25. února 2017

Jak se namotivovat do cvičení!


Ahoj všem! Téma cvičení a pohyb je všude kolem nás a spoustu z nás ho řeší. Důvodů proč cvičíme je spoustu a každá z nás může mít milion důvodů proč cvičí nebo necvičí. Dnešní článek by měl být trochu motivační a měl by vám pomoct k pravidelnějšímu cvičení nebo úplnému startu, tak pojďme na to!

Určitě záleží na postoji každého z nás, já od malička krasobruslila a k tomu jsem dělala sporty s tím spojené. Takže jsem byla zvyklá na každodenní zápřah včetně víkendů i prázdnin a milovala jsem to. Pohyb je tedy moje láska od malička, a když se dostanu do pravidelného rytmu, tak je pro mě těžké ho opustit. 
Důležité si ke cvičení nebo vlastně k jakémukoli pohybu vybudovat vztah a potom vše půjde mnohem snadněji!

a tady je mých několik tipů!

Proč chci cvičit?
Tuhle otázku má v hlavně asi každý a je důležité si ji zodpovědět, ať je Váš důvod jakýkoli, snažte se, aby pohyb byl radost a hezčí náplň vašeho života. Nespojujte cvičení s hubnutím, ale se skvělým pocitem, které cvičení přináší. A pokud chcete nějaké to kilčo dát dolů, tak se nebojte, že by se efekt nedostavil.

Vyber si ten správný pohyb
Netrapte se s tím, co nemáte rádi! Vyberte si pohyb, který vám vyhovuje a nedělejte něco, co nesnášíte jen proto, že to dělají všichni. Najděte se v tom, co vás baví! A nezapomeňte, že i chůze je skvělý pohyb a potom klidně můžete pozvolna přejít i k běhu. A věřte, že lepší vyčištění hlavy neznám.

Najdi si parťačku
Ve dvou se to lépe táhne a motivovat se navzájem? Super věc!

Skupinové lekce!
Tohle záleží asi na jedinci. Já miluju skupinové lekce, nikdy nejsem tak namotivovaná a tak HAPPY jako na skupinových lekcích. Cvičení mi jde mnohem líp a dám si vždy úplně nejlíp do těla. 

Plánuj!
Cvičení si naplánuj a ber to jako jasnou věc. Žádné výmluvy! Stanov si pevný čas, kdy si půjdeš zaběhat, projít se atd. Tohle je super na skupinových lekcích, když se přihlásíte a po nějaké době se už nemůžete odhlásit, prostě jdete cvičit!

Odškrtávej! 
Odškrávej a zapisuj si dny, kdy jsi cvičila a nezapomeň být na sebe pyšná.

Zlepšuj se a překonej sám sebe!
Na pravidelném cvičení je nejlepší to, že se velice brzy objeví výsledek a už po několika trénincích vidíš zlepšení. Věci, které ti přišly šílené a nezvládnutelné, najednou jdou a nedělají ti problém a začneš mít potřebu se dál zlepšovat.

Pocit k nezaplacení
Vždy, když se ti zrovna nechce, tak si vzpomeň na to, jaké pocity vždycky po cvičení máš. A z mé zkušenosti můžu říct, že většinou, když se mi nechce, tak to pak nejvíc stojí za to.

Kup si něco hezkýho na sebe!
Motivace je důležitá a asi každá z nás se citíme dobře ve svém oblečení, ať už jsme v práci nebo v tělocvičně. Mně to teda vždycky líp jde, když mám něco hezkýho na sobě. Taky to máte tak?


Hudba je základ
Nic mě nedokáže tak nakopnout jako skvělá hudba při běhu, a když mě nějaká chytne, jsem si ji schopna pustit třeba desetkrát! #blázínek

Jez!
Moje poslední rada je hlavně bláznit a nezapomínat jíst a nevynechávat jídla. Jestli chcete zlepšit postavu, jezte zdravěji, ale jezte, protože vaše tělo jídlo potřebuje. Já miluju zdravé jídlo a většina mého jídelníčku je zdravá, ale podle mě je taky "zdravé" si občas dopřát a i na ten dortík si zajít! A asi poslední tip - mějte se rády <3.

Jaké jsou Vaše tipy a jak to máte s cvičením vy?


Mějte se krásně a těším se na vaše reakce!
Vaše L.

xx


8 komentářů :

  1. Super tipy, ja se teda nemusim nejak strasne motivovat, protoze me to moc bavi! Ja si casto stanovim dny, kdy jdu behat a nachystam si obleceni, tak se tomu uz nevyhnu. O vikendu chodim vetsinou behat pred snidani a o to pak bezim rychleji, haha. ;)
    Sandra / http://shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, tak to má být! Já bych to před snídaní asi nedala, s mým nízkým tlakem by to nedopadlo dobře :P.

      Vymazat
  2. mne pomáha to, že cvičím s partnerom a motivujem sa tým, že si za "odmenu" kúpim nejaké pekné tričko, športovú podprsenku alebo legíny :)
    Jane´s World

    OdpovědětVymazat
  3. Skvěle tipy ;) Me nejvíc dokáže namotivovat hudba a nové oblečení :D Vždy si cvičení zapisuji do diáře

    Littlethingsforem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že to funguje více lidem. Pak vidět plný cvičící plán je pocit k nezaplacení.

      Vymazat
  4. Bezva tipy! Podle mě každej si musí najít ten svůj balanc, nic se nemá přehánět a nejdůležitější je, aby člověk cvičil pro radost a těšilo ho to <3 Já teď začala cvičit obden a to hned těsně po probuzení a vyhovuje mi to snad úplně nejvíc.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu se zeptat co cvičíš? To ráno jde asi o zvyk, ale ten můj tlak, třeba se k tomu vycvičím :D.

      Vymazat