29. března 2018

Co nám usnadnilo první dny doma


Jonášek už je čtyři týdny na světě. Byly to sice ty nejkrásnější čtyři týdny mýho života, ale určitě patřily k těm nejnáročnějším. Co mi hodně pomohlo, byla příprava už před porodem. Snažila jsem se, abych měla vše přichystané, až přijedem z porodnice. Věděla jsem, že budu mít milion jiných starostí, než něco hledat, shánět a rovnat.
Tím, že Jonášek je moje první miminko dělala jsem si průběžně seznam, co asi budeme potřebovat a tam, kde jsem si nebyla jistá, snažila jsem hledat různé recenze, jestli je daná věc opravdu důležitá a jestli ji využijeme. Chtěla jsem, aby měl malý a já vše co potřebujeme, ale zároveň jsem nechtěla pořizovat zbytečnosti. A protože je několik věcí, bez kterých si nedokážu těchto pár týdnů představit, rozhodla jsem se, že vám je ukážu v článku a třeba vám dám pár tipů.

Článek vznikl ve spolupráci s feedo.cz, což je jeden z mých nejoblíbenějších obchodů s dětskými věcičkami. Už během těhotensví jsem tady kupovala velkou část výbavičky pro Jonyho i spoustu věcí pro sebe, které jste mohli vidět třeba v článku, co si balím do porodnice.

Monitor dechu jsem chtěla již od začátku těhotenství, protože jsem věděla, že s ním budu klidnější. Máme ho v postýlce v ložnici, kterou využíváme v noci i přes den. Pod matrací je senzorová podložka, která snímá dech miminka a v případě zástavy dechu by spustila alarm. Díky němu můžu klidně spát a nemusím Jonáška neustále dokola kontrolovat, což bych dělala, kdybych monitor neměla.


Chůvičky jsem si prvně myslela, že nebudeme vůbec potřebovat, přeci jen bydlíme v bytě a říkala jsem si, že malého uslyším. Ale nakonec jsme chůvičky pořídili a využívám je každý den. Přeci jen, když jsme doma sami, nejsem neustále v jedné místnosti a jsem klidnější, když mám chůvičku s sebou.
Nad výběrem jsme s manželem strávili docela dost času. Chtěli jsme, aby měla větší dosah, když ji budeme chtít využít třeba u rodičů na zahradě a abychom mohli i my mluvit na miminko. Nakonec jsme vybrali tuto https://www.feedo.cz/avent-scd580-digitalni-elektronicka-chuvicka/ . Kromě toho, co jsme požadovali má spoustu dalších funkcí, dokonce můžete před spaním pustit různé melodie a nebo zapnout promítání barevných obrázků na stropě. To zatím takto malé miminko neocení, ale věřím, že se mu to časem zalíbí a nebudeme si obrázky pouštět jen my dva :).

Dudlíček od Avent . Tyto dva pomocníčky má Jonášek moc rád a jiné nechce. Zatím máme variantu pro 0-3 měsíce a určitě potom pořídím další ve větším. V balení jsou dva kusy, my máme modrý a zelený pro chlapečka, ale mají i růžový a fialový pro holčičku.

Koš na plenky byla jedna z posledních věcí, kterou jsem před porodem kupovala. Nebyla jsem si jím jistá, ale dobře jsem udělala. Do koše se návají speciální antibakteriální fólie, do kterých se plenky balí. Díky tomu, že se každá plenka do koše balí zvlášť, není cítit žádný zápach.

Co jsem ocenila už v porodnici byl krém Preventive od Biodermy. Už jsem o něm psala zde. Jonášek měl od narození hodně suchou pokožku a tenhle krém nám velmi pomohl a už mažeme jen preventivně. 

Co se týká oblečení určitě se mi osvědčily věci, které jdou snadno oblékat i svlékat. Takže zip nebo patentky přes celé tělíčko, aby se nic nemuselo přetahovat přes hlavičku, jsou ideální. Určitě koukněte na značky Pinokio a Boboli, mají spoustu krásných kousků.

A poslední věc, která vám určitě nic neulehčí, ale udělá vám obrovskou radost je tento dvoj-rámeček, kde na jedné straně je místo na fotku a na druhou stranu si vytvoříte otist nožičky nebo ručičky do speciální hmoty.

Jaké pomocníčky využíváte vy?
Mějte se krásně!
Vaše L.

2 komentáře :

  1. Monitor dechu... Je to super vec, ale nefunguje 100% nam se dokonce rozhoukal alarm a to byl nejhorsi okamzik v mem zivote. Bylo to kvuli tomu, ze jak byla mala nabalena a jeste v perince, tak podlozka stratila kontakt. Jedna kamaradka mi psala, ze se jim to taky stalo a dokonce vickrat.
    Jinak chuvicku zatim vubec nevyuzivame, zatim jsme ji nepotrebovali. Co se nsm trasne osvedcilo je Hojdavak. Je to uzasna vec na uspavani miminka. Poradila mi o kamaradka a nemuzeme si to vynachvalit. Dale nositko se kterym jsme cekali, az se mala narodi, zda se ji v tom bude libit a libi. Clovek si neco udela a mimi v tom krasne usne pze se citi v bezpeci <3

    OdpovědětVymazat
  2. Tady je vidět, jak je každá maminka/miminko jiné. My třeba vůbec nemáme monitor dechu ani chůvičky. Koš na pleny nám stačí obyčejný plastový z IKEA, dudlíky malá nechtěla a postýlku taky ne. Takže ta teď slouží jako odkladiště:)

    OdpovědětVymazat