11. června 2016

Moje oblíbené "recepty"

Ahoj všem! Na létě miluju to, že je všude plno ovoce a strašně si to užívám. Já jsem ovocný závislák a třeba meloun bych mohla snídat, obědvat i večeřet. Dnes to bude rychlá ukázka jídel, které si děláme pořád dokola a třeba Vás taky dostanou.
Snídaně!
Pro mě absolutní základ a nedokážu bez ní fungovat. Je to pro mě jídlo dne a kdybych se nenasnídala, tak díky nízkému tlaku nedojdu ani do práce. Ve většině případů je to ovesná kaše, ovoce a chia semínka. Každý večer si namáčím vločky do sojového mléka a vody, aby byla druhý den lépe stravitelná, chutnější a zároveň rychleji hotová. Co ještě namáčím jsou chia semínka. Naučila jsem se je pít pravidelně, když jsem se učila na státnice a stala se z toho závislost. Večer si odvážím 15 g, ty namočím do 3/4 slenice vody a ráno doliju 100% džusem. Nejenže je to zdravá dobrota, ale krásně Vás nakopne do nového dne.
Teď s blížícími se vedry kašičkuju i trošku jinak. Ne vždy si dělám ovesnou kaši, ale skvělá je taky acai bowl nebo RAW kaše ze snídaňových směsí ze zdravé výživy, která obsahuje taky spoustu prospěšných látek.
recept - zde
Svačina a zdravé mlsání
V létě je fajn se něčím ochladit a co může být lepší než ovocný sorbet. Já rozmixovala mražené jahody, borůvky, mango a trochu rostlinného mléka a dobrota byla na světě!
Taky jsem se zařekla a snažím se víc pít. Piju hlavně vodu, ale takový ledový čaj s ovcem taky není k zahození.
Pokud sorbet moc nemusíte, můžete vyzkoušet i domácí nanuky, které dělám pro svého přítele. Existuje spoustu variant, jak je můžete udělat. První variantu jsem dělala podle receptu ze sýru Gervais, šlehačky a ovoce. Potom jsem zkoušela i několik jiných zdravých variant, kde jsem použila tvaroh a bílý jogurt a taky moc chutnaly.
Večere
Večer mám ráda lehká jídla. V létě jím hodně zeleniny, takže salát a vajíčko je pro mě značka ideál. Další variantou byl v poslední době žitný chlebík s tvarohovým sýrem, avokádem a vajíčkem. Taky máte rádi tuhle kombinaci?

Budu strašně ráda, když mi napíšete, jaké jsou Vaše aktuální oblíbené dobroty a pokud chcete víc jídelní inspirace, tak brzy tu bude haul ze zdravé výživy.

Mějte se krásně!
Vaše L.

8 komentářů :

  1. Úžasný článek! Tu vodu s chia semínky musím určitě vyzkoušet :))

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, všetko to vyzerá neskutočne dobre a máš to ako vždy krásne nafotené :) Takisto sú u mňa veľmi dôležité raňajky, pretože bez nich by som asi vôbec nevedela fungovať :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  3. Všechno to vypadá báječně :) Já než bych si to takhle hezky nazdobila, bych to dřív snědla :D
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  4. Všechno vypadá moc dobře. Domácí nanuky mám moc ráda. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  5. Mnam mnam a zase mnam, vsechny vypadaji uzasne a v dalsi dobe urcite vyzkousim :D
    http://www.shineoffashion.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam ovsené kaše, ja som si ich v poslednej dobe zamilovala aj keď mám pocit, že jej zjem veľmi málo a nikdy si ju neviem tak pekne nadekorovať, proste mi už tečú sliny a čakám len na to, že ju zjem:D Na haul sa veľmi teším!:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  7. Zmzlinky jsou super osvěžení! :) Akorát jsem také dělala a i popsala v článku o grilování! :)
    Můj osobní instrag jsi začal asi před dvěma lety sledovat a tím jsem tě našla i já a jsem za to tudíž moc ráda! :)
    Mám ted nově i svůj blog, tak by byla moc ráda, kdybys koukla a napsala, co si o něm myslíš! :)
    www.lifestylebirdie.com

    OdpovědětVymazat