14. října 2017

Jména pro miminko, bude to Ragnárek?


Ahoj všem! Doufám, že si užíváte tenhle dokonelej podzimní víkend plný sluníčka! Já jsem odolávala nachlazení a bacilům docela dost dlouho, ale už na mě taky došlo a není to úplně nic moc. Ale! Dnes jsem byla na 4D ultrazvuku a viděla jsem našeho usmívajícího se drobečka, takže i když já se necítím nejlíp tak on se má očividně dobře a to je pro mě to nejdůležitější. Pořád dokola otevírám telefon a koukám na ten jeho dokonalej nosík a pusinku ve videu a na fotkách a jsem strašně pyšná!


A teď už na ta jména! Asi každá holka, která chce mít někdy v budoucnu děti má v hlavě nějaká jména, která se jí líbí, i když se to asi dost mění. Já už na základce měla vysněný jméno Lukáš. Strašně se mi vždycky líbilo a miluju všechny ty jeho varianty. Potom jsem si našla mýho Lukáše, kterýho jsem si po osmi letech vztahu vzala a ten mi jasně řekl, že Lukášek se nikdy konat nebude a já to respektovala.
Holčičku jsme měli jasnou během prvních dnů, co jsme věděli, že jsem těhotná. Do toho jména jsme se zamilovali,  i když je v poslední době hodně in, ale nevadilo by nám to.
Za to chlapeček byl oříšek a stále si myslím, že holčičí výběr je větší, alespoň pro mě to tak bylo. A jak jsme jméno vybírali? Bylo to asi v 11 týdnu, jeli jsme z Vídně a můj Lukáš začal být z auta unavený a chtěl "nahodit" nějaký téma. Já toho využila a chtěla jsem slyšet, jaké jméno by se mu případně líbilo na chlapečka. No... a jestli o tom holky mají aspoň nějakou představu, tak kluci vůbec. Alespoň můj neměl. Hlavně, aby se tak nejmenoval někdo strašnej, koho znám! No paráda... 

Já opatrně řekla mého favoriata a odpověď? V žádným případě. Za několik dnů, sedím v obýváku, ťukám si něco do klávesnice, manžel si vaří čaj a z ničeho nic se ozve:"Hele! Ono to není zase tak špatný...". Začala jsem se smát, ale nechala jsem to být, druhý den jsem si vzala do ruky kalendář a hledala jména pro chlapečka. Přišel ke mě Lukáš a bylo mi řečeno, co dělám, že jméno už máme, že jiné nechce. Pak se v těch chlapech vyznejte :D.

A takhle jsme došli k našemu jménu, které náš chlapeček bude mít. Ale to bychom nebyli asi my, kdybychom nevymysleli něco dalšího, vlastně můj Lukáš vymýšlel, klasika. V létě, když jsme jméno ještě neměli koukal na seriál Vikingové a podle něho je největší hrdina bojovník Ragnar. A jak říká tomu našemu mimískovi? Ragnárek... Jo, je to strašný, vlastně teď už mi to tak strašný nepřijde, protože se s tím jménem spojím ten náš poklad v břiše a dokonce o něm mluvím jako o Ragnárkovi i si s ním povídáma a říkám mu Ragnárku... Dospělo to tak daleko, že mu tak říká i moje mamka, která mi denně píše, jak mi je a druhá otázka je, jak se má Ragnárek a jestli kope. A přidávají se další členové rodiny.

Ne, nebojte se, nezbláznili jsme se Ragnárek to nebude, ale už asi napořád tohle jméno bude mít pro nás úplně jiný význam, než nějaká postava ze seriálu.
A jak že to s tím naším jménem vypadá? Nechte se překvapit! Rozhodli jsme se, že si jméno necháme pro sebe a nebudeme ho říkat ani rodině. My jsme ze jména nadšení a nechceme, aby nám to někdo kazil. Přeci jen záleží na rodičích a myslím, že v tomhle jsme dost zodpovědní. Ale co prozradím, že to jméno není na top žebříčcích jmen a má krásnou i anglickou variantu. 


A jak jste to udělali nebo byste to udělali se jménem vy?


Mějte se krásně!

Vaše Leni s jedním Ragnárkem v bříšku :*

7 komentářů :

  1. Tak teď jsi mě Leni vážně dostala! :D Jsem moc zvědavá na jméno i jak bude mrňous vypadat! :)

    OdpovědětVymazat
  2. skoro do konce článku jsem si myslela, že to Ragnárek bude :D a taky myslím, že to je věc rodičů, takže myslím, že je správně, aby se o tom mohli rozhodnout sami :) každopádně jsem teď neskutečně napnutá a těším se na odtajnění :) :D a hlavně - přeji hodně štěstí a zdraví, to je to nejdůležitější ♥♥

    OdpovědětVymazat
  3. My jsme měli jasné jméno pro holčičku, myslím si, že neotřelé, neběžné, ale moc hezké, všichni nám ho chválili, oba jsme si přáli holčičku. No a čekáme kluka :) A pro kluka jsem nikdy v životě nic nevymýšlela. Za prvé jsem nikdy příliš o dětech nepřemýšlela, a za druhé když už ano, prostě jsem počítala s tím, že já budu mít vždycky holčičku. Z kalendáře jsme nebyli schopní vybrat vůbec nic. Nebylo to o tom, že bychom se neshodli, ale nějak nás nic nezaujalo. Nakonec jsme pátrali na internetu a vybrali si, chlapeček se bude jmenovat Luka. Ne Lukáš, ne Lukas, zkrátka jen Luka. Bude to i hezky pasovat k příjmení, které mu bude začínat na S. Nám se jméno líbí moc, lidi v okolí mají tendence se ptát a vyjadřovat se k tomu. Ti tradiční na nás koukají jako na blázny, a moji rodiče to jméno vůbec těžce nesou. Ještě jsem ho od mamky neslyšela vyslovit bez posměchu, střídavě hysterčí, že chce vnouče s hezkým jménem, anebo na to jméno uvalí embargo a raději ho nevyslovuje vůbec. Chlapeček se narodí cca za sedm týdnů, na jménu trváme, tak jsem zvědavá, jaké budou reakce, až bude venku. Terka

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem se první lekla, že to bude vážně Ragnar.. nebo takhle - já mám to jméno ráda, protože Vikingy taky miluji a můj přítel (Lukáš:D) je Viking celým srdcem.. spíš mi jde o to, že poslední dobou všichni pojmenovávají své děti po seriálových postavách a bude stačit chvilka a náš český kalendář bude k ničemu, protože se podle něj nikdo nebude jmenovat :/
    Podle indicií, které jsi napsala, bych si na 100% tipla, že to bude Jakub :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že v tom nejsem sama :P. Jakub to ale není.

      Vymazat
    2. Haha to je vtipny ptz nas Paja byl v brisku taky Ragnar:D manzel to mate take z Vikingu :D rikali jsme mu Ragos a nebo treva Ragi:) nejhorsi bylo ze presne jak pises holku jsme meli hned ale kluk byl horsi a tak kdyz jsme se dlouho nemohli domluviz tak manzel navrhl aby se Ragnar fakt jmenoval..tak to me zacalo polivat horko tak jsem pristouoila na druhou variantu ktera mrla byt kompromisni po mym tatovi - Pavel..no cokoliv hlavne aby to nebyl Ragnar ze jo :D jako pracovni jmeno dobry ale jinak fakt neee..muj oblibeny byl Jakub ale ten neprosel a je fak ze je jich hodne..Pavla zadbyho malyho neznam a rikal mu Paja a to miluju :) preji hodne sil do posledniho trimestru:)

      Vymazat