21. května 2021

Proměna balkonu s IKEA #Zabydlete se venku


Ahoj a krásný den všem! Na tohle jsem se tolik těšila. Už několik týdnů jsme plánovali s designéry IKEA proměnu našeho balkonu a konečně je hotovo. Měli jsme několik návrhů, s kterými jsme si hráli a potom vznikl výsledek, z kterého mám obrovskou radost. Kromě toho, že vám v článku ukážu návrhy, seznam produktů a finální výsledek, můžete kouknout přímo na IKEA, která má krásné tipy, jak se "Zabydlet venku".

 Bydlíme v novostavbě a náš balkon je řešen celkem moderně. Hodně výraznýma dominantním prvkem je tyrkysové zábradlí, které se mi líbí, ale už jsem dál chtěla balkon mít v decentních a světlých barvičkách. Poslední dobou jsem se zamilovala do krémových a béžových odstínů a v tomto duchu jsem chtěla mít i balkon. Moje představa byla, že se chceme další místečko, kde se budeme cítit všichni dobře, trávit svůj čas ať už u něčeho dobrého, nebo při lumpačení s dětmi.

Přála jsem si sezení pro dva, nějaký úložný prostor pro doplňky při nepříznivém počasí, koberec, ideálně nějaké křesílko a spoustu kytiček a světýlek. Za mě se to povedlo všechno strašně moc hezky, tak jsem zvědavá, co na balkon řeknete vy.

A takhle už vypadaly první návrhy.
První varianta - křesílko, plechová skříň s policemi, pohodlné skládací sezení, stojan na květiny, co půjde skvěle využít i jako menší odkládací stoleček, deštník.
Druhá varianta - plechová skříňka bez polic, dětský nábytek, dřevěný nábytek.
Třetí varianta - ta si hrála s možností, že bychom neměli klasické sezení, ale velkou pohodlnou lavici. Dokonce by se na balkon dalo dát i manželovo kolo.

A tady už je výsledek celé proměny na papíře. Nakonec jsme dali dohromady první a druhou variantu.

A teď už k fotkám!
Výrazným a za mě jedním z nejkrásnějších kousků celé proměny je křeslo, které bylo láska na první pohled. Je prostorné a hlavně pohodlné.
 Světelný řetěz  - Na balkóně nemáme zásuvku, všechna světýlka co jsme vybrali, svítí díky solárnímu systému.
Taková nenápadná vychytávka, která se ukrývá u všech rostlinek je snímač zavlažování rostlin. Znali jste ho? Podle štítku, který na sobě rostlinka má, nastavíte, jestli potřebuje malou, třední, nebo velkou zálivku, a když zálivka není dostatečná a rostlince chybí voda, začne blikat modře.
Původně stojan na květiny. Kromě toho je to ideální úzký stolek třeba na kávu, nebo na něco dobrého.
Dalším mým požadavkem byl úložný prostor na podsedáky a náčiní pro kytičky. Nakonec jsme vybrali tuhle krásnou béžovou skříňku, na kterou by se daly připevnit i horní police.

 Taburet, co může i zmoknout!

Deštník, co zabere minimum místa.
opět solární LED lampičky
solární lampa
článek vznikl ve spolupráci s IKEA
Tak co líbí? A jak to vypadá u vás na terase nebo balkóně? A který kousek se vám líbil nejvíce?

Budu se těšit na komentáře.

Mějte se krásně!
Vaše
L.

1 komentář :

  1. Ikea nikdy nezklame a máte opravdu nádherně útulný balkón, tam se musí trávit čas jedna báseň! :))

    OdpovědětVymazat