7. dubna 2018

Když je příliš brzy, Pojďme pomoci! #POWEROFBABIES #PAMPERS


Jonášek se narodil dva dny po termínu porodu. Měli jsme strašně velké štěstí, že jsem měla bezproblémové těhotenství, a že miminko se narodilo, když už mělo všechno vyvinuté a v naprostém pořádku. Bohužel takové štěstí nemají všichni a některá miminka se rodí brzy. Teď nemluvím o dnech, ale o tom, když miminka přijdou na svět velmi předčasně ve druhém trimestru. Vidím to jako dnes, když mi doktor na kontrole ve 28tt řekl, že se mi od minulé kontroly velmi zkrátil čípek, což mohlo znamenat, že miminko přijde na svět dříve, než má. Bála jsem se každé další kontroly a vduchu jsem byla ráda za každý týden, který byl za námi.

Tohle téma je velice citlivé a když vidím ta maličká miminka, mám slzy na krajíčku. Proto jsem byla strašně ráda, když mě oslovila značka Pampers, abych rozšířila  jejich krásnou myšlenku a pomoc, kterou pro takto maličká miminka poskytují.  Pomáhají se specifickými potřebami těchto nedonošeňátek.
Kdo takto malé miminko nevidí, asi si neuvědomí, že kromě té obrovské péče, kterou dostává od lékařů a sestřiček potřebuje i speciálně navržené plenky. Když se narodil Jonášek měl přes tři kila a i ta maličká Pampers new born plenka mu byla větší. Proto Pampers vyvinulo plenky Pampers Preemie Protection P3 pro předčasně narozená miminka, která mohou mít třeba jen půl kila, což si teda  nedokážu ani představit. 

Podle průzkumu dříve dostupné plenky neodpovídaly potřebám takto malých miminek, neměly správný tvar  a neodpovídaly plenkám pro správný vývoj. Tyto plenky P-3 jsou třikrát menší než běžné plenky, poskytují miminkům maximální péči a ochranu a jsou určena pro miminka už od váhy 800 g. Krásné na tom je, že Pampers tyto plenky dodává zdarma do neonatologických center, kde  je poskytována péče o nedonošeňátka.

Plenky byly uvedené ve spolupráci s rodičovskou organizací Nedoklubko, což je nezisková organizace, která podporuje rodiče předčasně narozených dětí. A pomoct můžeme poskytnout i my ostatní. Do 30.4. 2018 přispěje Pampers 10 Kč za kažkou fotku vašeho děťátka pod tímto příspěvkem na Nedoklubko na facebooku.

Článek vznikl ve spolupráci s Pampers
Děkuju všem, co pomůžou <3, mějte se krásně!
Vaše L.


1 komentář :

  1. Dobrý den, právě jsem objevila Váš blog a těším se, až budu mít chvilku si jej pročíst. :-) Myšlenka tohoto projektu se mi moc líbí, u nás v obci jsme měli nedávno charitativní běh pro tento účel a já jsem ráda, že jsme mohli pohybem přispět:-) Mějte se krásně a užívejte s miminkem. Letí to...:-) Lucie

    OdpovědětVymazat