22. června 2015

Moje péče o vlasy


Ahoj všem!
Dnešní článek bude o vlasech, na které se mě často ptáte. O své vlasy se snažím pečovat, protože krásné vlasy beru jako jeden ze základů ženské krásy. V posledním čísle Cosmopolitanu jsem četla rady, jak být v létě šik, tak jsem se rozhodla, že vytvořím něco podobného a podělím se právě o moji péči o vlasy.


Každý by si měl najít svůj rituál, který mu vyhovuje. Já si troufám říct, že jsem ho našla. Vyzkoušela jsem spoustu produktů i postupů při mytí i vysoušení. Docela dlouhou dobu jsem se řídila radou, že bychom neměli vlasy fénovat a zbytečně tepelně zatěžovat. Vždy po umytí jsem si vlasy zabalila do ručníku a potom je nechala volně uschnout. Postupem času jsem si uvědomila, že to nedělá dobře zejména moji pokožce hlavy, která se vodou, která zůstala v pokožce velmi vysoušela. Teď už si vlasy po každém mytí foukám. Vidím zlepšení jak na pokožce hlavy i na vlasech, které nejsou tolik krepaté. Určitě je to i fénem od Rowenty, který používám. Vlasy vyfouká velmi rychle a zároveň je nevysušuje a vlasy tolik nekrepatí.

Dalším krokem, který po mytí nikdy nevynechám je žehlení. Moje vlasy je vlní, takže po umytí jsem velmi podobná ovci :). Mám tuhle žehličku od značky Chi, je fajn, ale raději bych chtěla nějakou s většími topnými destičkami, abych vytvořila větší přirozené vlny. Takže v otázce žehlení nebo fénování vlasů mám absolutně jasno. Fénuji a žehlím po každém mytí a pak dožehluji dle potřeby, na čem ale opravdu záleží jsou kvalitní přístroje, které jsou k vlasům šetrné, to je při výběru moje priorita.


Dalším mým oblíbeným kouskem, který Vám určitě nemusím představovat je Tangle Teezer a přiznám se, že jiným hřebenem se už ani učesat neumím :). Ale zastávám pouze klasickou verzi. Doma mám i cestovní, ale ta mi kvůli tuhosti štětin a celkové velikosti nevyhovuje.

Pokud jste typ, co s sebou neustále nosí gumičku, tak určitě zkuste Invisi Bobble, které jsou k vlasů velmi šetrné, nelámou je a skvěle drží.


A teď už k péči. Právě používám novinku z řady Wella Elements, kterou můžete pořídit právě v salonech Wella. Má skvělé složení a božsky voní, navíc vlasy hydratuje a jsou krásně lesklé. Pokud mám čas udělám si z masky zábal. Vmasíruji ji do vlasů, které následně zabalím do igelitu nebo ručníku a nechám působit cca půl hodiny. Vlasy jsou krásně hebké a snadno se rozčesávají.
Poslední krok je olejíček, který dávám do konečků. Stačí nepatrné množství a dělá zázraky, především u dlouhých vlasů, které potřebují konečky více vyživovat. Já používám už několik let Biosilk a zatím ho nic nepřekonalo :).


Budu moc ráda, když se i vy se mnou podělíte se svými vlasovými oblíbenci nebo nějakými vašemi tipy.


Mějte se krásně! L.



Děkuji za každý Váš komentář, dělají mi obrovskou radost!

29 komentářů :

  1. Leni a nezkoušela jsi vlasy pouze vyfoukat přes kartáč? Já se tak naučila vlasy narovnat, a to je mám velice krepaté (i když právě po letech bez žehlení už ani tak ne) a vlnité, bez ničení žehličkou. A druhý den po úmytí a vyfoukání, když vlasy doschnout a není v nich vlhkost, která tvoří krep, je mám krásně hladké, rovné a lesklé. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem nezkoušla, přiznám se, že bych potřebovala asi třetí ruku! :D

      Vymazat
  2. Přijde mi vtipné, jak teď všechny blogerky náhodně používají stejné produkty na vlasy a shodou okolností i stejný fén =D. Né, promiň...málokdy si takhle rýpnu, ale teď mi to opravdu nedalo a neber to nijak špatně ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po pravdě netuším, kdo tento fén má :). Ale tohle je můj názor a všechny tyhle věci mám moc ráda a jsem s nimi spokojená, proto o nich píšu :).

      Vymazat
    2. Jojo, plně souhlasím :D Jak s fénem, tak Wellou a zajímavé je, že se vše vyskytuje v péči o vlasy a zatím jsem to neviděla psát jako recenzi a nikdo se nezmiňuje, že to dostal. Holky, vaše blogy mě baví, ale mám pocit, že se necháváte hezky kupovat. Buďte své! :) Nika

      Vymazat
    3. Ale aby se neřeklo, že rýpu, tak na Tangláčka i gumičky nedám dopustit :)

      Vymazat
    4. S Wellou jsem se vůbec netsjila, že jsem výrobky dostala, naopak jsem je hned ukázala na instagramu. Nikdo se nenechává kupovat, kdyby ta řada nebyla super, tak by v článku rozhodně nebyla a že se tu objevila je pouze mé rozhodnutí, nic jsem psát nemusela :).

      Vymazat
  3. Ta žehlička má krásný potisk a velice mě zaujala vlasová kosmetika :-))
    Zvu Tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, to čumím jako blázen.. Vlasy žehlíš, fénuješ a vypadají tak zdravě :O já je nijak tepelně neupravuji, ten hřeben mám taky, po umytí nechám vlasy uschnout ale jsou krepaté, suché a hlavně mám strašně roztřepené konečky.. Nevím co s nimi.. tak moc ti ty tvoje vlasy závidím 😍👌👌 jinak super článek💕

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Na tu krepatost mi právě pomáhá foukání. A na konečky olej, ale taky potřebuji pravidelně zastřihovat!

      Vymazat
    2. Já je mám po foukání ještě horší:( suché a 4x takové.. Hlavně u konečků se nafouknou takže u mě fénování zavrhnuto 👎 :((

      Vymazat
    3. Navíc se mi ještě strašně cuchají.. Za celý den se mi z nich udělá jeden velkej chumel:'D a přes den je česat nemůžu, protože pak jsem jak pudlík:'D Sad story no..

      Vymazat
  5. Parádní článek:) taky používám tangle teezer, nejlepší volba :) a kde se dají koupit ty gumičky?:)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na internetu, v kadeřnických potřebách nebo v kadeřnictví, kde prodávají tangle teeter :).

      Vymazat
  6. Ahoj Leni :)
    Krásný příspěvek:) Strasne moc zbožňuju tvý vlasy! :D Já používám produkty yves rocher a jsem s nima moc spokojená.:) Já si vlas nefoukám úplně, ale jen si je profouknu. U me zalezi na ročním obdobi :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky někdy nefoukám úplně do sucha, ale u hlavy je chci mít suché, konečky mohou doschnout volně:). Moc děkuju!

      Vymazat
  7. Ahoj Leni, tem fén je krásný, já mám fén i žehličku od rowenty a jsou super, především žehličku si nemůžu vynachválit. Jinak já občas používám kartáč Remingtom a do konečků tekuté zlato Orofluido, hodně mi na konečky pomohlo :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Orofluido jsem taky měla, hlavně ta jeho vůně ja boží!

      Vymazat
  8. Tyy jo, tak to bych do Tvých vlasů neřekla Leni, že je foukáš i žehlíš, mám prostě zafixováno, že to vlasy ničí, přitom Ty je máš tak nádherný. :) Je vidět, že jim dáváš přesně to,co potřebujou.:) Jinak, nezkoušela jsi ten slavný olejíček od Nuxe? Já Biosilk taky milovala několik let, ale tento ho předčil.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezkoušela a musím se podívat o co se vůbec jedná, protože mi to nic neříká! Myslím, že foukání vlasům opravdu nevadí, aspoň těm mým, ale určitě se nesmí nic přehánět:).

      Vymazat
  9. S Tangel teezerem a Invisi booble gumičkami to máme úplně stejně :)

    OdpovědětVymazat
  10. Gumicky a tangel teezer mam stejny a jsem spokojena :) akorat mam pocit ze se mi ty gumicky docela vytahuji, asi je to tim ze mam tech vlasu tolik a obmotam ji nekolikrat, aby je opravdu dobre drzela.. Ale zehlim jen na nejake udalsoti, mam je taky vlnite, ke konci primo prstyky ale jsem lina zehlit, protoze mi to trva minimalne 35min..

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  11. Už taky nechci žádný jiný gumičky :)

    OdpovědětVymazat
  12. Leni, perfektní článek, jako vždy 👌 Myslím, že jsi tam shrnula to podstatné v péči o naši "hřívu" 😃 Já osobmě používám značku Framesi a nemůžu si ji vynachválit. Po x letech jsem komečně objevila značku, která si poradí i s mými jemnými vlasy a krásně je vyživí. Co můžu doporučit je dávat si do konečků čistý arganový olej. Používám ho takhle asi měsíc a naprostá bomba pro mé konečky 😁. Měj fajn den!

    OdpovědětVymazat
  13. Až na tu kulmu a fén také tyto produkty používám a jsem spokojená. Jsem na tom podobně, jakmile si vlasy umyji, tak se mi vlní, ale teda nemusím žehlit, stačí je řádné hned vyfénovat. Máš nádherné vlasy, pořád obdivuji na insta..

    OdpovědětVymazat
  14. Tak s tím volným uschnutím to mám teď úplně stejně a jsem lenivá s tím něco dělat :(. Neznám nudnější věc, než fénování, žehlení, kulmování...vlasů. Možná to je hlavně tím, že mytí vlasů odkládám na večer a pak se mi už prostě nechce. Zkrátka na jakoukoliv úpravu vlasů jsem hrozný lenoch a taky mě to strašně štve! A ještě k tomu mám teď hrozně suchou pokožku hlavy a dělají se mi lupy. Ale po přečtení tvého článku se nad tím možná zamyslím! Děkuji :-)

    MY HUMBLE JOURNAL

    OdpovědětVymazat
  15. Jak často si vlasy myješ? :)

    OdpovědětVymazat