13. února 2018

Přebalovací pultík, kosmetika & koupání miminka

postýlka/ přebalovací pultík - stokke

Vítejte v království našeho prťouska nebo alespoň v nejdůležitější části pokojíčku a to u jeho velké postýlky ve tvaru domečku s přebalovací deskou, která může být takto na postýlce nebo se může přidělat na komodu s šuplíky. V dnešním článku bych vám chtěla ukázat, co máme přichystané z kosmetiky, plínek, koupání a dalších drobností, kterých miminko potřebuje celkem dost.
Jak jsem říkala, přebalovací část máme zatím na postýlce a uvidíme, jak nám tam bude vyhovovat. U této přebalovací části je i odkládací část, kde chci mít ty nejpoužívanější drobnosti a to, co budu chtít mít vždy po ruce. Zatím jsem si tam připravila plínky, vlhčené ubrousky, mastičky na zadeček, hřebínek a žirafku Sophie, která by mohla za nějaký čas miminko zabavit stejně tak jako jeho první knížka. Kromě vlčených ubrousků mám připravený i perlan, což je textilie, která by po namočení do vody měla mít stejnou funkci jako vlhčené ubrousky, ale měla by být pro miminko šetrnější. Takže ten bych chtěla využívat doma a na cestách nebo někde venku budu sahat po vlhčený ubrouscích. Většinu těchto věciček jsem objednávala na Feedo nebo kupovala v DM.

Na všechno ve skřínkách i na pultíku jsem si pořídila různé úložné boxíky a jak můžete vidět, vše ladím do bílo/modro/šedé,  takže výběr je vždy lehký. Většinu z nich mám z Ikei.
Krémy na zadeček, které by měly být šetrnější - Welleda a Bioderma ABCDerm.
Plínky a perlan - ten se dá sehnat ve velkém balení, které si nastříháte dle potřeb
Jak jsem říkala už v předchozím článku co si balím do porodnice, tak hodně kosmetiky mám od Biodermy, určitě vám o ní povím víc, až ji otestujeme.
A teď už k Ragnárkově komodě, kde má snad vše, co budeme potřebovat. V prvním šuplíku máme drobnosti jako jsou dudlíky, nůžky na nehtíky, teploměr do vody a velké barevné plínky.
Druhý šuplík je takový přebalovací, mám tady plínky, pevné suché ubrousky, jednorázové přebalovací podložky, nastříhaný perlan a voňavé pytlíky na použité plínky, které si dám do tašky ke kočárku.
Klasické bílé látkové plenky, na které jste se mě hodně ptali. Mám je z DM, jmenují se "Staré časy" a jsou z Biobavny, mám jich 15, tak uvidíme, jestli budou stačit. Nechci nějak bláznit a říkám si, že když mi bude něco chybět, tak dokoupit můžeme vždy.
Mastička pupík jako záchrana na bolavé bříško a Sudocrem, který je prý dobrý na opruzeniny, ale ten budu používat jen, když bude nějaký problém ne pravidelně.
Nosátko má být velký zázrak, který má pomoci miminku od rýmy. Nosátko je na vysavač a je z lékárny, pořídila jsem si ještě ruční, ale to prý moc účinné není, tak uvidíme.
hřejivý poštářek na bříško
deky, ručníky a prostěradla
Plínky větších rozměrů - už teď si myslím, že nejlepší bude od značky Lodger, která je krásně pružná a multifunkční. Objednávala jsem ji z ondálka.
Poslední věc, kterou jsem vám už ukazovala na instagramu je vanička Shnuggle. Četla jsem na ni super recenze, má být od narození do jednoho roku dítěte a na jedno vykoupání mají stačit pouze dva litry vody. I vy jste mi psali, jaká je skvělá, ale vaše zkušenosti byly převážně s většími miminky a ne novorozenci. Takže budu ráda za vaše zkušenosti a tipy.

Kdyby vás cokoli zajímalo, ráda odpovím v komentářích, a když mi dáte nějakou radu nebo tip, který se osvěčil vám, budu moc ráda!

Mějte se krásně!
Vaše L.





10 komentářů :

  1. Máš to krásně nachystané! Já se do toho taky musím pořádně vrhnout :) Všechno si roztřídit, vybalit a tak :) Vaničku máme stejnou :)

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! To je ta příjemná část, strašně mě to bavilo :). Ať to hezky jde!

      Vymazat
  2. Leni odkud je postylka prosim? Dekuji

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Leni, nádhera! :) hrozně se mi líbí, jak to máš barevně sladěné. Také máme vše bílá-modrá-dřevo. K tomu přebalováku, osobně ho dporučuji dát co nejdál postýlce, když budete mít chlapečka :D alespoň ze začátku :D perlan mě nutili používat v porodnici, ale osobně si myslím, že je lepší, když si dítko zvyká na ubrousky, pokud je chceš používat. Aby se pak neosypal. Já měla už hedka do začátku pampers active baby dry (ty jsou opravdu nejlepší) a ubrousky ty jejich sensitive. Teď ubrousky tak nějak střídáme, reakci zatím syn nemá na žádné. Sudocrem byl dobrý, když se mi osypal z těch žlutých pampers (dostali jsme v nějakém tom uvítacím balíčku), ale na dlouhodobější používání není. Synkovi se po něm udělala mezi půlkami pak poměrně ošklivá vyrážka. Nejlepší je Bepanthene, ten nevysušuje a spíš pečuje. Tu manuální odsávačku máme taky a prckovi se zatím do nosu nevejde. Hračky začne vnímat až tak kolem třetího měsíce. Na pupík jsme dosstali Cutasept F, je to desinfekce na zastříknutí. Biodermu jsem teď taky zkusila objednat, tak jsem zvědavá. Používali jsme, po vzoru maminky Johnson Baby řadu pro dobré spaní a ten žlutý šampon, ten mi strašně krásně voní. Vždycky pak prckovi čichám k vláskům :D

    OdpovědětVymazat
  4. Krásně nachystané, mám to podobně, jenom tam mám ještě navíc líh a framykoin zásyp na pupík, který mi doporučili v porodnici, když jsem poprvé rodila. Espumisan je nejlepší, vždycky pomohl :). Hlavně ať je všechno v pořádku :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásné fotky a krásně připraveno pro miminko ❤

    OdpovědětVymazat
  6. Moc krásný článek a máš to krásně připraveno pro miminko :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, ráda bych se tě zeptala, jak se Vám koupe v tom kyblíku? Přemýšlím o něm právě také, ale nejsem si jistá, zda tento či klasickou oválnou vaničku.

    Díky moc :)

    P.S. moc hezky zorganizované a sladěné :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, kyblík je nejlepší věc! Ale problém byl v tom, že za mě to není pro úplně mini miminko, které ještě vůbec nedrží tělíčko. Strašně nám v tom brečel a musela jsem ho držet oběma rukama, protože jsem nechtěla, aby tam zkrouceně seděl. Takže jsme na tohle období koupili vani. Kyblík jsme začali používat cca od druhého mesíce a mnohem lepší než vanicka, jen doporučuju! :)

      Vymazat