4. února 2015

30 beauty questions TAG

Ahoj všem!
Poslední dobou se na blozích začal objevovat tento TAG, já ho viděla u Mii a u Rendy a moc mě bavil, takže doufám, že si rádi přečtete i ten můj.

1. Vzpomínáš si na svůj první kosmetický produkt?
Ano, vzpomínám. Myslím, že to byl lesk na rty, který byl z místní drogerie. Byl to nějaký noname lesk a strašně lepil. Potom si vybavuju modrou řasenku, sice jsem ji snad nikdy neměla na očích, ale měla jsem modrou řasenku! :)

2. Specifikuj perfektní řasenku. Už jsi takovou objevila?
Díky tomu, že mám své řasy poměrně dlouhé, nemám problém s řasenkami a málo která je přešlapová. Nejoblíbenější je asi They're real od Benefitu. Prodlouží, krásně odděluje řasy a zůstává tam, kde má. 



Druhá řasenka, která mě zaujala je Better than Sex od Too Face, která má úžasný efekt, ale přišlo mi, že celkem brzy vysychá.




3. Jaké krytí preferuješ u makeupu?
Lehoučké, přirozené, hlavně žádné nánosy a masky! Ale asi se mi to snadno řekne, protože mám bezproblémovou pleť, ale i když mám větší pupínek raději se k němu hrdě přihlásím, než abych ho zapatlávala tunami líčidel, pak to nakonec vypadá hůř než původně.

4. Oblíbená high-end značka?
Asi bez rozmýšlení Benefit, mám ráda jeho produkty, má hezké obaly a navíc se mi líbí koncept celé značky.



5. Jakou kosmetickou značku jsi vždycky chtěla vyzkoušet, ale stále jsi se k ní nedostala?
Že bych nějakou vysněnou značku měla, to se říct nedá. Jediná, která mě napadla, je značka Nars. Hrozně se mi líbí rtěnka v odstínu Natalie, tu bych si nechala líbit a pak nějaké jejich tvářenky :).
6. Oblíbená značka z drogerie?
Nejvíce produktů, ikdyž jich moc není, mám od značky Rimmel a Loreal. Rimmel má skvělé laky na nehty a řasenky. Od Loreal mám ráda jejich pleťové tonikum a červený lak v odstínu Frieda. 

7. Nosíš umělé řasy?
Ne, nenosím a nelíbí se mi.

8. Je některý druh kosmetiky, bez kterého nevyjdeš ven z domova?
Ne. Nedělá mi absolutní problém jít ven nenamalovaná. Samozřejmě se cítím líp alespoň s řasenkou, ale podle mě by byla hloupost, abych "nemohla" vyjít ven nenalíčená, proč?

9. Jakého produktu si nejvíce ceníš a opatruješ ho jako mimino?
Žádný takový není. Mám ráda kosmetiku a zkrášlování, ale nepatřím mezi kosmetické maniaky a moje priotity jsou někde jinde. Mám své oblíbence, po kterých ráda sáhnu, ale kdybych musel říct nějaký produkt, tak řeknu asi srdíčkovou tvářenku od Too Face.



10. Jak často nakupuješ kosmetiku? Líbí se ti nakupovat makeup po jednom nebo jít na nákup jen jednou za čas a nakoupit produktů víc?
Velmi málo, mám své favority a ty používám. Nemám doma kvanta kosmetiky, i když mám kosmetiku ráda snad jako každá.

11. Máš "kosmetický rozpočet" nebo utrácíš, jak se ti zachce?
Kosmetický rozpočet nemám. 

12. Používáš při nákupu kosmetiky kupóny, slevy a věrnostní karty? Ovlivňují tě různé akce k nákupu kosmetiky, kterou vlastně nepotřebuješ?
Ano, používám. Nejčastěji je to kartička DM drogerie.

13. Jaký typ kosmetiky asi nakupuješ nejčastěji?
Asi to jsou produkty na odličování, jako je micelární voda a tonikum. Z dekorativní kosmetiky mám nejraději tvářenky, těch mám více.



14. Upřímně, existuje značka, kterou nemůžeš absolutně vystát?
Vystát můžu všechny, když mi něco není sympatické, tak si toho nevšímám a neřeším, ale kdybych měla zmínit jednu značku, tak řeknu Mary Kay.

15. Snažíš se vyhnout se určitým složkám ve složení (jako je olovo, sulfáty, parabeny,...)?
Ne, neřeším složení u kosmetiky. Nejsem odborník a vždy mi přijde, že je kolem jedné složky obrovský boom, který se ve složení řeší, ale těch dalších x věcí nás nechává chladnými.

16. Máš oblíbené místo, kde nakupuješ kosmetiku?
Jedno oblíbené místo nemám, obchod řeším až dle toho, co si chci koupit. Ale kdyby můj rozpočet nebyl omezený, tak řeknu Sephora.

17. Péče o pleť: Zkoušíš ráda nové značky a výrobky, nebo si ráda uchováváš svou rutinu?
Mám své oblíbence od značky Ren, na které nedám dopustit a bojím se dne, kdy mi dojdou :D. Dál používám můj milovaný krém od Benefitu. Tyto produkty mám ráda a nerada bych je měnila, ale produkty jako je micelární voda klidně měním.

18. Oblíbená "bath and body" značka?
Žádnou takovou nemám.

19. Kdybys mohla od teď používat a nakupovat už jen jednu značku, jaká by to byla?
Benefit!

20. Jaká značka má dle tvého názoru nejpovedenější obaly?
Líbí se mi Chanel, sice od této značky nic nemám, ale líbí se mi jejich luxusní a jednoduché balení. 



21. Jaká celebrita/známá osobnost má vždy skvělý makeup?
První, kdo mě napadl, byla vévodkyně Kate. Líbí se mi její styl a líčím se podobně.


22. Na jakém e-shopu nejčastěji nakupuješ kosmetiku?
lookfantastic.com 
feelunique.com

23. Pět tvých oblíbených youtube beauty gurus?
Budu asi barbar, ale řeknu pouze Essie Button.



24. Máš ráda multifunkční produkty, jako stainy, lips and cheeks, shimmer bricks, atd.?
Ani ne. Snad žádný takový produkt nemám.

25. Jsi v nějaké fázi líčení nemotora?
Líčím se každý den velmi podobně a v tom jsem si celkem jistá.

26. Používáš primer pod oční stíny?
Ne, nepoužívám.

27. Kolik vlasových produktů použiješ během jednoho obyčejného dne?
Záleží na tom, jestli si vlasy myju nebo ne. Pokud ano, tak je to většinou šampon, kondicionér, nebo maska, tepelná ochrana a nějaký olejíček, nebo vlasový sprej. Pokud si vlasy v daný den nemyju tak klidně nic nebo jen vlasový olej. Nemám ráda tužidla a laky na vlasy, ale ráda bych zkusila nějaký suchý šampon.

28. Co použiješ první - korektor nebo makeup?
Make-up.

29. Zvažovala jsi někdy navštívit makeup kurz?
Ne, nezvažovala.

30. Co na makeupu miluješ obecně?
Na makeupu mám ráda to, že může přidat sebevědomí a může ženě pomoct vyjádřit samu sebe. Líbí se mi, že díky němu můžeme každý den vypadat trochu jinak, ikdyž sama se líčím prakticky pořád stejně, jen přidávám na intenzitě dle příležitosti.

Zajímalo by mě, jak jste na tom s makeupem vy, jestli se považujete za kosmetické maniaky a máte kvanta kosmetiky, nebo máte pouze své oblíbence. Překvapilo vás něco u mě?

Já bych si ráda tento tag přečetla u Terezky terezasplace a Kristý z inyourface :), tak budu ráda, když se do něho taky pustíte!

Mějte se krásně! L.











23 komentářů :

  1. Já jsem rozhodně maniak.. je to se mnou čím dál horší, ale zase je to něco, co mě opravdu baví..:) Taky plánuji sepsat tento TAG:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle tag jsem dělala také, tak se můžeš mrknout jak jsem odpovídala já. Každopádně s they´re Real souhlas! Jedna z nejlepších řasenek, kterou jsem vyzkoušela. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Můžu se zeptat, jste stále takové kamaradky se S0bi? Jinak super článek, hodně věcí mě překvapilo.

    OdpovědětVymazat
  4. TAG se mi líbí, také ho zpracuji :-) Jinak mně přijde, že Kate se vůbec líčit neumí. Ty černý tlustý linky jsou hrozný, dělají ji starší a zmenšují jí oči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím! Kate je nalíčená pokaždé stejně a vždycky si orámuje oko černou tužkou... to je hrozná škoda. :)

      Vymazat
    2. Souhlasím, to orámování se mi také nelíbí, ale zase to není tak tvrdé a mně se ona líbí :). S tím stejným líčením to mám stejně :D.

      Vymazat
  5. Já konečně v tomhle dospívám a už nepřikupuju další tvářenky a rtěnky, už bylo i načase. Když člověk každou půlku týdne tráví v jiném městě, tak zjistí, co vlastně (ne)potřebuje. Konečně se zaměřuju na kvalitu a ne kvantitu a v rámci studentského rozpočtu to dá docela zabrat.
    Moje vysněná věc jsou meteoritky od Guerlian, ale vzhledem k jejich "funkčnosti" o nich hodlám jenom snít ještě dlouho.
    Moc fajn článek, baví mě si přečíst s čím je spokojený někdo jiný :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé, na období modrých řasenek si moc dobře pamatuju. Koupila jsem si ji když mi bylo asi 14 a nosila ji pořád. Vůbec jsem neřešila, že vypadá hrozně lacině a vůbec se ke mně nehodí :D
    Co se týče kosmetiky, tak přiznávám, že ji mám celkem dost. Oblíbenou značku nemám. Od každé mi vyhovuje něco jiného:) Ale poslední dobou jsem podlehla kouzlu MakeUp Revolution :))

    ...//Instantní krása//...

    OdpovědětVymazat
  7. Na tu srdíčkovou tvářenku už mám zálusk pár měsíců, asi by mi teda stačila jen ta od I♥Makeup. Nemůžu si pomoct, ten obal je prostě dokonalej! ;)

    OdpovědětVymazat
  8. TAG je super, dělala jsem ho taky. Benefit mám ráda, kdysi jsem ho zbožnovala a vyzkoušela jsem tak 80% produktů, které mají v nabídce. Ted už zkouším jiné značky :). Já doma taky nemám zase tolik kosmetiky.. mám rozhodně o dost více, než potřebuju, ale určitě ne tolik jako většina blogerek. Navíc se snažím už tolik nekupovat v drogerii, a kupovat různé produkty, jen proto, že se jedná o novinku :)

    OdpovědětVymazat
  9. prej "když mám pupínek hrdě se k němu přihlásím" to mě pobavilo! :)))

    OdpovědětVymazat
  10. Mooc povedené fotky! A super, že se v tagu pokračuje. :)
    Nars, Benefit, Mary Kay. Máme jasno. :D
    PS: Better than sex vážně vysychá strašně rychle. Tedy alespoň mně taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že souhlasíš, já čtu samé super recenze, také jsem byla ze začátku z ní hrozně paf, ale zklamala mě.

      Vymazat
  11. Úžasné fotky :) V hodně věcech s tebou souhlasím, perfektní článek :)

    OdpovědětVymazat
  12. Krásný článek, tenhle tag mě opravdu zaujal :)

    OdpovědětVymazat
  13. moc ráda jsem si tenhle tag přečetla i u tebe Leni :)

    OdpovědětVymazat
  14. Super Tag Leni, musím říct, že Benefit miluji i já, už jen pro ty obaly, kterým nedokážu odolat. Jinak Nars mě taktéž láká :)

    Shirtinator - vytvoř si vlastní tričko

    OdpovědětVymazat
  15. Leni, super TAG :-) Hned ta první otázka mi připomněla moje kosmetické začátky, kdy jsem ve svých sladkých 17ti letech používala modrou linku na oči, modrou řasenku a růžový děsně lepivý lesk na rty :-D A připadala jsem si děsně trendy :-D :-D Ovšem postupem času jsem své líčení vyšperkovala :-) :-) Jednu dobu jsem byla na líčení závislá, to jsem nešla pomalu nenalíčená ani s odpadky, pak se to vystřídalo s opačným extrémem, kdy jsem se nelíčila vůbec.... :-) Teď jak kdy... Dovedu chodit nenalíčená se stejnou suverénností jako nalíčená :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Super článek :) baví mě, že nejsi takový maniak jako ostatní (třeba já) :D působí to moc mile, stejně jako zbytek tvého blogu a IG:-).

    www.rinakrois.blogspot.com

    OdpovědětVymazat