11. března 2019

První narozeniny! #Dárečky #MojeTipy


Ahoj všem. Ten náš malej človíček je s náma už rok! Teď přesně si vybavím všechna ta klišé, jak to strašně letí. V hlavě mám pořád, jaký to přeně bylo, když jsem ho měla poprvé na sobě a snad poprvé si uvědomila, že tam opravdu to reálný miminko bylo. Ne, že bych to předtím nevěděla, ale nedokážu to asi líp popsat. Najednou ty rozmazané černé flíčky, co jsem znala z ultrazvuku, byly skutečné a já byla v první vteřině absolutně a bezmezně zamilovaná.
Teď má to moje miminko 9 kilo, 76 centimetrů a skoro 8 zoubků, tak takhle to letí! Řekla bych, že si to spolu víc a víc užíváme. Už víme, co od sebe navzájem můžeme čekat a  jsem tak nějak víc v klidu. I když někdy to taky stojí za to. A co je nejkrásnější? To naše miminko všechnu tu  lásku  jen nepřijímá, ale taky nám ji obrovitánsky vrací.

Ale to už jsem se rozepsala o něčem jiném, dnes to bude o prvních narozeninách! Dost jsem je řešila, možná až zbytečně, ale chtěla jsem. Přeci jen to jsou první narozeniny a přála jsem si,  aby za pár let znal ty fotky z oslavy a třeba si jednou řekl, jaký to měl hezký.

Asi první jsem řešila byl dort. Poprosila jsem Leničku, jestli by mi nevykouzlika něco jednoduchýho, málo sladkýho, nemáslovýho, co bude mít na sobě makronky, borůvky, eukaliptus a vznikla tahle nádhera. A makronky Leni umí nejlíp! Všechno doladily boží dekorace z papíru a úspěch byl zaručen. Na tu dekoraci určitě koukněte,  dělá ji jedna moc milá maminka a s papírem umí vážně kouzlit.

No a zbytek byl mně. Tím, že narozeniny vycházely na sobotu, bylo jasno. Pozvali jsme všechny babičky a nejbližší, nakonec se k nám vešlo 13 lidí. 

A tady jsou takové moje menší tipy:

Čas oslavy
Ono se to nezdá, ale je to celkem věda. A stejně to nevymyslíte ideálně, protože v den D vše bude jinak než obvykle. Klasila. Chtěla jsem skloubit čas všech lidí, přípravy na oslavu a zároveň to, aby  Jony oslavu neprospal.  Nejdříve jsem myslela, že čím dřív po obědě začneme, tím to bude lepší, ale naložila jsem si těch příprav celkem dost a byla jsem ráda, že všichni dorazili kolem druhé. Tím, že se pořád něco dělo, Jonymu se trochu posunul jeho odpolední spánek a všichni si ho užili.

Nenechávat si přípravu většiny věcí na den oslavy
Naplánovala jsem si toho celkem dost a přiznám se, že jsem byla docela ve stresu, abych vše stihla. Asi úplně zbytečně, protože by se nic nestalo. Hlavní věc, kterou bych změnila bylo vyzvednutí dortu. Ten jsme vyzvedávali až v sobotu ráno, a protože jsme jeli přes celou Prahu, zabralo to půl dopoledne. K tomu jsem doma měla napůl (ne)hotový mini dort pro Jonáška a ještě jsem chtěla nechat nafouknout balónky. Na ty jste se mě hodně ptali na instagramu, nachoukli mi je v obchůdku, který se jmenuje Párty. Balónky mi tady připravili na počkání. Na nafukování pozor, protože helium moc dlouho nevydrží a balónky klesají, což je později na fotkách vidět. Jednička nám doma létala ještě týden, ale balónky už večer ležely. Takže ty den předem určitě nenafukovat.

Fotograf
Asi většina z nás si na první narozeniny nezve profesionálního fotografa, ale bylo by fajn mít někoho, o kom víte, že dobře fotí. Potom mu svěřit foťák a nestarat se o nic, jen důvěřovat. Já nikoho takového neměla a moc jsem si přála mít nějaké památeční fotky. Takže něco jsme zvládli ještě před samotnou oslavou a potom už nějaké momentky bez jistoty výsledku, ale něco se povedlo :).

zvířátka na dortíku jsem kupovala v hračkářství
 na dárečky jsem vytvořila slony

A co teda Jonášek dostal?

Kovové odrážedlo
Hlavní dárek, který Jonášek dostal, bylo kovové odrážedlo značky Vilac, které jsem si vybrala na Feedu, ještě když jsem byla těhotná. Mělo neskutečný úspěch, a i když Jonymu chybí ještě několik centimetrů, aby na něm mohl jezdit sám, tak se u nás nezastaví.
Další oblíbenou hračkou u nás doma začíná být Duplo, a proto jsme s Lukášem vybrali rovnou dvě. Nejvíce se nám líbil Můj boxík se zvířátky a Můj první hlavolam. Nejsou boží?
potom nechyběly nějaké dřevěné hračky
A vlastně oslava pokračovala i za týden, kdy přijeli babička a děda ze Sloveska s touhle nádherou! Jony má totiž tu nejšikovnější babičku.

A duha nebyla jen na dortu.
Co mělo taky obrovský úspěch bylo tohle první pexeso. Babička ho přivezla s tím, že ho bude mít za delší dobu, což určitě bude, ale Jonymu se líbily strašně moc obrázky a všechna kolečka neustále vyndával a zandával do krabičky :).
článek vznikl ve spolupráci s Feedo
Doufám, že se vám článek líbil a budu ráda, když mi napíšete, jestli oslavu prvních narozenin máte už za sebou, nebo vás teprve čeká.

Mějte se krásně!
Vaše

L.

4 komentáře :