20. července 2016

Svatební deníček 5 Prstýnky - Korbička šperky

Snubní prsteny - Korbička šperky , hodinky Rosefield - Woodies

 Ahoj všem! Je brzy ráno a já  sedím ve vlaku do Prahy na střih a barvu k té nejlepší Barče! A opravdu se těším, až na hlavě budu mít něco jiného, než co mám teď, protože už to potřebuju jako sůl! Přiznám se, že jsem trošku víc nervózní a doufám, že se to nebude stupňovat a v ideálním případě nervozita opadne úplně. Nebojím se ani toho, že něco nebude nebo nevyjde, ale spíš se bojím té role nevěsty, kterou všichni očekávají a jsou zvědaví, jako já vždycky na všech svatbách byla. Teď v té roli budu sama a jsem docela zvědavá, jak se s tím poperu!

A teď už prstýnky! Je to věc, kterou jsem chtěla vzít opravdu zodpovědně, protože Vám zůstanou opravdu napořád. S přítelem máme hodně podobný vkus, já měla svoji představu a Lukášovi se moc líbila. Chtěla jsem jednoduché prsteny z bílého zlata a já chtěla aspoň jeden kamínek. Myslela jsem si, že je to ta klasika, která prostě musí být všude. A? Samozřejmě jsem se pletla.
Před několika měsíci jsem vyrazila za přítelem do Prahy s tím, že se porozhlídneme a vybereme. Na samotný výběr jsem se strašně těšila a chtěla jsem si to užít, ale po dvou návštěvách klenotů jsem byla zklamaná a můj kluk byl nakročený směrem domů. To už taková idilka nebyla. 
Nenašli jsme sice prstýnky, z kterých bychom jásali, ale vybrali bychom si. Nejhorší byl přístup otrávených prodavaček, kterým bylo úplně jedno, jestli odejdete s prstýnkem a nebo bez. Vrchol toho všeho bylo, když slečna prodavačka nám nedokázala spočítat cenu prstýnků, protože musela připočítat plus  20% na pánský prstýnek a to už byla vyšší matematika. Takže si dokážete představit to zklamání a trošku i beznaděj, která následovala.

Takže jsme samozřejmě jeli domů s prázdnou a já začala googlit. Hledala jsem podle referencí a následně i podle obrázků, až jsem se proklikala na pana Korbičku, který je z Brna. Byla jsem nadšená z jeho stránek a dokonce má i nádherný propacovaný instagram a na to já "sylším". Hned na první pohled jsem viděla přesný typ prstýnků, který jsem si představovala a měla z toho obrovskou radost.  Ale přeci jen, jsem si nebyla jistá, jestli je dobrý nápad takovou věc objednávat přes insternet. Našla jsem si několik referencí, kde kupující psali o dokonalých špercích a o tom, že vypadají lépe než na produktových fotografiích, což teď zpětně musím jedině potvrdit! Už jsem byla načnutá k objednávce, ale konečné rozhodnutí padlo, když jsme si na stránkách přečetli několik odstavců, kde pan Korbička píše, že nechce, aby se lidé báli objednávat i takové věci přes internet a proto za kvalitu ručí vrácením peněz. 
Nejvíc se mi na tom všem líbí, že prstýnky mají příběh, víme, kdo je vyráběl  a vyráběl je přímo pro nás. Navíc jsou z rukou člověka, který na první pohled miluje svoji práci a dělá ji skvěle!
A teď Vás asi zajímá, které jsme vlastně vybrali. Ale já si to nechám pro sebe! Někde jsem četla, že by prstýnky neměl až do obřadu nikdo vidět, tak si to nechám jako překvapení. Ale napadlo mě, že kdo uhodne, jaké prstýnky jsme vybrali a napíše číslo prstýnků do komentáře, tak mu pošlu odměnu! (všechny najdete tady). 

A kdyby tento článek měl někomu pomoci s výběrem a zajímalo by Vás cokoli, tak napište kometář, moc ráda odpovím! 

My ještě řešili:

Jak zjistím velikost, kterou potřebuji? My je zjistili díky naší neúspěšné pochůzce, takže určitě zajděte do blízkého zlatnictví.

Briliant a nebo zirkon? Briliant je opracovaný diamant a jak jsem si zjistila, tak bude na rozdíl od zirkonu vypadat v prstýnku pořád stejně krásně (nepoškrábe se atd.) i za několik let. V naší variantě cenový rozdíl nebyl tak velký, takže jsme zvolili dražší variantu.

Doufám, že Vám článek třeba v budoucnu pomůže s výběrem a třeba i vy si vyberete u pana Korbičky jako my, protože jsem si jistá, že krásnější prstýnky bychom nenašli a jsme z nich nadšení!

Mějte se krásně a v pátek na mě myslete!
Vaše L.



44 komentářů :

  1. Tak ja tipujem číslo 023 😉 mne osobne sa veľmi veľmi páči jeden zásnubny ktorýmá.na instagrame a je ako keby z prepletenych jednotlivých tenkých prútov alebo co,vyzerá tak prírodne a mocne, teším sa na deň keď budem vyberať raz naše snubne prstene a tie si dám záležať lebo presne ako píšeš máš ich na celý život,musia preto mať v sebe kus nadcasovosti a kus teba samého aby sa ti páčili celý život a aby si celý život s radosťou a hrdosťou pozerala naň 😉 💕 prajem veľa lásky a nech sú presne také aké sú stále a veľmi sa teším na fotky zo svadby a neboj sa rolu nevesty zvládnes na výbornú ak sa Rozhodneš naplno si užiť každý okamžik.

    OdpovědětVymazat
  2. Já tipuji 008... Nabídka mě moc zaujala, takže děkuji za inspiraci... A diamant je rozhodně na takovémto prstenu lepší volba! Jinak moc gratuluji...:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že jste vybrali č. 023, hodí se k tobě :) Já mám do svatby ještě hodně daleko, přesto tvůj svatební deníček moc ráda čtu. Přeji ti ten nejkrásnější den D a do dalších let nejen spoustu lásky :) Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Já taky tipuji 023, protože ten bych si určitě vybrala já :D Přesně jak píšeš, je to ideálně na celý život. A není nad nějaký jednoduchý klasický kousek :) I když já sama na šperky nejsem, tak by mě moc zajímalo, jestli třeba jednou budu schopná nosit na ruce prstýnek pořád :D Jinak na Facebooku mi pořád vyskakovalo zlatnictví Rýdl, takže jsem mrkla a taky bych si tam vybrala :)

    OdpovědětVymazat
  5. tipujem 036 :) ale najkrajšie sú 023, 036 a 037 :)

    držím palce nech všetko dobre dopadne a užijete si to čo najviac :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tipuju 030. Jinak všechny prstýnky jsou nádherné, vůbec ty které má na instagramu jsou fakt úžasný.

    www.42stupnu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Mně se moc líbí 015. Je jemný, elegantní a určitě by ti na ruce moc slušel :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já tipuji 038. :) Jsou nádherné. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Tipuji 006. Ten se mi osobně taky dost líbí a nebo 023, ale myslím si, že jste nakonec vybrali ten první. Přeji vám zítra krásný den, ať vám výjde počasí a ty si užiješ svůj princeznovský okamžik :) Chtěla jsem se zeptat, zda-li bude nějaký článek i přímo ze svatby nebo fotky? Děkuji :) Terka

    OdpovědětVymazat
  11. Tipuji 013.. Korbicku miluju a sleduju uz dlouho.. Presne jak jsi psala, jde videt, ze miluje svou praci, protoze vyrabi naproste skvosty ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a jeste jsem napsala spatne cislo :) Mela jsem na mysli SNUBNÍ PRSTEN 008 :)

      Vymazat
  12. nejdřív jsem to viděla na 023, ale pánský mi přijde moc úzký..tipuji tedy 021..jsou taky zajímavé. Já mám svatbu 27.8.2016 a jsem nervozní už teď...mám tam ale "výhodu", že svatba je dvojitá, takže co se týče role nevěsty, budeme dvě...na jednu stranu výhoda na druhou trochu zklamání.. a přeji ti jen to nej :)

    OdpovědětVymazat
  13. Sama u Korbičky vybírám naše prsteny. Pokud tedy netrefím ten Váš, vím, že jsem nejspíše vybrala prsteny pro nás. Tipuji číslo 009! Je krásný, jemný, elegantní a přitom něčím trošku jiný. Hodně štěstí do společného života.

    OdpovědětVymazat
  14. 023 ale všechny ostatní jsou taky nádherný <3

    OdpovědětVymazat
  15. Já tipuji 015 :) a už se nemůžeme zítřka dočkat <3 Míša a Vítek

    OdpovědětVymazat
  16. Já bych si vybrala nejspíš 023 ( i když času mám ještě hodně :D ), proto také typuji 023. :) Leni, budeš strašně nádherná, moc se těším na fotky! :) Užijte si svůj den a přeju hodně lásky ! <33

    OdpovědětVymazat
  17. Prstynky jsou nadherne. Moc se mi libi 009. Sice neodpovida tve predstve, ale je strasne zajimavy a takovy jsem jeste nevidela. Nabic diky kombinaci se hodi k ruznym sperkum...

    OdpovědětVymazat
  18. Já tipuji 033, samotnou mě výběr zatím čeká, tak jsem zvědavý s čím skončíme, ale o Korbičkovi jsem zatím neslyšela, takže děkuji za super tip :-) Doufám, že se dnešní den vydařil :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Můj tip 015.
    Přeji mnoho štěstí ve společném životě. Budeš nádherná nevěsta👰!
    K.

    OdpovědětVymazat
  20. Jednoduché a jemné prstýnky číslo 038 a 023. Ale na nás tady nezáleží. Nejdůležitější je to, aby se vám oběma prstýnky líbily a po zbytek života vám připomínaly ten úžasný a krásný den, kdy si je navlečete na prsty.
    Ester

    OdpovědětVymazat
  21. Myslím ze budete mít 023..hodi se mi k vám😊

    OdpovědětVymazat
  22. 036... jednou si zde asi taky vyberu. Vypadají krasne!

    OdpovědětVymazat
  23. Ja zkusim 015 :-) a zitra si uzijtr krasny den oba dva a nicim si to nenechte pokazit :-) preju hodne stesti

    OdpovědětVymazat
  24. Typuji 023 :) užij si svůj velký den, to je hlavní!

    OdpovědětVymazat
  25. Ja tipuji 023, elegantní design, který je moc krásný a nadčasový. Navíc se mi k vám nějakým způsobem moc hodí :) Přeju hodně štěstí ❤️

    OdpovědětVymazat
  26. Taky hádám 023 :) Pana Korbičlu mám v hledáčku už nějakou dobu, tak snad někdy ;)

    OdpovědětVymazat
  27. Když jsem viděla, kolik lidi hada 023... Myslela jsme, ze by to mohly byt ony... Ale šedé mi napovídá at řeknu 025. Jsou jednoduché, elegantní. Opravdu všechny jsou moc hezké �� (laravoni)

    OdpovědětVymazat
  28. Tipuju 018 :) jsou krásné! :) dobrá inspirace do budoucna!

    OdpovědětVymazat
  29. Moc by mi k tobě sedl set 003 :) Minimalistický a nádherný! Nemůžu se dočkat až uvidíme fotky a užívej si přípravy ❤

    OdpovědětVymazat
  30. Tak ja tipujo 060 :-)) lenisshek@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Myslím že to budou prstýnky 013:). Užij si svůj den naplno!!:)

    OdpovědětVymazat
  32. Leni, jsou všechny krásné, ale tipuji, že jste si s přítelem vybrali 023 :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Zdravím Lenko,
    Podle mého jste vybrali 029... Nejprve jsem uvažovala nad 023, ale pro muže mi přijde moc jemný :-) Děkuji za inspiraci a objevení pro mě neznámého pana Korbičky.
    Přeju hezkou dovolenou ;-)

    OdpovědětVymazat
  34. Tipuji 054, ale jak někdo psal už přede mnou - všechny jsou krásné! :)

    OdpovědětVymazat
  35. Osobně bych tě tipla na 023, ale zase podle toho co píšeš, to asi bude nějaký originálnější, který nemají všude, tak nevím.
    Jinak musím říct, že jsem překvapená, nebyla jsem na tvém blogu dlouho, takže jsem netušila, že se vdáváš :) Přeji hodně štěstí!

    Simple living: Letní nákupní seznam

    OdpovědětVymazat