9. července 2018

Tipy na knížky pro mrňousky


Poslední dobou jsem se zamilovala do dětských knížek. Jonáškovi se snažím denně pravidelně číst a baví mě, jak na mě kouká, když měním hlasy, koulím na něj oči a on mi vrací ty nejhezčí úsměvy. Nečteme tedy zatím před spaním, protože jsem ho většinou rozdováděla a to poslední, co chtěl dělat bylo spinkání, ale k tomu třeba časem taky dojdeme.

Knížky rozděluju do dvou kategorií a to ty, které čteme my a ty, které si Jonášek už "čte" sám. A musím říct, že právě knížky zatím patří k jeho nejoblíbenějším hračkám, a když navíc šustí, je to záruka úspěchu. Poslední dvě knížky jsem kupovala za odměnu za očkování. Kdy jindy je lepší důvod koupit hezkou knížku než jako bolestný, že jo? Než vám ukážu knížky, které doma máme, mám tady pro vás jeden tip, jak ušetřit. Využívám věrnostní program bene+, který je automaticky zapnutý na platební kartě, pokud máte účet u banky MONETA. Pokud platíte jejich kartou u smluvních partnerů, dostáváte procentuální odměnu z nákupu. Takových partnerů je opravdu hodně, já v poslední době využívala nejvíce  Luxor a Pompo. Funguje to tak, že zaplatíte u daného obchodníka nákup kartou a automaticky se vám část peněz (dané procento) z nákupu vrátí zpět na účet, což se vždy hodí. Seznam partnerů bene+ najdete na www.beneplus.cz 


A teď už samotné knížky, největší zastoupení u nás mají knížky z Knihozemě a nejoblíbenější je jednoznačně o verlibě Gerdě. Čtu ji pravidelně a pořád mě baví a ne jen díky božím ilustracím, ale i díky krásnému příběhu. Potom určitě nesmím zapomenout na příběh Kostíka o velikém přátelství, který ukazuje spojení dvou světů života a smrti.


Poslední novou knížkou, kterou mi doporučila přímo paní prodavačka, je O neposlušném ledním medvídkovi. Která mě neuzaja ani tak příběhem, ale pohyblivými obrázky.


A teď už Jonáškův koutek, kde jsou snad všechny knížky jeho nejoblíbenější. Určitě se v knihkupecví podívejte po "Zvuky jungle", v knížce jsou baterky a zvířátka opravdu vydávají zvuky. A dokonale barevné obrázky mají taky obrovský úspěch!

Další je černobílá knížka od Wee Gallery, která měla úspěch už od narození a vede stále. Nové máme i šustící a rozvíjející knížky od Done By Deer nebo With Love od dánské značky LIEWOOD.


Poslední, co tady mám, je krásná knížka mapy. Než si v ní budeme listovat asi ještě chvíli potrvá, ale chtěla bych tam Jonymu vyznačovat, na kterých místech už byl. Děláte něco podobného? Nebo existují nějaké turistické deníčky?

A jaká knížka vede u vás doma?

Mějte se krásně!
Vaše L.

Žádné komentáře :

Okomentovat :