28. listopadu 2018

LOVI Dvoufázová elektronická odsávačka


Odsávačka. Slovo, které mi snad nikdy neznělo dobře, měla jsem z něj obrovský respekt a možná ještě větší strach. Když jsem byla těhotná a tvořila si nějaký ten seznam, odsávačku jsem rovnou napsala do sloupečku NEPOTŘEBUJU. Až jednou jsme byli na návštěvě u známých, kde už mají odrostlejší "miminko" a odcházela jsem s vypůjčenou manuální odsávačkou s tím, že se mi doma rozhodně neztratí.

No a neztratila. Vlastně to byla jedna z věcí, která mi po návratu z porodnice pomohla k rozkojení. Pomohla, ale potom jsem ji zahrabala hodně nízko do šuplíku a proč? Odsávání mě neskutečně bolelo a celkově mi bylo nepříjemné. Vytáhla jsem ji až za několik měsíců. Bohužel se mi nevyhnul zánět prsu a mléko potřebovalo ven. Bolest byla stejná jako na začátku a neodsála jsem prakticky nic a to jsem plně kojila. Nakonec mi pomohl nejvíc Jonášek a s odsávačkou jsme se prostě nekamarádily ani teď.

To se změnilo až s novou elektronickou odsávačkou LOVI, kterou mám z Feedo. Ne jen, že mi pomohla už s odeznívajícím zánětem, ale zachránila mě i dnes, když jsem dostala lokální anestezii a aspoň část mléka musela pryč, což mi s manuální prostě nešlo.

Další plus vidím v tom, že kdybych musela pryč, můžu Jonáškovi mlíčko odstříkat. Ten náš lumpík moc nechce jíst. Až na bílou hollandii a nějaké ovoce do něj poslední dobou nic nedostanu, a  to už jedl krásně. Ale doufám, že je to jen období a nebudu kojit do patnácti, haha.


Bohužel ji nemohu srovnat s jinou elektrickou odsávačkou, ale s tou mojí starou manuální se nedá srovnat. Tím nechci říct, že všechny manuální odsávačky musí být špatné, ale ta moje stará byla a nemám na ni dobré vzpomínky.

Hlavní rozdíly vidím:

1. materiál

Odsávačka Lovi má "přikládací" část velice šetrnou a měkkou. Jedná se o jemný silikon, který k pokožce hezky přilne a nedře. U staré odsávačky jsem tuto část měla plastovou a to se mým prsou vůbec nelíbilo. Bylo to nepříjemné, bolestivé, zároveň tak hezky nepřilnulo a neodsála jsem prakticky nic.

2. dvě fáze

Elektronickou odsávčku si můžu nastavit dle potřeby a dle toho, jak mi je to příjemné. Nedochází rovnou k samotné snaze odsávat, ale nejdříve dochází ke stimulaci prsou. Jedná se o takovou "masáž", která prsa připraví na odsávání a vše jde postupně tak, jako když se přisává miminko.

3. rychlost a pohodlí

O dalším bodě se ani rozepisovat nemusím. Celý proces je mnohem rychlejší, pro mě není bolestivý a hlavně nepoměrně více mléka odsaju a nemusím se opravdu hodně dlouho trápit mačkáním pumpy. Vše jde tak nějak samo, stačí jen zmáčkout dotykový "čudlík" :).

Další info:

- napájení na baterie i ze sítě
- balení obsahuje doplňky k uchování odsátého mléka
- praktické balení i na cesty

Za dobu, co odsávačku mám, jsem maximálně spokojená a nenašla jsem žádné její mínus. Jen pozor na časté odsávání, ať si nevytvoříte dost nepříjemný začarovaný kruh, který hrozí při větším odsávání, než co spotřebuje vaše miminko.
článek vznikl ve spolupráci s feedo
Co vy a odsávačka?

Mějte se krásně!

Vaše L.

Žádné komentáře :

Okomentovat :