28. června 2018

Natočili jsme s Jonym naše první videa


S teplým počasím se asi většině z nás vybaví sluníčko, voda a koupání. U nás to letos bude s koupáním složitější, protože takto malá miminka se přeci jen nemůžou koupat všude a zároveň nesmí na sluníčko. Jonášek, i když to tak ze začátku vůbec nevypadalo, vodu miluje a jeho každodenní večerní "wellness" v jeho kyblíkovaničce si užívá víc a víc.
Proto, když jsem dostala možnost, abychom s Jonáškem natočili videa, kde by Jony zároveň otestoval plenky Pampers Splashers, které jsou z řady Pampers Pants, tak jsem neváhala. Celé natáčení probíhalo v Poděbradech v plaveckém klubu Aquabella a jestli máte miminko, Poděbrady nemáte zase tak daleko a láká vás ať už plavání nebo vaničkování, tak rozhodně jeďte tam. Byla jsem nadšená úžasným a milým přístupem a hlavně Jonáškovou reakcí. Když jsme videa natáčeli, Jonáškovi byly tři měsíce, takže byl ještě maličký na velký bazén, takže jsme absolvovali první lekci vaničkování. Přiznám se, že jsem v jednu chvíli měla slzy v očích, protože Jonášek byl opravdu šťastnej a strašně se mu ve vaně líbilo. A hned na poprvvé vydržel 20 minut, což je prý úspěch. Celé vaničkování provázely říkanky, písničky a Jony házel úsměvy na všechny strany. Pro mě to byl neuvěřitelný zážitek a jsem strašně ráda, že jsme do toho šli a už se těším do velkého bazénu, až budeme chodit dovádět spolu.

Co bylo pro nás taky velmi přínosné byla ukázka manipulace s miminkem, každá máma ví a nějak cítí, jak ten svůj poklad nosit, ale některé polohy jsou vhodnější a některé míň. Jonášek se třeba nerad nosí v klasické poloze, jako když miminko držíte v zavinovačce, ale má rád, když je obličejem ke mně. A to není úplně ideální. Takže se ho snažím tak nosit míň, nebo zádíčky ke mně s kulatými zády a držím ho pod kolínky. Další vhodné polohy jsou klokánek nebo tygřík, kterého jsme měli moc rádi, když byl Jony ještě hodně maličký.

Další video, které bude následovat příště bude o masáži miminek, které jsou úžasné na regeneraci, ale Jonáškovi pomohly i s velkým tématem prdíků, takže se příště rozepíšu víc.

A teď už něco o plenkách Pampers Splashers, které jsou určeny speciálně do vody. Nezapínají se jako  klasické plínky, ale navlékají jako kalhotky a to velice snadno. Čeho jsem se trochu bála, tak většího váhového rozmezí. My zkusili tu nejmenší velikost, která je určena pro miminka od 6 do 11 kg a Jonášek v té době měl necelých 6 kg, takže jsem si nebyla jistá, jestli mu budou sedět.  Mají po celém obvodu pružný pas, díky kterému sedí krásně jako plavečky, takže jsem se bála zbytečně. Co mě taky mile překvapilo, že plínka nenasaje vodou a není vůbec těžká. Po koupání lze i znovu mokrá obléknout a nebo roztrhnout na bocích a jednoduše sundat. A ty obrázky na nich jsou taky boží, co myslíte?

Jonášek a jeho wellness koutek na balkóně :P
 A teď už zmíněná videa - VANIČKOVACÍ a O SPRÁVNÉ MANIPULACI s miminkem.
Článek vznikl ve spolupráci s Pampers
Kdy jste byli s vaším miminkem poprvé v bazénu?
Mějte se krásně!
Vaše L.

1 komentář :

  1. Ahoj Leni, plenky už máme doma také nějakou dobu a jsou skvělé. Trošku jsem se bála, jestli neprotečou, ale zbytečně. Dokonce jsme je ve vedrech stihli vyzkoušet ve velkém bazénu (raději ale pod zataženou střechou) :D Pořídila jsem našemu Jonymu také na doporučení speciální plovací kruh pro miminka. Teda asi dvě koupání trvalo, než si zvykl na velký bazén, spoustu vody a kruh, ale od té doby si to vyloženě užívá :D miluje cákání a když spolu děláme různé blbinky. Tak doufám, že se počasí brzy umoudří a budeme zase dovádět :)

    OdpovědětVymazat