14. května 2018

Pojďte si popovídat: být pyšnej sám na sebe?

šaty Scotch&Soda, boty Converse - Different.cz
Ať už se mi v životě cokoli povedlo, nebylo to dost. Vždycky jsem měla na sebe celkem vysoké nároky a nedokázala být za něco na sebe pyšná. Od malička jsem dělala vrcholově krasobruslení, každý den jsem trávila několik hodin na zimním stadioně, do toho se dobře učila a byla jsem spokojená holka. Vždycky jsem byla spíš taková slušňačka, která nechodila se spolužákama kouřit a vždy běžela podstivě po škole na trénink a milovala jsem to. V tu dobu jsem možná pro někoho byla out, ale nevadilo mi to, měla jsem své sny a cíle, za kterými jsem si šla a byla jsem spokojená. 

Asi nejvíc jsem toho měla na vysoké škole, to jsem chtěla zvládat úplně všechno a zpětně vidím, že to nebylo úplně dobře. Ve všední dny jsem studovala na VŠ, trénovala každý den děti na zimním stadioně, doučovala matiku a fyziku a aby toho nebylo málo, tak k tomu všemu jsem poslední dva roky vejšky učila poloviční úvazky.
Ohromně mi to dalo, byla jsem samostatná a zaopatřila jsem si, co jsem potřebovala, ale už toho bylo opravdu moc a do teď moc nechápu, jak jsem to všechno mohla zvládat. Poslední dva roky na vejšce byly pro mě náročné hlavně v tom, že jsem v celém ročníku na fyzice zbyla úplně sama. Co to znamená? Nikdo z mých spolužáků se nedostal přes kredity a zkoušky dál a já pokračovala jediná. Přednášky jsem buď měla soukromě, ale i tím stylem:"Vy tu jste sama? Tak to budete mít jako samostudium!" Do teď vidím ty dvě tlusté bichle, co mi učitel přinesl, a když jsem je otevřela, zjistila jsem, že jsou v azbuce. A učitel? "Jiné nemám."

Ale co, zvládla jsem to. Dokonce jsem u magisterských státnic z fyziky dostala jedničku a já byla snad poprvé v životě na sebe opravdu pyšná. Nějak se mi ta kvantová fyzika a další šílenosti v hlavě propojili a já vše uměla jako nikdy.

Teď, když se nad tím zamýšlím, tak si myslím, že by člověk by měl být sám od času na sebe pyšný a měl by se mít víc rád, ať už se mu povede i nějaká blbina. Já teď žiju z toho našeho pokladu a jsem stašně ráda, jak jsme to zatím všechno zvládli. Včera jsme si užili první den maminek a já byly ta nejpyšnější máma na světě.

Co vy, je tu někdo na tom podobně, nebo to máte úplně jinak?


Mějte se krásně!
Vaše L.

1 komentář :