25. února 2019

Dort pro mimino k prvním narozeninám #recept bez cukru


Ahoj a hezký večer, nebo úplně jinou část dne :). Než se mi podaří sepsat celý článek o Jonáškových prvních narozeninách s mými tipy a o tom, co dostal za dárečky, jsem se rozhodla pro tento rychločlánek s receptem na mini dortík pro miminko. Dostala jsem na něj několik dotazů, tak jsem tady rovnou s článkem. Mini dortík jsem dělala proto, aby měl Jonášek svůj dort jen pro sebe a hlavně z toho důvodu, aby byl ze surovin, které jsou pro něj vhodné. 

Hledala jsem a našla hned několik receptů a nejvíc se mi líbil tento, který jsem si nepatrně upravila.

Použila jsem

tři banány (rozmačkat)
hrnek špaldové mouky
lžičku jedlé sody
a dvě malé "sleničky" od Hami jednu jablíčkovou a druhou hruškovou (co bylo doma)

a vše dobře promíchat...

Dortík je potřený "okapaným" bílým jogurtem. Do úzkého džbánku  jsem připevnila látkovou plínku, tu naplnila 500g bílého jogurtu (Hollandia) a nechala přes noc v ledničce. V plínce vám vznikne podobná konzistence Lučiny, která se dá na dortík hezky napatlat. A zdobení už záleží na vaší fantazii :).

S dortíkem jsem řešila ještě jednu věc a to, jestli ho dělat na plech a kolečka vykrajovat, nebo pořídit formičku. Nakonec jsem koupila na eshopu tescoma (v prodejně prý nevedou) malou fortovou formičku o průměru 12 cm. Nakonec jsem tyto formičky upekla dvě, těsta bylo dost a přilepila je na sebe také jogurtem. 

A protože Jony miluje borůvky, tak nesměly chybět.

A jak to nakonec dopadlo?

Čekala jsem velký patlání dortíku, a že Jony bude jako čuně a to se vůbec nekonalo. Opatrně sundal zvířátka. Vzal první borůvku, dal ji do pusy mámě, druhou tátovi a třetí sobě. A to bylo všechno, dortík zůstal celej, ale já měla na krajíčku.




Tak ať vám chutná! Nám s Lukášem chutnal moc :).

Mějte se krásně!
L.

1 komentář :

  1. Jee to je nádherný! Tak strašně to letí <3 Jste opravdu nádherná rodina! :)

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat