5. června 2019

Nový obývák & betonová stěrka, styl interiéru


Obývací pokoj. Už je to rok a půl, co bydlíme v Praze. Kuchyňskou část jsme si na míru nechali udělat hned s tím, že zbytek počká. Naši kuchyň miluju, máme ji řešenou skříňkami až do stropu a s ostrůvkem, který je spojen s jídlením stolem, takže místa máme dost. Chtěla jsem kombinaci lesklé bílé a dřeva a byla to ta nejlepší volba, která se neokouká a podle mě vypadá krásně. Ale o kuchyni to dneska nebude. Na začátku roku jsme se rozhodli, že doladíme zbytek a necháme si ve stejném dekoru udělat televizní stěnu se skříní na míru. Zbavili jsme se staré skřínky z Ikei, na které stála televize a rozhodli jsme se, že přiděláme televizi na zeď. A byla to ta nejlepší volba. Ne jen, že to vypadá líp, nemusím se bát, že Jony na sebe televizi shodí a asi se na ni i líp kouká :).


Možná největší změna, pro kterou jsme se rozhodli je betonová stěrka Cementa od Zementine. Nejdřív jsem chtěla jednu stěnu nechat vymalovat na světle šedou, ale protože Jonášek by ji hned nějakým odrážedlem nebo židlí odřel, nechali jsme to být. Až jsme narazili na možnost právě betonové stěrky, která je odolná a zničit prakticky nejde. Testujeme ji každý den, ať už různým narážením nebo jídlem, které jde jednoduše otřít vhlkým hadříkem. Stěrka bylo jedno z nejlepších rozhodnutí a jsme z ní stále nadšení, kdybych věděla dříve, že existuje i voděodolná varianta, tak bych si ji dala i za kuchyňskou stěnu.

učící věž DIY
Co se týká dekorací mám ráda jednoduchost. Snažím se mít co nejméně lapačů prachu a kravinek. Většinou, když přijedou rodiče, smějí se, co všechno nemáme. Třeba přeplněné skříňky plné porcelánu. Nebo je hodně trápí absence nástěných hodin v našem bytě. Co ale miluju jsou různé vázičky a severské dekorace, které sbírám už nějakou dobu. Většinu mám z Bellarose a Nordic Day, s kterými jsem měla krásnou možnost spolupracovat a mám z toho obrouvskou radost, protože na nich nakupuju pravidelně i mimo spolupráci. Nordic day teď už končí, ale vlastně se celý přesouvá na Bellarose, takže není důvod smutnit. Víc informací najdete zde, je to video přímo od paní majitelky Martiny, kde se dovíte víc podrobností. 


Taky mě teď bavilo, a možná je to i tip pro vás, je test stylů, který trvá chviličku a podle něho si můžete rovnou vyfiltrovat styl, který je vám nejbližší. Vlastně nikdo není pouze 100% minimalista nebo romantik, ale jsme každý jiný, a tak i když nám vyjdou tři různé styly, zjistíme, že k sobě dokonale pasujíMůj výsledek mě nepřekvapil - Skandinávský 69%, - Bohemský 16%, - Moderní 16%. Tak co myslíte, odpovídá náš obývák výsledku? A který styl nejlépe vystihuje vás?

betonová stěrka Cementa od Zementine 
vázičky, "domeček" na svíčku bellarose
A poslední tip na závěr, pokud si uděláte svůj test stylů, automaticky budete zařazeni do soutěže o poukázky Bellarose.

Co jste naposledy předělávali vy a co máte v plánu?

Mějte se krásně!

L.

5 komentářů :

  1. Mam takovy skromny dotaz :-) Tu obyvaci stenu mate asi na objednavku, ze? Nemate jeste tip na,toho truhlare, ktery vam ji delal?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ano, byla na objednávku ze stejneho studia jako máme kuchyň. Dokurum Kutná Hora :)

      Vymazat
  2. Dobrý den, jaký máte odstín stěrky? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry den, bohuzel uz nevim, ale kdyz poslete odkaz clanku na zementine, urcite budou hned vedet :).

      Vymazat
    2. Ted koukam, ze je to uvedene v clanku.

      Vymazat