18. února 2019

Recepty na moje nejobíbenější snídaně


Ahoj všem! Dnešní článek bude snídaňový, dala jsem dohromady moje nejoblíbenější snídaně, i když takhle ve většině případů bohužel opravdu nevypadají. Ale! Jsem člověk, který miluje klidná rána a jen tak si sednout a v klidu se nasnídat. Teď to nejde, ale dřív tomu tak bylo. Klidně jsem si vstala o hodinu dřív a ráno si užila. Jestli něco nechápu, tak vstávání na poslední chvíli a hrozné chvátání a plašení. Třeba můj muž :), ale tohle máme každý nějak nastaveno a já jsem asi ta menšina, kde si ostatní klepou na čelo. Já tohle mám po mém taťkovi, který to má nastavený úplně stejně.

 A teď už na recepty:

Palačink

1/4 mléka
1/4 vody3 vejce3 lžíce oleje1 vanilkový cukršpetka soli300g hladké moukyolej na smažení


Vše dobře promínat, já používám ruční mixér, nechat půl hodinky v lednici a hurá na smažení. Za mě čím tenčí, tím lepší. Máte to taky tak? A s čím máte palačinky nejraději? Já je mám hodně spojené s dětstvím, kdy mi je dělala babička s dědou s tvarohem a borůvkami! 


 Lívance

vajíčko
půl lžičksy prášku do pečiva
lžíce cukru
půl hrnku mléka
dvě lžičky oleje
hrnek hladké mouky

Nejprve odděluji bílek a vyšlehám sníh. Potom rozmíchám mléko, žloutek a cukr a přidávám mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidám sníh. Těsto je hustší než u palačinek.


Posledním receptem, který nesmí chybět je ovesná kaše. Pamatujete na "Kašičkový speciál"? Tam se o kaši dozvíte asi vše, co potřebujete. Teď se toho moc nezměnilo, jen už nepoužívám různá rostlinná a už vůbec ne sojová mléka.

Většinou dám 50 g vloček a půl na půl vodu s mlékem. Potom už záleží co je doma, nejčasněji je to arašídové máslo a banán.

A pokud se vám líbilo nádobí s Mickey Mousem, můžete si o něj zasoutěžit u mě na instagramu, nebo sbírat body v Billa.

článek zvnikl ve spolupráci s Billa

Jaký jste typ vy a co nejraději snídáte?

Mějte se krásně!

L.

1 komentář :

  1. já vždy obdivuji, jak někdo zvládne si snídani tak krásně přichystat.. :) já ji poslední dobou jím ve spěchu, a můj je rád když nemusí :D není zrovna snídaňový tip :D A až se narodí malá, tak myslím, že snídaně se promění možná v pozdní oběd :D

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat