21. září 2019

Proměna našeho balkonu

Ahoj všem, po nějaké době u článku, který mi trochu trval, ale z výsledku mám takovou radost, že se s vámi o ni musím podělit. Znáte to, máte nový byt, který si tak postupně vybavujete a zútulňujete, ale všechno nejde hned. Letos se nám podařily dvě větší věci a to úprava obýváku, o které jsem také psala článek a teď už konečně došlo i na můj vysněněj balkon.


Náš balkon je fajn, samozřejmě by mohl být větší, ale na ty naše účely, kde si hrajeme s Jonáškem, občas si večer posedíme, nebo si dáme něco dobrýho, úplně stačí. Co mi ale vadilo byla dlažba, která měla několik nevýhod. Nejvíc asi to, že v létě byla strašně rozpálená, že se po ní nedalo pomalu projít. Další věci nebyly už tak důležité, ale když to jde vyřešit, tak to uvítáte. Další věcí bylo to, že byla docela dost kluzká a taky se na ni lepil snad všechen prach a "bordel", který se jen přiblížil k nám. Mohla bych ji vytírat nonstop a nebyla by čistá.

Můj sen byla dřevěná podlaha, která by nám celý prostor zútulnila a eliminovala jeho nedostatky,  povedlo se. Rozhodli jsme se pro dřevěnou podlahu GUMI, která nás  a fotkách přímo očarovala, a když jsme si studovali její výhody, věděli jsme, že tu chceme. Prkna jsou jasanová a vše je ekologické na bázi vody a oleje. Výhod má materiál podlahy spoustu, nás nejvíce zaujala nejvyšší třída odolnosti vůči počasí a přiznám se, že i vzhled podlahy.

Vy si totiž můžete vybrat z různých tipů vzorů, zašlete rozměry balkonu a podle toho vám přijdou přímo prkýnka na vaši "skládačku". Montáž je velice jednoduchá a vše si děláte sami. My se toho trošku báli, protože nemáme standartní obdélníkový tvar jako 99% lidí ale zkosený, takže jsme museli nějaké to prkýnko seříznout, ale nebyl to problém a vypadá to krásně. A to nejsme žádní kutilové a řezali jsme prkýnka v kuchyni :D.

Domů nám přišly tyto krabice s prkýnky a takovými gumovými konektory, které drží vše pohromadě.

 Pak už jen skládáte prkýnka podle vašeho vybraného vzoru.






Byla jsem překvapená, jak to šlo rychle a bez problémů. Vlastně kdybychom měli klasický balkon, tak máme za jedno odpoledne hotovo. Tak co říkáte na výsledek?
PŘED
 PO


 článek vznikl ve spolupráci s gumideck
Mějte se krásně!

Vaše
L.

3 komentáře :