18. ledna 2018

Péče o bříško v těhotenství #strie


Strie. Už to slovo mi zní hrozně a určitě nejsem sama. Strie jsou jizvičky, neboli drobné trhlinky v kůži, které mohou potrápit nastávající maminky a nejen ty, může je mít každý dokonce i muži. Vznikají při různých zátěžích kůže jako je tloustnutí, rychlé hubnutí, těhotenství a nebo třeba v pubertě při rychlém růstu.
Kdo je hodně ohrožen jsou nastávající maminky, protože nemusí ani tolik přibrat, ale bříško narůstá přeci jen do velkých rozměrů a kůže se velmi napíná a jediná účinná prevece je promazávání náchylných partií.

Přiznám se, že nejsem člověk, který by se dříve poctivě každý den mazal, nemám to ráda a ani necítím tu každodenní potřebu. Hlavně nesnáším, chodit do postele upatlaná, máte to taky tak? To se změnilo v těhotenství, přeci jen jsem se hodně strií bála hlavně těch na břiše, a proto jsem se už od začátku každý večer mazala.


Ze začátku jsem řešila, čím se budu mazat. Měla jsem v podvědomí, že existuje něco jako je Bi-Oil, ale přiznám se, že tam mě odradila ta cena. Takže jsem koukala po levnějších přípravcích, protože jsem si říkala, že výsledek musí být stejný, důležité je pokožku promazávat, a že jestli strie mám mít, tak je budu mít i s olejíčkem za x-set. Takže jsem naběhla do DM a první, co jsem si koupila a během těhotenství jsem spotřebovala dvě balení byl Mama těhotenský olejíček od Baby love.

Ale abych nepředbíhala. Věc, kterou používám cca dva měsíce , je tento sprchový olej od Biodermy z řady Atoderm a miluju ho. Určitě to není, že bych se po něm nemusela už vůbec mazat, ale když vylezu ze sprchy, cítím na pokožce jemný film a nejsem po něm vůbec vysušená. Kdybych nebyla těhotná, tak mi tato péče naprosto stačí, ale kvůli rostoucímu bříšku dál kůži promazávám a vypozorovala jsem, že když použiju tento sprchový olej a k němu se před spaním namažu, tak i ráno mám pocit namazané a vyživené pokožky, což bez něho nemám.


Buď přímo po sprše nebo před spaním jdu na druhý krok a to samotné mazání a tady jsou přípravky, které střídám. Elasti - Q je tělový krém, který se moc hezky vstřebá a necítím se poněm nějak mastná, což mi vyhovuje. Dá se koupit v lékárně a má to být nejprodávanější přípravek na prevenci proti striím u nás.

Teď už se přesunu k olejíčkům. Oba mám z drogerie DM, jeden je značky Babylove a druhý Alverde. Kdybych si měla vybrat, asi u mě vyhraje ten od Babylove, protože je méně tekutý a o trochu více hutnější, ale oba jsou fajn. Dobře se vstřebávají, ale jsou to prostě olejíčky, takže po nich mastná jsem. Co jsem ještě zkoušela a bohužel už nemám obal je tělové máslo Alverde z této růžové řady pro nastávající maminky. Po prvním použití jsem byla dost nemile překvapená, protože bylo sice krásně hutné, ale absolutně se nevstřebávalo a já jsem po použití měla celé břicho bílé od krému. Ale! Ráno jsem byla naprosto nadšená, protože tak jemnou kůžičku jsem snad nikdy neměla, takže záleží na vás.

A moje shrnutí? Musíte si najít, co vyhovuje vám. Řekla bych, že záleží na strašně moc faktorech, jestli se strie udělají nebo ne. Určitě záleží na genech a kolik přiberete, ale zase neházejte flintu do žita! Já určitě v tomhle genetickou loterii nevyhrála, protože moje mamka v těhotenství strie měla. Já jsem na začátku devátého měsíce, samozřejmě se mi můžou ještě udělat, ale zatím ŤUK, ŤUK strie nemám. Určitě to bude i tím, že nemám zatím nahoře nějak moc kilo, ale myslím, že kdybych se nemazala, že je rozhodně mít budu.
Další otázkou je, jestli se vyplatí do všech různých olejíčků dávat velké peníze, nebo i ty levnější udělají podobnou, možná dokonce i stejnou službu. 

Budu ráda, když mi napíšete do komentářů vaše postřehy a mějte se krásně!
Vaše L.

2 komentáře :

  1. Ahoj, určitě je dobrý mazat i zadek a prsa. Já to podcenila a po porodu se mi jizvičky objevily. Břicho jsem mazala podstivě (bylo to takové mazlení s miminkem) a tam ani ťuk. Jinak jsem používala kokosový tuk a potom olej od Weledy, který krásně voní a napomáhá vyhlazení strií.
    Ať dál krásnė rostete a vše jde hladce ;-)
    i.

    OdpovědětVymazat
  2. Strie bohužel mám právě z doby dospívání, kdy jsem se začala zakulacovat na bocích a zadku. Nevzpomínám si, že bych nějak rapidně v daných partiích rostla, ale zjevně jo. Škoda, že tenkrát jsem o tom neměla ani ponětí, jinak bych se mazala. Dodnes nemám potřebu se mazat a nebaví mě to, ale snažím se. Je mi jasné, že ke striím sklony mám, takže v budoucnu v těhotenství se budu taky mazat poctivě. Jinak Bioil jsem kdysi zkusila a hrozně se mi líbila ta vůně, cena už méně :(

    OdpovědětVymazat