25. února 2020

Nový pokojíček


Možná to z instagramu nebylo poznat, ale z pokojíčku nám vede malá šatna, která je s pokojíčkem průchozí. Když jsme se před dvěma lety nastěhovali, právě tuto místnost jsme chtěli co nejrychleji a nejlevněji zařídit a pořídili policový systém. Teď bychom tomuto místu chtěli dát nějakou ucelenou strukturu, aby vše vypadalo lépe, bylo bezpečné pro děti a hlavně funkční. Se šatnou jsme se rozhodli, že si necháme poradit od paní designérky, s kterou vše řešíme a brzy vám ukážu víc. Ale znáte to, když se něco dělá a člověk už je v tom, začíná mít další a další nápady, co by šlo změnit a vylepšit a rozhodli jsme se i o změně v dětském pokojíčku.
Jonášek měl teď druhé narozeniny a pokojíček využíváme na maximum. Spinká tam, má tam většinu svých hraček, oblečení, a když jsme doma, trávíme tam velkou část našeho času. Náš modro šedý puntíkatý pokojíček se zvířátky znáte z instagramu. Dominuje tam bílá barva a přijde mi už docela miminkovský. 

Po dlouhém zvažování a taky díky tipu od Simči, jsme se rozhodli, že modrou stěnu nahradíme tapetou z Photowall,  kde mají obrovské množství tapet a plakátů. Vlastně nejhorší bylo vybrat kterou, protože se mi jich líbilo hned několik.


Samotný nákup tapety je strašně jednoduchý. Zadáte výšku a šířku zdi, kam tapeta přijde a pak si můžete vybrat výřez, který se vám nejvíce líbí a tapetu vám připraví na míru.  Jen nezapomeňte ideálně 6-10 cm na každé straně zdi přidat kvůli případným nerovnostem, já raději vzala 10 cm. Všechno je obrovská rychlost. Já objednávala v pátek, v pondělí byla tapeta odeslána a v úterý ráno je doma.



A tady je už náš výběr "forest", do kterého jsem se zamilovala a nemůžu se dočkat, až bude tapeta v pokojíčku.  Co na ni říkáte?


A co dál? Přiznám se,  že když mám večer chvilku, stahuju si obrázky na pinterestu a "srdíčkuju" si, co by se mi líbilo v Ikee. Chtěla bych do pokojíčku dát víc přírodního dřeva a ubrat na bílé a šedé barvě. Naše paní designérka mi třeba dala tip na úložný systém Trofast, který je určen hlavně do dětských pokojíčků na hračky, ale jestli se povede, bude právě zakomponován i do naší šatničky.


Většina nábytku zůstane bílá, i když plánuju vyměnit dětskou knihovničku, poličky na knížky a časem možná i postýlku. Máme Stokke bílý domeček, který miluju a přijde mi to jako jedna z nejhezčích dětských postýlek a jeho výhoda je, že v něm může dítě být až do pěti let, ale když Jonáška uspávám, tak už pro nás dva a s miminkem v břiše to není ideál.


A tady pár kousků, které by se by se mi v pokojíčku líbily, vše je z Ikea.
článek vznikl ve spolupráci s photowall
Tak co říkáte?

Mějte se krásně!
Vaše L.

Žádné komentáře :

Okomentovat :