7. srpna 2015

#DIY Batůžek aneb jak jsme trávili poslední tři večery


Ahoj všem!
Strašně jsem se těšila na psaní tohoto článku, protože jsem nadšená z výsledku. Když si něco hezkého koupíte, tak máte radost, ale když si to něco sami vytvoříte, tak je radost minimálně dvojnásobná.
Když jsem minulý týden přišla domů a můj přítel měl v obýváku šicí stroj myslela jsem, že se zbláznil a brala jsem to jako legraci. První jeho výtvor byly podtácky a prostírání do obýváku, pak začal vymýšlet co dál. Pytlík na kopačky! Já jsem sama nikdy na stroji nešila, což on taky ne, ale když jsem byla malá, tak jsem strašně ráda pozorovala naši nejšikovnější švadlenku rodiny a to mého dědu, který mě toho hodně naučil. (Ty chlapi jsou prostě šikovní, děda mi dokonce ušil fusak na panenky...).
Takže jsme s přítelem spojili své schopnosti, já navrhla způsob a styl šití, konečný vzhled a popis, jak si myslím, že by to asi mělo být. 
Tento batůžek je náš třetí výtvor a musím nás pochválit, teda hlavně Lukyho, za pokrok a celý vývoj :D 

Kdybyste si chtěli takový batůžek ušít sami, tak vám popíšu a na fotkách ukážu, jak na to.




Potřebujete nitě, knoflík, šňůry, špendlíky, zapalovač, kovová "kolečka" na průchod šňůr, látku.






Jak se tedy do toho pustit?


Nejprve nastříháme látku o rozměru 96x35. Na obou stranách v krajích kratší části vystřihneme obdélníčky, které budou mít stejnou délku, jako je délka zahnutého kraje na pozdější provlečení šňůry. Poté celý obvod látky zaentlujeme, aby se později netřepila.


Dalším krokem je kapsička, její velikost záleží pouze na Vás, já chtěla, aby se do ní vešel telefon. Vystřihnutý obdélník (kapsička) se zahne a zašije ze všech stran.





Knoflík!



Kapsu přišijeme na jednu z vnitřních částní batohu a pokud chcete můžete vytvořit detail ze šňůry, kterou budete používat na popruhy.




Na stejné (zadní) straně batohu, kde je kapsička, symetricky po obou stranách vytlučeme otvory pro kovové průchodky na šňůry.





Ted už stačí na rubu sešít obě části batohu, nezapoměňte na ukončení stehu po stranách, aby se batoh v budoucnu netrhal a můžete si pohrát s barevnými detaily!




Poslední jsou na řadě šňury, my použili 2x180cm. Kraje je dobré opálit, aby se netřepily.



Provlékneme první šňůru.



Provlékneme kovovou průchodkou a zauzlujeme. Ten samý postup opakujeme na druhé straně.









Tak co říkáte? Já jsem z výsledku nadšená, protože celkové provedení se nám docela kvalitně a hezky povedlo, takže si určitě můžete zkusit také ušít svůj originální batužek. V našem okolí sklízí úspěch a už přijímáme první objednávky! :D

A další level bude sukně!



Mějte se krásně!
L.


Děkuji Vám za každý komentář, dělají mi obrovskou radost!


19 komentářů :

  1. Bozi bozi boziiii! Ja se hlasim do rady! Je fakt uzasnej:) a je super, ze to delate spolu. Ja s mym Lukasem umime tvorit tak maximalne decka (ale jen kluky) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anetko, a máš na to prosímtě taky takový šikovný návod? :-D By se mi hodil..

      Vymazat
  2. Páni Leni, ten je úžasný :O jste šikovní 👌🔝 Taky bych takový chtěla, ale nevím kdo by mi to ušil :D já jsem polínko, a ke stroji se radši nepřibližuji, to by nemuselo dopadnout dobře :D třeba by se babička slibovala, a k svátku by. I třebapomohla ::DD

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, tak to nemá chybu! Smekám :)

    OdpovědětVymazat
  4. je to super :)
    na sukni se vrhne po článku u Simči asi více lidí, i já o tom přemýšlím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Tak pojď do toho taky a porovnáme výsledky :D.

      Vymazat
  5. No parádny je, ste šikovní:)) Ako ste premysleli všetky tie detaily...:)) Aj ste to pekne nafotili:) Tiež mám práve rozpracovaných pár DIY článkov, v poslednej dobe ma chytajú kreatívne chvíľky dosť často:)) **DAY by DAY**

    OdpovědětVymazat
  6. Wow! Tak ten je skvělý! Vůbec by mě nenapadlo, že by se podobný batůžek dal takto ušít doma, vypadá jak z obchodu! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tybláho! To je vcelku složitý postup!:D Ale více se mi líbil ten batoh z krémově hnědé látky co si myslím sdílela na instagramu i na fb.;) A jinak se vám to ale vážně povedlo, také bych takový chtěla :). B.

    OdpovědětVymazat
  8. Páni! Tak to teda tobě a přítelovi maximální obdiv. Já bych si asi přišila ruku. :D Jako malá jsem měla takový ten dětský šicí stroj a vždycky jsem tu látku zničila a následně jsem pak musela namotávat novou niť. :D

    OdpovědětVymazat
  9. Ty jsi tak šikovná!! Vypadá to líp jak z obchodu!

    OdpovědětVymazat
  10. Právě došito! Perfektní - krásně vypadá, absolutně jednoduché na šití a je to stylové. Díky za návod! :)
    Dobroty od A

    OdpovědětVymazat
  11. Tyjo, super!
    Dnes je nosí hodně lidí a mít vlastnoručně ušitý je něco originálního :)
    Povedený článek

    OdpovědětVymazat
  12. jůůů jsi moc šikovná!:) mě by se hned rozpadnul a vypadal by hrozně :D :)

    Lovies 47
    Zvu tě na GIVEAWAY o knihu, náhrdelník a pleťovou masku

    OdpovědětVymazat
  13. Ten vypadá krásně! :3 nedávno jsem se takhle prala se svým DIY koženým batůžkem.. ale ty propíchané prsty stály za to :)

    OdpovědětVymazat