20. září 2018

Podzim = dýně!


Když jsem objevila v obchodě dýni, neváhala jsem a hned jsem si dvě koupila. Milujeme totiž dýňovou polívku a u Jonáška patří dýně určitě mezi top zeleninu. V létě jsem několikrát dělala banana bread a měl dost velký úspěch, tak jsem si řekla, proč nezkusit něco podobného s dýní. A?

Tip na dýni jsem dostala od Billy, s kterou jak už víte, mám moc milou spolupráci. Přiznám se, že díky tomu horku venku, mě ani nenapadlo, že už je jejich sezóna! Tak jestli jsem vás na dýni taky nalákala, tak zrovna v Bille teď probíhá akce. A jak chlebíček dopadl? Za nás moc dobře, dokonce chutnal i malželovi, který není tak velký nadšenec do dýně jako já, ale nevadí mu. Dal si chlebík s arašídovým máslem a já pro sebe kouzlila s jogurtem.

Recept

cca 250 g dýňového pyré - dělala jsem ho stejně jako příkrm pro Jonáška, článek zde.

280 g žitné mouky

20 g hnědého cukru

lžíce medu

4 vejce

50 ml oleje

dvě lžičky skořice

prášek do pečiva

slunečnicová semínka

Na vrch jsem udělala jogurtový "krém". Jogurt jsem přes noc v lednici nechala "projít" přes utěrku  a vznikla krásně hustá hmota. Taková jogurtová lučina, která je v kombinaci s chlebíkem moc dobrá.

článek vznikl ve spolupráci s Billa cz
Zkusíte ho taky?

Mějte se krásně!
Vaše
L.

Žádné komentáře :

Okomentovat :