od nás v Německu, ale i v tom Rakousku. Jejich zmrzliny mi připadají takové smetanovější, bez krystalků ledu (vody). Ale možná mám jen smůlu na stánky kam chodím :/ Naštěstí tyto země nejsou tak daleko, takže udělat si víkendový výlet není až takový problém :)

    OdpovědětVymazat