24. února 2016

live MORE worry LESS - trošku povídání, recept, čtení

Ahoj všem! Dnes tu jsem snad s pohodovým typem článku, v kterém Vám ukážu pár mini tipů, jak si zpříjemnit den. Poslední dobou mi přijde, že se nějak pořád za něčím honím, navíc mám nějaké zdravotní problémy, takže se necítím úplně nejlíp a to Vám taky moc nepřidá. Někdy je fajn se prostě zastavit, trochu si srovnat hlavu, odpočinout si a zpříjemnit si volný den. Nemusí to být nic velkého, ale někdy maličkost udělá divy, však to znáte. Já jsem člověk, který pořád nad něčím přemýšlí, v hlavě mu lítají myšlenky a dělám si těžkou hlavu a někdy závidím těm, kteří to tak prostě nemají. Takže čas od času na sebe víc myslete, zajděte na kafe s kamarádkou nebo si udělejte něco dobrýho a zalezte k filmu nebo fajn knížce.
A tady už je můj tip na jednu zdravou dobrotu, na kterou budete potřebovat: (dvě porce)

5 sušených datlí
hrst natural kešu ořechů (ořechy a datle namočíte přes noc do vody)
lžíce kakaa
banán
sojové mléko (vzniklou hmotu můžete trošku naředit)
ovoce na dozdobení
chia semínka (také namočená)

V stačí dát jen do mixéru a pak do lednice :). Zdobení už je na každém. Záleží na tom, co máte rádi a taky na tom, co najdete doma.

Jestli mě v posledních měsících zaujala nějaká knížka, tak je to právě P.S., určitě si ji půjčte nebo kupte, já se od ní nemohla odtrhnout a nad nějakými částmi se usmívám i bez knížky v ruce :). Já knížku dočetla v neděli s hrnkem kakaa a makronkami, které jsem dostala k svátku, to je ten den zrovna krásnější!
Mějte se krásně a někdy se prostě rozmazlete! A kdybyste měl někdo nějaký nápad na víkend, dejte mi prosím vědět. Za týden mám volno a strašně bych si přála někam vyjet, letět cokoli. Strašně dlouho jsem díky všem státnicím a dalším povinnostem nikde nebyla a moc bych chtěla někam vyrazit, tak držte palce, ať to vyjde!

Vaše L.



Děkuju Vám za všechny komentáře, dělají mi obrovskou radost.

6 komentářů :

  1. Tohle období je na nic asi všude, všude samá škola a to počasí taky nepřidá, ale věřím, že se to změní! :) Recept vypadá skvěle, na P.S. se chystám, už čeká na poličce :)

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
  2. Dezert vypadá docela zajímavě. Jenže mně je vždycky líto ty kešu rozmixovat - já je miluju jen tak uzobávat :-). Takže je mi asi souzeno si raw dezerty jen kupovat.
    Pokud netrváš na tom, že si vyrazíš za hranice, tak můžu doporučit hotel Manor House - http://www.hotelmanor.cz/ (případně jeho sesterský Hotel Veba) v Broumově. Byli jsme na jaře v jednom, na podzim v druhém a byli jsme spokojení (a od podzimu tam mají bazén). Klášter v Broumově určitě stojí za vidění a pokud bude slušné počasí, tak se dá vyrazit do skal. Mám o obou dovolených články na blogu, tak se můžeš kouknout.
    A opět mi to nedá a chválím fotky - opravdu je radost se kouknout.
    http://werka13.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Ooo, to vyzerá skvele... niečo také, knihu a pár hodín času by sa mi teraz hodili (:

    www.danielainthelibrary.com

    OdpovědětVymazat
  4. Na PS: od Ani Geislerové slyším všude tolik chvály, že si ji snad budu muset koupit :) Receptík vypadá skvěle :) Já k svátku dostala čokoládky, a to jsem se jich zrovna chtěla aspoň lehce vzdát, třeba příště :D :D
    Sweet Life with Lena

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam, to vyzerá tak skvelo a všetko doma mám, takže určite vyskúšam ! :) A hneď aj zajtra :) Datle vo všetkom milujem :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  6. To volno ti určitě pomůže :-) Taky jsem toho měla nad hlavu a škola tomu jen napomáhala a prohlubovala mé trable,ale ted, jak mám volno, tak se mám nejlépe na světě, takže věřím, že za týden bude krásně! :-) jinak neboj, taky nejsi sama, taky až moc vždy přemýšlím a potom je zle :D ale každopádně ten recept vypadá mnamozně! určitě zkusím :-)

    my-innercare.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat