24. července 2017

Tip na výlet! Ležáky


Ahoj všem! Dnes mám pro vás jeden krátký tip na výlet a to obec Ležáky, kterou určitě všichni znáte z hodin dějepisu. Je to asi tři roky zpět, kdy jsme byli v Lidicích a celá návštěva včetně muzea, která rozhodně stojí za to, byla pro mě strašně silným zážitkem.
Včera jsme byli kousek od Ležáků, takže jsme nevynechali ani je. Ani nevím, jak to napsat, ta atmosféra se vylíčit nedá. Na jednu stranu je to "nádherný" místo plné zeleně, potůčku a ticha a na druhou vám celou dobu běhá mráz po zádech. Když se nad tím vším zamyslím, tak nechápu, jak je možné, co se mohlo všechno dít a přitom to není tolik let zpátky.
Do konce prázdnin bychom ještě chtěli stihnout návštěvu nějakého koncetračního tábora, takže budu strašně ráda za vaše tipy!

A vy se do nějaké z techto obcí rozhodně vydejte, protože to stojí za to projít si tou atmosférou a uvědoměním si toho, co vlatně máme!

Mějte se krásně!
Vaše L.

2 komentáře :

  1. Také jsem byla v Lidicích a vzpomínám na to s ohromením :o Z koncetračních táborů jsem viděla Terezín a určitě bych chtěla zamířit někdy i do Osvětimi :) Hezké fotky :)
    Veronika

    OdpovědětVymazat
  2. tak to je krásne a čarovné miesto! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat