21. června 2018

Poletíme! A rovnou dvakrát!

kalhoty, tričko - Zara, sandálky Toms - different
Co mě baví na miminku? Že jako rodiče mu ukazujete svět. Nikdy před tím nic nevidělo a vše je pro něj nové. Stačí rybník a jedna kačenka, která doplave až k vám a je o zábavu postaráno. Blíží se léto, jedno z nejbarevnějších období a to mi v tomhle věku přijde jako velká výhoda. Navíc se nechceme vzdát ani cestování a abych pravdu řekla, vůbec se toho nebojím. Přeci jen, co potřebuje miminko? Především mámu a tátu a ty bude mít samozřejmě s sebou.

Je to přesně rok, co jsem otěhotněla. Měli jsme koupené letenky do Bruselu, ale nakonec jsme neletěli. A víte co? Byli to ty nejlíp vyhozený peníze z okna. Necítila jsem se a bylo strašně brzy, takže jsme nikam neletěli. Když už mi bylo líp, jednoho dne jsme si koupili letenky a na začátku druhého trimestru vyrazili směr Stockholm. Každý den jsme tam nachodili minimálně 15 kilometrů a byli jsme šťastný. Jony byl ještě maličká kulička v bříšku, ale únava byla znát.

Kdy bych měla říct naši nej dovolenou, neváhala bych ani vteřinu a řekla Anglie. Byla to  naše svatební cesta, kde kromě Londýna jsme procestovali pravý anglický venkov, vylezli na Rudý vrchol, kde jsem myslela, že se živí nevrátíme, ale bylo to boží.

Dalším mým snem bylo vidět Paříž, básním o tom několik let a Luky mi to vždycky odpískal. Nikdo ho to nelákalo a i mě dost lidí říkalo, že bych byla zklamaná. Uvidíme. Jo, uvidíme. V květnu jsme s Lukym oslavili 10 let výročí a já dostala letenky právě tam. O to kouzelnější to asi bude v tom, že se budeme vracet domů 23.12. a hlavně to, že tam budeme tři.

A co v létě? Na dovolenou vyloženě za sluníčkem a mořem máme s Jonáškem ještě čas, to bychom chtěli až za rok, až nebude tolik citlivý na sluníčko. Takže jsme hledali, pátrali a po Švédsku zkusíme Norsko. Nemůžu se dočkat, až se tam s těma mýma klukama vydáme a Jonáškovi budu moct v jeho dětským atlasu vyznačit další místo, kde byl. Takže další naše zastávka bude Oslo.

A ta vaše?



Mějte se krásně!
Vaše L.

2 komentáře :

  1. Ja som sa dozvedela ze som tehotná v Malajzii na dvojmesačnej dovolenke, cestovali sme po Ázii. Precestovali sme vtedy cely Vietnam, časť Malajzie a Thajska. Pred nami boli este dva týždne, a cca 5 letov som absolvovala uz vtedy, v nejakom šiestom týždni 😊 myslím ze práve ten začiatok je vždy taký bud alebo, skôr by som uz teraz neletela nikam, som síce len v siedmom mesiaci ale uz sa na to necítim. Každý to ma inak 😊

    OdpovědětVymazat
  2. Leni, nevím jestli jste o tom už někde psala, každopádně vaše vlasy mě na fotkách tak moc zaujaly, že se chci zeptat na příspěvek o vlasech?

    OdpovědětVymazat