27. října 2018

#MAMAtip Tula Free To Grow

Nosítko - Tula Free To Grow

Ahoj všem a krásnou sobotu! Tenhle článek je dost neplánovaný, ale takové jsou nejlepší ne? Právě jsme se vrátili z krásný procházky, kde jsme vyfotili tyhle fotky a já si řekla, že bych toho měla využít. Shodou okolností jsem tento týden napsala tento článek pro Feedo Blog o pěti nejlepších investicích do našeho miminka. Určitě na něj koukněte, protože se nejedná o klasický seznam věcí, co si máte koupit, vlastně tam takové věci jsou pouze dvě.

Jednou z těchto věcí je naše nosítko Tula Free To Grow , chodí mi na ni tolik dotazů a my ji máme tak rádi, že by se zasloužila svůj vlastní článek. Vlastně jsme měli původně úplně jiné nosítko, které jsme dostali, ale nebylo úplně tak vhodné. Jony měl sice nožičky ve správné pozici, ale co už nebylo tak dobře, že mělo hodně vyztužená záda. Nechala jsem si poradit hlavně od maminek na instagramu a do hlavního výběru se dostala nosítka dvě. Potom jsme ještě nějaký ten večer s manželem googlili a zbytek nejasností jsem si ujasnila na online chatu na Feedo, kde jsme Tulu i koupili.


Tohle nosítko je super v tom, že nejen splňuje vše, co by mělo správně splňovat, tedy ergonomické vlastnosti, ale navíc je opravdu lehoučké a velmi snadno si miminko zapnete. Mě si hlavně Tula získala tím, že tento tip - Free To Grow - už podle názvu roste s miminkem a je vhodná od 3,2 kg až do 20,4 kg. Mění se pouze nastavení "šíře látky" mezi nožičkami tak, aby miminko mělo vždy látku až pod kolínky. U Tuly se mi navíc líbil i vzhled, protože je to za mě prostě nejkrásnější značka nosítek.

A kdy nosítko používáme?
  • když byl maličký, více plakal a potřebovala jsem mít alespoň chvíli volné ruce
  • když nemohl zabrat a byl hodně unavený
  • při růstu zoubků
  • procházky, nevhodný terén pro kočárek
  • když nechce být v kočárku (nosítko jezdí vždycky s námi)

A protože nás naše nosítko dost zachraňuje, tak jsem řešila i to, jak budu nosit v zimě. Nechtěla jsem si kupovat žádné nosící oblečení, protože jsem nechtěla být omezená tím, co si musím vzít na sebe. U nás vyhrála nosící kapsa, kterou může nosit i někdo jiný než já.


Naše oblíbená čepička Elodie Details - pokud by se vám tyhle čepičky líbily, tak doporučujeme si vzít větší velikost. (Jony má 1-2 rok), sedí skvěle a to nemá velkou hlavičku.

Co vy a nosítko?

Mějte se krásně?

Vaše

L.

2 komentáře :

  1. My máme Manducu Belly button a malý to nějak nemusí :( Tak nevím čím to je, jestli se mu nelíbí konkrétně to nosítko, ale vyhodit další peníze se mi už nechce.

    www.zivotskojencem.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, to by byl nesmysl, ale fan mi přijde si nosítko od někoho půjčit, myslím, že existují i nějaké "půjčovny" ny zkoušku. My měli štěstí.

      Vymazat