12. června 2018

Kosmetika pro miminko, co máme doma a bez čeho už nemůžeme být


Kosmetika pro miminko. Jedno velké téma, jako každá máma se snažím dávat svému miminku to nejlepší a v kosmetice to platí dvojnásob. Za mě určitě platí "čím míň tím líp" a  zároveň je fajn držet se jedné značky. Výběr na trhu je opravdu veliký, ale já měla jasno už během těhotenství, když jsem v práci absolvovala několik školení a i díky tomu jsem vybrala právě Biodermu. Produktů máme doma hodně, ne všechny zatím používáme a některé využíváme zřídka, ale máme mezi nimi i svaté grály, které nás doslova zachránily. Já vám v dnešním článku ukážu vše, co máme doma a třeba i vy objevíte to, co vám chybí a mohlo by se pro vaše dítko hodit.
Začnu tedy produkty, které máme na přebalovacím pultu a používáme je denně. První je micelární voda z řady ABCDerm. Používám ji většinou na dočištění zadečku, když mi nevystačí perlan namočený ve vodě, nebo v horkých dnech na vytření záhybů. Už mi dochází, takže můžete vidět, jak ji používáme rádi.

Relaxační olej je super věc, kterou používám na Jonáška vždy, když ho večer masíruju po koupeli. Většinou záleží na jeho náladě, takže ho nepoužíváme každý den, ale tak třikrát týdně. Obsahuje slunečnicový olej a olej z meruňkových jader a díky nim krásně hydratuje pokožku. Pomohl nám i s bolestmi bříška,  vždy jsem ho zahřála v dlaních a bříško masírovala po směru hodinových ručiček.

A teď už k našim zachráncům. O Atoderm Preventive už jsem psala, protože jsem ho měla s sebou sbalený už do porodnice. Jonáškovi se už v porodnici loupala kůžička, takže jsem ho mazala hned od začátku. Po dvou dnech měl krásnou pokožku, kterou má do teď. Toto mlíčko napomáhá vyrovnávat Ph pokožky a hlavně snižuje riziko výskytu atopie u miminek, takže to je věc, kterou by za nás měl mít doma každý. Nám opravdu pomohla a mažu s ním Jonyho každý večer.

Druhým svatým grálem, který nás opravdu zachránil je krém na zadeček. Když mi došly plínky, které jsme používali od narození a zkusila jsem cca tři dny pleny, co zbyly doma kamarádce, Jonášek se dost oprudil. Zkoušela jsem krémy, co jsem měla doma, ale nic nezabralo. Paní doktorka nám doporučila imazol a po dvou natřeních se opruzenina rozlezla ještě dál a nebylo to nic hezkého. Potom jsem sáhla po tomto krému a do pěti dnů vše zmizelo. A to jsme se toho měsíc nemohli zbavit. Takže jsem byla minulý týden v lékárně pro třetí balení, abychom měli zásobu. 

Mycí gel bez mýdla používáme na tělíčko a vlásky, když Jonáškovi dopřáváme večerní wellness, alespoň tak doma říkáme večernímu koupání. Používáme ho jednou za tři až čtyři dny. Nevysušuje a nevadí, když přijde do styku s očima. Jemně pění, takže se snadno používá a máme ho rádi. Zatím máme v koupelně menší balení, které je bez pumpičky, ale těším se na tento dávkovač s pumpičkou.

Co jsme ještě nepoužili, je Cold Cream, což má být krém na opravdu suchou až křehkou pokožku. Obsahuje olej z meruňkových jader a včelí vosk, díky kterým má ulevit. Myslím, že ten bude fajn na zimu.

Babysquam je krém, který pomáhá od šupinek ve vlasech, na které miminka trpí. Musím říct, že tohle se nám naštěstí vyhnulo. Šupinky si Jonášek přinesl hlavně z porodnice a potom se mu objevily cca ve dvou měsících. V obou případech jsme použili tento krém a měli jsme pokoj. Nanese se na hlavičku, nechá působit a potom večer stačí běžně umýt vlásky. Jak jsem už psala, Jonášek se šupinkami neměl moc velký problém, takže nemůžu posoudit, jak by hlavička vypadala, kdyby jich měl opravdu hodně. Jonymu úplně všechny šupinky nezmizely, ale ty velké viditelné se slouply krásně. 

Hydratační mlíčko je posledním produktem, který z této dětské řady máme. Záleží na vás, jakým produktem budete chtít dítko promazávat. Já z důvodu, že můj manžel měl jako malý atopický ekzém, jsem zůstala u Atoderm Preventive.


A abych nezapomněla, tak tady mám ještě opalovací krém pro ty nejmenší Photoderm Mineral s SPF 50+. Maličká miminka by do půl roku vůbec neměla přijít do styku se sluníčkem, ale znáte to i do kočárku se sluníčko dostane, takže tento krém raději nevyndávám z tašky ke kočárku, aby byl vždy po ruce.

 článek vznikl ve spolupráci s Biodermou
Který produkt vás zaujal, nebo který už máte doma? Zároveň sledujte instagram, protože se tam brzy objeví soutěž o produkty z dětské řady a můžete mi dát vědět, o který byste si chtěli zasoutěžit.

Mějte se krásně!
Vaše L.

1 komentář :

  1. Naše Viktorka trpí atopickým ekzémem a Bioderma je jediná kosmetika, která jí pomáhá a vyhovuje ...je to naše záchrana a to díky tobě,protože jinak bych opravdu nevěděla,co koupit❤️ teď používáme sprchový gel a tělové mléko😊 určitě vyzkoušíme krém na zadeček😍 Pája

    OdpovědětVymazat