19. července 2016

Tipy na letní zdravé dobroty


Ahoj všem! I když teď je to počasí všelijaké, tak v dnešním článku Vám ukážu zdravé dobroty, které jsem si tohle léto oblíbila. Jsem milovník zdravého jídla a hlavně ovoce a léto si opravdu užívám, protože je všeho plno a babičky mě pravidelně zásobují.  Vědí totiž, že jejich Lenička má stejně největší radost z misky jahod, malin, borůvek nebo z čehokoli jiného. Další věc, kterou bezmezně miluju je meloun! Jsem se s ním schopná cpát celý den a to klidně místo oběda i večeře, máte to taky tak?

A teď už k dobrotám ze zdravé výživy. Já jsem zastánce domácích kaší a opravdu nesnáším ty pytlíkové směsi, v kterých máte "pět" vloček a zbytek je prášek. Ovesnou kaši si VŽDY dělám domácí (když si necháte přes noc namočené vločky, je to otázka opravdu několika minut, takže žádné výmluvy), ale kvůli přítelovi, který přeci raději ve spěchu sáhne po (pro něj) rychlejší variantě, kupuju kaše Nomina, které obsahují jen to, co mají a nic víc. A pokuď už Vás nebaví ovesná, tak můžete experimentovat a zkoušet pořád nové chutě.
Pokud v teple raději sáhnete po Musli než po kaši, určitě doporučuju nějakou zdravou alternativu bez přidaného cukru. Já jsem teď měla první balení pečeného musli z Janovy pece a nejedla jsem lepší! Najdete tam vločky a spoustu sušeného ovoce, které nemusíte lovit v pytlíku.
Když už byla opravdu parna, tak i já jsem vyměnila ovesnou kaši a to za tyto snídaňové RAW směsi, které jsou prostě boží! Naleznete hned několik variant a zatím všechny, které jsem měla mi moc chutnaly. Mají nízký glikemický index a obsahují opravdu kvalitní suroviny včetně superfoods, takže určitě stojí za vyzkoušení!
Acai jsem Vám už ukazovala, pravidelně tento prášek přidávám do acai bowl (recept) a pořád mám stejné balení, takže vydrží opravdu dlouho.
Ranní kaše bez lžíce oříškového másla?
Lifefood prostě umí a tyhle jejich krabičky jsou výborná svačinka.
Taky máte rádi lněnky?
Sirupy moc nepoužívám, ale tenhle jsem chtěla zkusit díky příchuti malin. Moc si mě nezískal, datlový je za mě o dost lepší.
A moje ranní rutina bez které nevycházím ven! Každý večer si namočím 15g semínek, dám do lednice a ráno doliju 100% džusem.
O různých RAW tyčinkách ani nemusím psát, moje nej je ta od Bombus s příchutí kávy.
Když nestíhám nebo doma toho moc není, záchranou jsou tyhle krabičky. Nekupuji je pravidelně, ale občas si ji dopřeju. Nejraději mám houbové špaldoto.
A na nějaké to větší mlsání je skvělá kvalitní raw čokoláda nebo směs sušeného ovoce.
Vše je ze zdravé výživy Bazalka, kterou máme v HK, ale má i svůj eshop, tak můžete kouknut tam. Které věci znáte a které jsou pro Vás naopak novinkou? Budu ráda, za vaše tipy!

Mějte se krásně!
Vaše L.

Děkuju za všechny Vaše komentáře, dělají mi obrovskou radost!










10 komentářů :

  1. Skvely clanek, taky miluju tohle nakupovani ve zdrave vyzive a strasne se tesim, az se tam dostanu a tyhle vsechny veci nakoupim! Haha :D Tenhle clanek me vazne moc moc bavil a tobe se moc povedl! Kdyz neni cas, tak taky rada vymenim ovesnou kasi za kase nomina a o raw tycinkach ani nemluve! Co me vazne zaujalo, jsou raw superfood snidanove smesi a lnenky, ty chce kazdopadne vyzkouset!
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com/
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  2. Moc si mě potěšila, jsem ráda, že se článek líbil!
    :*

    OdpovědětVymazat
  3. Super článok a nádherné fotky. Tiež milujem tieto veci, raw tyčinky, semienka, chlebiky... mňamka (:

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  4. Lněnky jsem nikdy nezkoušela, musím to hned napravit! :D Můžu se jen zeptat, jak používáš tu snídaňovou směs? To se s něčím míchá? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je tam navod! Vznikne ti kase a stejne se i dela. Ja ji delam v rosttinnem mlece, jen by jeho teplota nemela prekrocit tech 42 stupnu, aby to porad bylo raw a neznicila si nejake prinosne latky. Ale to ja delam od oka!

      Vymazat
    2. Děkuju moc :) Hned dneska jsem si byla dvě koupit :D

      Vymazat
  5. Krásný článek, Nominu miluji, vždy jí zakápnu trošku datlovým olejem a to je mňamka ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Ovesná kaše se mi snad nikdy nepodařila uvařit, ale jak říkáš, přes noc namočené ve vodě - fakt rychlovka. Já mám hodně ráda ovesné vločky s bílým jogurtem, oříšky a ovocem, protože i v parných ránech krásně osvěží a hlavně zasytí a alespoň mi to dodá spoustu energie :) Nomina kaše jsem u nás už několikrát viděla v lékárně, uvažovala nad nimi, ale stále se přikláním k tomu, že po domácky vyrobené jídlo z čistých surovin je to nejlepší :) Skvělý článek! Na tvém blogu najdu vždycky spoustu inspirací!

    OdpovědětVymazat
  7. Naprosto miluju to sušené lisované ovoce! Vím, že se ještě děla to samé, jen se to je mezi jedlým papírem a je to tak mňamka! :) Skvělé tipy!
    Mr. Kev

    OdpovědětVymazat
  8. Domácí ovesné kaše jsou nejlepší!!:)Prostě Mńaminka! A ty RAW tyčinky musím taky vyzkoušet, vypadají lákavě:)

    OdpovědětVymazat