30. září 2018

Co mi usnadňuje život s miminkem



Ono to někdy z těch krásných instagramových fotek všech maminek nevypadá, ale někdy člověk padá na pusu a cítí vyčerpanost level milion. I když je vlastně "jen doma"s miminkem a nechodí do práce. Poslední dva týdny byly docela náročné v tom, že první týden měl teplotu Jonášek a druhý jsem "lehla" já se zánětem prsu. Když není dobře miminku, je to jedna z nejhorších věcí. Další bezmoc nastává, když není dobře vám, máte 39 horečku a pocit, že nejste schopni se postarat sami o sebe a miminko prostě nepočká. Jeden den s náma naštěstí mohl zůstat doma Lukáš a pak už jsme to nějak zvládli.

A vlastně i díky tomu jsem si řekla, že bych mohla dát dohromady seznam věcí, které mi usnadňují každý den s miminkem a už si bez nich nedokážu představit být.

Nosítko. Preferujeme kočárek, ale když máte protivu, který v kočárku brečí, nechce spinkat, bolí ho zoubky nebo cokoli dalšího, nosítko je naše záchrana a to doslova. Minulý víkend jsme naši Tulu zapomněli u rodičů a byli jsme tři dny bez ní a odpočítávali jsme dny. Jonáškovi rostou zoubky, takže máme chvílemi opravdu "veselo" a díky nosítku se Jony uklidní a je schopen opravdu brzy usnout. Pokud chcete kvalitní nosítko, jedná se o větší investici, ale na nosítku se opravdu nevyplatí šetřit a u nás to byla jedna z nejlepších investic. (Tula Free To Grow)

Plínky. Taková automaciká věc, že by mě ani nenapdalo ji na tenhle seznam psát, ale nedokážu si představit být bez nich. Jak už víte, spolupracuji s Pampers, ale plenky Premium Care používáme od narození ještě před spoluprací a neměnila bych. Jsme s nimi naprosto spokojení a jak už jsem psala v jednom článku, jiné plenky jsme zkusili pouze jednou. Jonášek byl maličký, Pampers nám došly a doma byly jen zbytky plínek, co jsme dostali od kamárádky. Asi po třech dnech jsme jeli okamžitě pro naše oblíbené plínky, protože se za velmi krátkou dobu Jonymu vytvořily opruzeniny, které jsme dávali dohromady docela dost dlouho, což se mi s Pampers Premium Care nikdy nestalo. 

A jak už jsem psala, plínky člověk bere jako samozřejmost, ale jejich přidaná hodnota je velká. Když mi Lukyho babička vyprávěla, jak denně prala na valše plínky, tak nevím, jak to ty naše babičky všechno zvládaly!

Oblíbená hračka. Dost individuální věc, ale nás dost často zachraňuje žirafka Sophie, která Jonáška zabaví a teď pomáhá i od bolesti z růstu zoubků.

Židlička Tripp Trapp Stokke. Jedním slovem - Miluju ji! A jestli vím něco jistě, kdybychom čekali další miminko, kupujeme další. Jonášek byl od malička s námi u stolu, zabaví se v ní a je to zároveň obrovský pomocník při krmení. Navíc je to židlička rostoucí a jednou ji bude mít i k psacímu stolu.

Sušička. Víte, co jsem dostala od babičky a dědy za Jonáška? Sušičku! Přišla jsem domů z porodnice a už čekala na mě. S Lukym to plánovali už několik posledních měsíců před porodem a zvládli to během toho, co jsem byla v porodnici. Za ni jim patří největší dík, protože nežijeme neustále s plným sušákem věcí a ušetří mi spoustu práce, času a taky oblečení pro Jonyho, protože nebýt ní, musel by mít i víc oblečení.

Kvalitní kosmetika. Na miminko moc věcí nepotřebujete, ale je dobré doma mít kosmetiku, na kterou se můžete spolehnout. Jsem zastánce používání jedné značky a to dodržuji, i když jsme přes prázdniny značku kosmetiky změnili. Chtěla jsem vyzkoušet něco nového, koupila jsem vzorečky a vyhovala nám tak, že už jsme u ní zůstali, ale o tom třeba příště. V každém případě je dobré mít doma kvalitní krém na zadeček a další pomocníky třeba na promazávání, suchou kůži a podobně.

článek vznikl ve spolupráci s Pampers

A bez čeho se neobejdete vy?

Mějte se krásně!
Vaše L.


2 komentáře :

  1. Také mám nosítko tulu ftg a neměnila bych. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Adámek byl nemocný když mu byli 4 měsíce a já lehla taky, zároveň.. Oba rýma a kašel, šílený! Nosítko máme za skoro 4 tisíce, Manducu a Adámek to nějak rád nemá, přitom chování zbožňuje, tak nevím co děláme špatně :(

    www.zivotskojencem.cz

    OdpovědětVymazat