23. května 2021

Rozvojové hry, knížky & aktivity pro děti

Ahoj a hezký den, poslední upršené dny jsou ideální pro různé rozvojové hry, aktivity a knížky, tak jsem se rozhodla, že sepíšu naše oblíbence posledních dnů. Zároveň se blíží Den dětí a inspirace není nikdy dost. Jsou to věcičky jak Jonáška tak Isabelky,  takže věkové rozpětí je velké :). Případně budu moc ráda, když mi napíšete vaše tipy, nebo jestli něco z našeho výběru už doma máte.

hra králíci

Králíci u nás vedou na plné čáře, je to jedna z prvních společenských her od naší oblíbené značky DJECO. Jonáška hodně baví, pravidla jsou jednoduchá, netrvá moc dlouho  a většinou ji hrajeme hned několikrát za sebou.

magnetické sudoku

Magnetky! Na tabuli, v magnetických knížkách a teď už i v sudoku. Magnetické sudoku hrajeme vždy s Jonáškem spolu. Obsahuje spoustu kartiček různých obtížností. Zatím vyplňujeme jen stejno barevná pole a neřešíme řádky a sloupce, ale i na to brzy přijde a moc všem doporučujeme.

puzzle v kufříku

Puzzle skládáme už dlouho a pořád navyšujeme počty dílků. U těchto jsem věděla, že je to sázka na jistotu, protože je tam vše, co Jony miluje. A je super, jak jsou veliký!

mozaika s pěnovými samolepkami

Doma máme spoustu samolepkových knížek, které mají úspěch. Proto jsem vybrala i tuhle samolepkovou mozaiku, kde samolepky jsou pěnové. Díky tomu se moc hezky  drží v ručičkách a jdou hodně dobře a přesně nalepit.

senzomotorické puzzle/ vkládačka

Než ukážu knížky, mám tady ještě věcičky pro Isabelku. Isi nebyl ještě ani rok, takže většinu věcí hlavně ochutnává. Vedou kousátka, chrastítka a pomáháme ji s různými dřevěnými vkládačkami. Ovšem co už začíná milovat jsou zvukové knížky!chrastítko květinka

MOO! MOO! dotyková knížka
Ne jen krásná a plná obrázků, ale obsahuje spoustu dotikových prvků.

zvuková knížka AXIOMA

Zvukové knížky jsou sázka na jistotu a tyhle jsou ty nejlepší a nejhezčí. Máme už pěknou sbírku po Jonáškovi, kterému jsme tyhle knížky vozili ze zahraničí, protože u nás skoro nebyly. Teď už se s nimi pomalu začíná rozsypávat pytel i u nás a jestli máte miminko v Isabelčině věku, tyhle knížky určitě pořiďte. Nejdřív budou mít hroznou radost z každéhu zvuku a postupně si je budou umět pouštět sami.

Moje maminka je nejsilnější na světě

A na závěř jedna knížka pro větší. Krásně barevná a vtipná.

článek vznikl ve spolupráci s babyknihy
Máte něco podobného doma? Budeme moc rádi za vaše tipy!

Mějte se krásně!
Vaše
L.

1 komentář :

  1. Skvělé tipy, některé ráda doporučím kamarádce, která zrovna čeká miminko. :)

    OdpovědětVymazat