17. prosince 2018

Tři rychlé druhy nepečeného cuktroví

dekorace bellarose
Péct či nepéct? Tuhle otázku řeší asi hodně domácností, času je málo a raději ho možná tráví jinak, než péct patnáct druhů cukroví. Co vídám kolem mě, tak buď pečou základní třeba dva druhy, nebo nepečou a  raději si ho dojdou koupit. A proč ne? Tohle je absolutně na každém. Já letos dělala druhy tři a to pouze nepečené, je to rychlé a přiznám se, že ho máme nejraději. Hlavně kokosové kuličky miluje hlavně můj manžel. Nemám ráda takový ten náhled, že kdo nepeče, je špatná máma nebo dokonce manželka. My cukroví moc nedáme a většina druhů mi ani nechutná, ale na co se těším, až budeme s Jonym péct a zdobit perníčky! Jaký máte na to pohled vy?

Tento článek vznikl ve spolupráci s Billou, kterou máme rádi a chodíme tam nakupovat velmi často, vlastně všechny suroviny, které jsem použila jsem kupovala právě tam.

Kokosové kuličky

Tohle je opravdu snad ten nejjednodušší recept, který můžete najít. Bude vám stačit:

Salko
Strouhaný kokos 200g + cca 100g na obalení
Mandle

Smíháte salko s kokosem, kde vám znikne tuhá hmota, z které tvoříte kuličky s mandličkou uprostřed. Potom už stačí obalit ve zbylém kokosu a nechat ztuhnout.

Můj tip: Nešetřete na kokosu. Nemyslím na množství ale na ceně. Nekupujte úplně to nejlevnější balení kokosu, ale kupte si ideálně strouhaný kokos v bio kvalitě. Cena je maximálně dvojnásobná, ale rozdíl je obrovský.


Vosí úlky nebo včelí hnízda?
I když tohle je určitě pracnější záležitost, miluju je. A používám recept od mojí babičky.

těsto:
velké balení piškotů
80 g másla
140 g cukru moučka
2 lžíce kakaa
trochu mléka

krém:
60 g másla
50 g cukru
žloutek
případně rum podle chuti

Z velkého balení piškotů odpočítáme 40 ks, zbytek rozválíme na vále. Přidáme máslo, cukr, kakao a mléko a vypracujeme těsto. Poté si připravíme nápň a můžeme plnit formičky a lepit na piškot.


Poslední recept už možná znáte z mého blogu a to datlové kuličky. Které jsou úplně bez cukru jen z datlí, kešu ořechů a kokosu.

Co vy a cukroví? Co vám chutná a co jste (ne)nekli?

Mějte se krásně!
Vaše

L.


2 komentáře :

  1. Všechno to vypadá krásně a hned bych si ho dala! :) My jsme letos doma dělali taky jen 3 druhy cukroví a bohatě nám to stačí :)

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat
  2. Vosí hnízda jsou moje nejoblíbenější vánoční cukroví, ale mám tu smůlu, že v naší rodině se s nimi nikdo nechce dělat :( :D

    OdpovědětVymazat