28. srpna 2019

Domácí pribináček bez cukru


Pribináček. Taková dětská klasika, která nemá úplně dětské složení. Někdo s touto sladkostí problém nemá, ale já se přiznám, že bych ji Jonymu nedala, určitě ne teď. Jonášek miluje bílej jogurt, tvaroh, skyr a nemůžu mu je ničím ochutit. Když mu do něčeho roznačkám jahodu nebo jiné ovoce, které má jinak rád, tak v téhle formě mi ji prostě odmítá, takže se snažím občas dělat nějakou obměnu a tahle domácí verze pribináčku měla úspěch.


Recept je velice jednoduchý a příprava je rychlovka, na verzi bez příchuti je potřeba:

polotučný tvaroh 250g
100 ml smetany ke šlehání

Smetunu stačí vyšlehat a potom přimícháme tvaroh. Verzí jde udělat už několik - ovocná - přidáním jahoh, banánu, atd. - čokoládová - s kakaem nebo karobem, - vanilková -, nebo třeba - kokosová

Já už ničím nedoslazuji, ale určitě nezkazíte nic lžičkou medu.


Vše jsem nakoupila v Bille, mámráda přímo jejich privátní značku Billa, kde kupuju pravidelně ať už bílé jogurty, skyry nebo smetanu.
článek vznikl ve spolupráci s Billa
Vyzkoušíte?
Mějte se krásně!
Vaše L.

3 komentáře :

  1. Tak to je skvělý tip, určitě to doma vyzkouším! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Pribináček si asi teď dělat nebudu (přece jen smetana = rovná se víc kalorií, než bych zrovna teď chtěla), ale jako náplň do dortu to příležitostně nebude špatné :-). A rozšířila jsi mi obzory o to, že existuje skyr Billa (mám ráda jejich zakysanou smetanu, tak skyr vyzkouším taky)

    OdpovědětVymazat