30. června 2019

První botičky


Když miminko začne dělat svoje první krůčky, je to obrovská radost. Tu vám možná trochu zkazí různé diskuze o botičkách. Dovíte se, co je nejlepší, nebo naopak nejhorší a o tom, že jste vlastně ta nejhorší máma, když koupíte tohle a ne tohle. Takže takové další velké téma, kdy si vlastně nejste  vůbec jistá a nejraději byste tuhle část přeskočila, nebo alespoň já jsem to tak měla.

Přečetla jsem si několik článků a diskuzí, byla jsem se podívat do specializované obuvi i do klasických sportovek. Chtěla jsem zvolit nějakou zlatou střední cestu a hlavně si udělat názor sama.

První botičky jsem chtěla určitě pořídit barefoot a návštěva sportovek mě ujistila. Jony začal své první krůčky dělat kolem roku a botičky tipu "Nike, Adidas" byly pro takhle malou nožičku opravdu strašně tvrdé a neumím si představit, že by v nich měl chodit, takže jsem nakonec vybrala barefoot botičky značky Froddo

Byla jsem v kamenné prodejně, kde paní prodavačka byla ochotná, změřila Jonymu nožičku a vlastně mi vysvětlila, že dětem roste tak rychle noha, že tady budu za měsíc znovu a kupovat o číslo větší. No, moje nadšení z novým botiček mě zase trošku přešlo, protože jsem si představila, jak tohle budu muset opakovat za měsíc znovu  a to zrovna nebyla ta nejlepší představala.  A další věc, co si budeme povídat, není to úplně nejlevnější záležitost.

Takže, i když jsme botičky už měli, pokukovala jsem letmo dál a objevila celkem náhodou značku Emel, kterou mají na Ondálku. Přiznám se, že mě nejdřív na první pohled zaujalo, jak botičky vypadají, protože jsou fakt krásný. O to větší jsem měla radost, když jsem si přečetla, co za nimi je. Vyrábí se totiž ručně z velmi jemné italské kůže, jsou vyvinuty ve spolupráci s ortopedy a jsou pravidelně testovány. Tím, že jsem věděla, jakou má Jony velikost, nebála jsem se je objednat a jsou super. Jsou lehoučký, mají pružnou podrážku a celkem širokou špičku, takže mají prstíky dost volnosti.

A jak můžete z fotek vidět, paní prodavačka strašila zbytečně a zatím máme stále ty první a doufám, že ještě chvíli budem, abych na podzim nemusela shánět další.

 Jonyho úplně první botičky Froddo

A kdo mě sleduje na instagramu ví, že jsem tento týden sháněla nějaké letní sandálky k vodě, do bazénu nebo třeba na písek. Tak jsme pořídili první Nike, zatím jsou super a podle toho, co jsme mi psali na instagramu vyhovují snad všem.

Mějte se krásně a dejte mi vědět, jaké botičky máte doma vy a jaký je vlastně váš názor na botičky pro nejmenší.

Vaše L.

4 komentáře :

  1. tak ty jsou úžasné, no já mám svoje první botičky schované....

    OdpovědětVymazat
  2. Máme botičky zdravotně nezávadné, barefoot jsem úplně nechtěla :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já děti dlouho mít nebudu, ale tyhle boty jsou rozkošný. Snad všechno pro děti je hezoučký.Je super, že botky může syn stále nosit, možná má paní zkušeností s nějakými obry😁.

    Verča ze Ztracena v Praze ║ LEVNÝ NUDE RTĚNKY Z DROGÉRIE? YES, PLEASE!

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jsou tak roztomilé, vybrala jsi moc hezké botičky! :))

    OdpovědětVymazat