1. dubna 2015

S Leni a Miou v Alpro kuchyni


Ahoj všem!
V úterý jsem byla v Praze, kde jsem celý den strávila s Miou a Lindou. Byl to super holčičí den, který byl o chození, dobrém jídle a hlavně lidech, se kterými si mám co říct a jsou mi blízcí. 
Název článku mi připomíná nějakou televizní show o vaření, ale s jídly, které jsme vařily bychom do nějaké rozhodně mohly, dokonce nás několikrát pochválil i šéfkuchař! :D (Občas se musíme pochválit.)

Konec legrace, byly jsme pozvány na večer s Alprem, kde jsme kromě ukázky všech výrobků měly možnost uvařit si celé menu, které bylo vážně výborné, jednoduché a zdravé a to mám přesně ráda.


Alpro bylo opravdu všude, já bych takovou poličkou nepohrdla ani doma.




Když jsme přišly čekal na nás welcome drink z malin a seznámení s konceptem značky a jejich výrobky.



Poté už se šlo na samotné vaření ve dvojicích. Menu bylo složené z polévky, hlavního chodu a dezertu.

Studená okurková polévka s citronovým olejem

2 okurky
250 ml smetany Alpro
400 ml mandlového nápoje
kopr
1 citron
100 ml olivového oleje
sůl
listy salátů

Nejprve si oloupeme okuru a 3/4 nastrouháme a rozmixujeme s mandlovým nápojem a smetanou. Polévku ochutíme solí a šťávou z citronu. Poté smícháme olivový olej a citronovou kůru a necháme odležet. Ze zbylé okurky vytvoříme "vázičku" na ozdobu, do které vytvoříme kytičku ze salátů a dozdobíme olejem.



Na takový druh polévek nejsem zvyklá, zatím jsem vařila pouze teplé polévky, ale chutnala mi. Připomínala mi chuť okurek (salátu) s kefírem, které u nás "vaří" taťka většinou ke kuřeti a bramborám.



Steak z lososa s celerovým krémem a olivami

steak z lososa
celer, brambor - poměr (2:1)
cibule
smetana Alpro, Alpro original - poměr (1:1)
olivy
piniové oříšky
tymián, bazalka, muškátový oříšek, sůl

Na drobno si nakrájíme cibulku, kterou orestujme na olivovém oleji, poté přidáme na kostičky nakrájený celer, brambor a česnek. Přilijeme smetanu a sojový nápoj tak, aby vše bylo ponořené. Poté vaříme do změknutí a vše tyčovým mixérem rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem. Přejdeme na Lososa, kterého nejdříve nasolíme a na pánvi opečeme. Začínáme vždy kůží směrem dolů. Přidáme piniové oříšky a olivy.




Poslední chod jsme sice neuvařily, protože jsme museli odejít, ale dostaly jsme ho od samotného šéfkuchaře, který ho měl již připravený.



Žloutkový krém z rýžového nápoje s jablečným želé a skořicovou oplatkou

Pudink

200 ml Alpro smetana
200 ml Alpro rýžový nápoje
5 žloutků
8 dkg cukru (nebo dle chuti)

Želé

2 jablka
10 dkg cukru
1 citron
plátková želatina

Oplatka

1 bílek - hladká mouka - moučkový cukr v hmotnostním poměru (1:1:1)
skořice

Žloutky, smetanu, cukr a rýžový nápoj smícháme a v hrnci zahřemeje cca na 40 stupňů. Tuto vzniklou hmotu přelijeme do 4 mističek a pečeme v troubě na 95 stupňů cca půl hodiny, dokud pudink nezhoustne. Ze směsi vody a cukru uděláme světlý karamel a na něm podusíme nakrájená jablíčka a přidáme šťávu z citrónu. Vše rozmixujeme a nalijeme do odměrky. Na 100 ml směsi budeme potřebovat půl plátku želatiny, kterou necháme změknout ve vodě, vymačkáme z ní přebytečnou vodu a rozpustíme ji v teplé směsi jablek, promícháme a nalijeme na vychlazený pudink. Poté dáme chladit a přejdeme na oplatku, kterou vyrobíme z mouky, bílku,moučky a špetky skořice, ze kterých si uděláme těstítíčko. To pomocí propíchnutého pytlíku stříkneme na pečící papír a pečeme na 180 stupňů do zlatova. Celý pudink je lepší vychladit do druhého dne.

Musím říct, že jsem si užila celý den a pokud byste chtěly, připravím o celém týdnu fotočlánek s dalšími fotkami. Pokud máte rádi podobná jídla, tyto rozhodně stojí za vyzkoušení. U mě vede losos a celerové pyré, to si za chvíli určitě zopakuju.

Zaujal Vás nějaký recept? Pokud něco vyzkoušíte, budu ráda za každý váš příspěvěk, třeba i na instagramu.

Mějte se krásně! L.

Děkuji za každý váš komentář, dělají mi obrovskou radost!



22 komentářů :

  1. Nejvíc mě zaujala polévka. Doma nic takového neděláme, ale měla jsem podobnou v Bulharsku, akorát s kefírem. Myslím, že se to jmenuje tarator.

    OdpovědětVymazat
  2. Vše vypadá suprově, já Alpro výrobky miluju takže tiše závidím... :-D

    OdpovědětVymazat
  3. ja by som si dala toho lososa a tiež dezert!
    inak tú alpro poličku chcem aj ja k sebe:D plnú samozrejme:D

    OdpovědětVymazat
  4. Páni polévka zní moc zajímavě určitě ji vyzkouším a lososa také! Super článek sbíhají se mi z něj sliny! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! Opravdu vše stojí za zkoušku :).

      Vymazat
  5. Já bych si dala vše, i když jsem studenou polévku ještě nikdy neměla a trošku z ní mám obavy. :D Ale pokud to chutná podobně jako okurkový salát s kefírem, proč ne, to mám ráda. :)
    Můj favorit by byl jednoznačně losos s celerovým pyré, to prostě zbožňuji! Krásně jste to uvařily, holky, jste šikuly.
    A taky se mi moc líbí ten welcome drink, to je přesně můj styl.
    Koukám, povedená akce. :) Sluší vám to ohromně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme! A já za hezký komentář:). Ta polévka je prakticky klasický okurkový salát, takže se není čeho bát :) taková klasika, ale zbytek byl dokonalý i welcome drink!

      Vymazat
  6. Hodně mě zaujala polévka, ale i hlavní chod vypadá skvěle, sice lososa nejím, ale zkusím to holt s kuřecím či krůtím, snad to bude také dobré :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bude, kdo nejedl lososa byla druhá varianta tofu :).

      Vymazat
  7. Moc na ryby nejsem a olivy nepozřu, ale ten losos vypadá sakra dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nesnáším olivy, ale na pánvi s těmi oříšky a lososem ztratily tu typickou chuť a s tím pyré to byla neuvěřitelná kombinace!

      Vymazat
  8. Všetko to jedlo vyzerá tak úžasne, že by som hneď z každého ochutnala. :-) Skvelé fotky a určite to bol super deň.

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá to hezky :) Nikdy jsem nic od Alpro neměla, tak snad někdy ochutnám :)

    OdpovědětVymazat
  10. Nejradši bych ochutnala všechno! Ale polévka mě zaujala nejvíc, jelikož naprosto miluji okurkový salát se s metanou nebo mlékem, takže ta by mi asi chutnala :D Jste šikulky.
    Chtěla bych se tě jenom zeptat, jakou barvu používáš na vlasy? Barvíš si nějakou barvou nebo přelivem z drogerie nebo ti je barví kadeřnice? Máš totiž naprosto dokonalou barvu :)

    OdpovědětVymazat
  11. Jste krásné! ♥

    xo www.thekawaiiplanet.com

    OdpovědětVymazat
  12. Proc porad sama sebe oslovujes "Leni"? :D to je uplne komicke, to fakt nikdo nedela :D

    OdpovědětVymazat
  13. Ta polévka mě docela překvapila, zajímalo by mě jak chutná .)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to sis musela pořádně užít! Ty jídla vypadají skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  15. Super akce a hlavně hromada dobrot, až jsem z toho dostala hlad :)

    I jeden šperk dodá mnoho krásy ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Losos úplně miluju, tak určitě zkusím a na léto určitě i tu polévku, protože třeba studené gaspacho mi fakt chutná! Musel to být super den a já jsem moc ráda za recepty! :-)

    OdpovědětVymazat