23. ledna 2020

Holka nebo kluk? Tak co to bude?


Když někomu povíte, že čekáte miminko, je to prakticky ta nejčastější otázka. Chápu to a je to naprosto normální, přiznám se, že jsem taky zvědavá a ptám se. U prvního miminka tolik otázek nebylo,  teď u druhého jich bylo mnohem víc. Co mě ale mrzelo, když většina lidí řekne: "Teď to musí být holka!"
No. Nemusí. Je to možná normální a v naší společnosti tak nastavené, že mít "páreček" je ten ideál, ale není to jedno? Přiznám se, že ve mně se tyhle reakce dost tloukly a bylo mi to vůči případnému chlapečkovi v břiše líto.

My už s  největší pravděpodobností víme, co to bude a máme z toho neskutečnou radost, ale stejně veliká by byla, kdyby to bylo i naopak. Když jsem byla mladší, přála jsem si vždycky mít holčičku, ale teď, když vidíte všechna ta rizika tak jediné, co si přejete mít v ruce zdravé miminko. Tak na to myslete :*.

Mějte se krásně!
Vaše L.

3 komentáře :

  1. Naprosto souhlasim. Tyto reakce, to se neda poslouchat. Mame take prvniho chlapecka a uz se delsi dobu neuspesne snazime o druhe. Naprosty expert je na tohle tchyne, kazdou vetu ukonci slovy..to az budete mit tu holcicku a kouka na me, jak kdybych to mela ovlivnit. Jako kdyby druhy kluk byl snad nejaky odpad. My budeme vubec radi, kdyz se druhe povede. Prvni trval 4 roky, 6 iui a 3 pokusy IVF. Jsme uplne zhuntovani.."Prala" bych toto zazit kazdemu, ten strach jestli se povede, tu radost, ze tam to dite je a ze je zdrave. Myslim, ze by pak mene lidi ohrnovalo nos nad dalsim klukem. Je to smutne nastavene v nasi spolecnosti, ale nejsme jedini viz Cina, Indie a jejich vztah k divkam, tady ty deti alespon nezabijime. Preji krasne, klidne tehotenstvi a zdrave mimi, at uz je to holka nebo kluk.

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna toto sa nám deje. Čakáme druhého chlapčeka a sme vo fáze oznamovania pohlavia a zatiaľ všetky reakcie do jednej boli priam ľútostivé ako napr. "Škoda, že zase chalan" / "Tretie už hádam bude dievčatko". Už niekedy aj agresívnejšie zareagujem, lebo mi to príde neskutočne ľúto, že to každý takto berie...

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím, nejdůležitější je, aby miminko bylo zdravé a přeji vám hodně štěstí! :))

    OdpovědětVymazat