6. května 2015

Zdravé dobroty - moje tipy


Ahoj všem!
Dnes to bude o jídle a nějakých zdravých dobrotách. V minulém článku vás zaujaly tyčinky ze zdravé výživy, takže jsem se rozhodla projít si své fotky a podělit se s vámi o nějaké typy, které mi chutnaly, kupuju si je a můžu je jen doporučit!

Jedna z mých oblíbených značek je LifeFood, zatím vše, co jsem od nich měla mi chutnalo a jejich RAW dobroty jsou prostě boží. 



Měli jste někdy RAW čokoládu? Kdo miluje Milku, tak mu asi chutnat nebude, ale jestli jste spíš na kvalitní čokolády s velkým obsahem kakaa, tak tahle je přímo pro vás! A tahle kešu varianta je skvělá.




RAW čokoláda 80% kakaa



Různá mléka na moje kašičkování. V kaši mezi nimi není extrémní rozdíl, takže většinou volím nejlevnější variantu sojového mléka Alnatura z DM.



Ty nejlepší vločky na světě!  



Vloček jsem zkoušela opravdu hodně, nejdřív jsem kupovala modré Emco, pak zkusila z British porringe oats z M&S, které mě dostaly. Tyto jemné s klíčky jsou a chutnají úplně stejně a jejich cena je míň než poloviční.




Mám ráda různá oříšková másla. Nejraději mám asi nejznámější z M&S a jedině s kousky! Ovšem ve zdravé výživě jsem narazila na tohle 100% mandlové a to je teprve něco! Jeho nevýhodou je cena, dříve jsem si ho občas koupila, ale pak najednou bylo skoro jednou tak drahé, takže zůstávám u arašídového.



Sojový vanilkový dezert Provamel si můžete dát samotný nebo přidat na ovoce, kaší atd.





Další máslo je novinka opět ze Spencera, všichni na tuto pekano-arašídovou a kešu skleničku pějí samou chválu, ale já z nich tak nadšená nebyla a čekala jsem něco víc. Ale jejich rozinky jsou super!



A prakticky jakékoli natural oříšky. Toto jsou para ořechy, ale doma u nás vedou kešu.






Asi nejlepší tyčinky, které jsem jedla. Zkoušla jsem ještě kešu-káva příchuť a  doma mám ještě meruňku. Zatím mi chutnaly všechny, ale ta čokoládová prostě vede.



Mnou tisíckrát chválené kokosové chipsy, které miluju v kaši, ale jsou dobré i samotné.



Lifebar jsou taky fajn hlavně ta kokosová!




Ovesná srdíčka z DM a ten nejlepší sojový dezert.



Taky milujete UGO?



Doufám, že jsem vás inspirovala k nějaké té dobrotě a budu strašně ráda, když mi něco doporučíte!


Mějte se krásně! L.



Děkuji vám za každý komentář, dělají mi obrovskou radost!

39 komentářů :

  1. Leni jak na to tak koukám, máme naprosto stejné chutě :) Jinak všechny ty fotky jsou moooc povedené :)

    www.timewithbeauty.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Kokosovou Lifebar taky miluju! :) Jinak na ty krekry se právě chystám, stejně tak na másla ze Spencera, už teď se těším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ako tak pozerám, budem sa musieť ísť pozrieť niekam do zdravej výživy.

    OdpovědětVymazat
  4. Na zdravém jídle si zakládám, ale půlku těchto produktů buď vůbec neznám, nebo jsem je v životě neochutnala... budu to muset napravit :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  5. Samé dobrůtky! Nakupujeme téměř to stejné ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Leničko úžasný článek! Sójové mléko taky nejčastěji kupuji to z DM :-). A kokosové chipsy miluju! A máslíčko zase hlavně to bez kousků :-). Na ty raw tyčinky se chystám, vypadají super :-).

    MY HUMBLE JOURNAL

    OdpovědětVymazat
  7. Úžasný článek :) Kéž by tohle všechno u nás měli, hlavně ty tyčinky bych moc ráda ochutnala! No, zítra musím zajít na nákupy, třeba objevím aspo\ń něco :)

    OdpovědětVymazat
  8. Kde bych tyčinky mohla zakoupit? Dají se sehnat klasicky v DM? Kolik asi stojí? Děkuji:)

    OdpovědětVymazat
  9. Casto je mivaji i ve sportovnich centrech..:-)
    Cokoladova je TOP!

    OdpovědětVymazat
  10. Leničko, to je uplně super článek! Zrovna teď jsem nějaký takový potřebovala, děkuji za inspiraci! :) Měla bych na Tebe pár dotazů, tak snad nevadí. Nejprve bych se ráda zeptala, kde můžu tyhle dobroty koupit. Občas se mi povede něco ukořistit v DM nebo v Globusu, ale ve zdravé výživě v Liberci, aby člověk pohledal, tak zda nemáš nějaké tipy na nákupy těchto super potravin. A ještě bych se chtěla zeptat, zda by jsi neudělala článek s tipy na zdravé obědy a třeba i večeře, určitě by to bylo zajímavé a inspirativní pro nás pro všechny :). Moc děkuji. Už teď se těším na další post! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Niki! Moc děkuju za krásný komentář! Vše, až na srdíčka, jsem kupovala ve zdravé výživě v HK jinde přehled moc nemám, jedině pak zmiňované DM, ale tam je sortiment jiný. O tomto článku jsem nepřemýšlela, ale po státnicích bych mohla!

      Vymazat
  11. Prima článek a opět moc obdivuji fotky. Hezky naaranžované, dobře vyfocené. Jediná nevýhoda je, že mne pak vždycky přejde chuť něco fotit, protože ty moje fotky jsou asi o 280% horší...
    Jinak jsem si našla pár tipů co vyzkoušet - Alpro dezert a hlavně ta raw čokoláda s kešu - miluju kešu, miluju hořkou čokoládu v vyšším obsahem kakaa, takže tu fakt "musím" mít. A rozšířila jsi mi obzory, pokud jde o raw tyčinky Bombus - o kokosové s kakaem jsem nevěděla (měla jsem kakaovou s kakaovým boby, jestli jsi ji nezkoušela, tak zkus, jestli mášráda hodně hořkou čokoládu, mohla by ti chutnat)
    Pokud jde o ovesné vločky, tak dobrý poměr cena/výkon mají vločky z Lidlu. Ale ty jemné s klíčky vypadají taky dobře. Ty jsou asi z nějaké zdravé výživy, což? Jestli na ně někde narazím, tak určitě vyzkouším

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! Z focení se stal můj koníček, ale pořád je co vylepšovat a taky mi to nešlo hned! Vločky jsou také ze zdravé výživy a ty doporučuju na 100% :).

      Vymazat
  12. Bombus tyčinky jsou moje závislost už skoro rok, a kupuji si je každý týden. Zrovna dneska jsem měla :). Jinak lifefood má taky super věci, moc mi chutnají jejich vita placka, ale jsou bohužel dost drahé.. A mléka na kaše si většinou moc nekupuji, složení nebývá nic moc. Miluju domácí mandlové mléko :))

    OdpovědětVymazat
  13. Je vidět, že víš, co je dobré :P odkud máš prosím to mandlové máslo, co je to za značku? takové vidím prvně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je ze zdravé výživy, značku nevím, ale myslím, že je to český výrobek!

      Vymazat
  14. Same mňamky! Milujem lifebars!! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Jéé, ty máš vždycky tak krásný fotky <3
    Alpro si taky kupuju a mám úplně stejný ovesný vločky, ale ostatní jsem většinu neznala, takže díky za super tipy (y) :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Leni!♡ naprosto miluju tvoje fotky! Zajimalo by me cim fotíš a kolik treba tak uděláš fotek +kolik času ti to zabere? A jeste jsem se chtela zeptat jak zhruba vypada tvuj denní jídelníček jestli by jsi nenapsala alespoň orientacne:) a zda jis pravidelne a jak často sportujes a co kontretne? A jak castochodits do zdrave vyzivy? Ja sem tam ted vic jak v beznych marketech. Mam zdravou vyzivu primo vedle fitka:D ke všemu. Ale raw tyčky stoji teda 28 no..ale i tak. Promin za tolik otazek ale zajímá me to uz delsi dobu. Diky za skvele typy! Opravdu jsem si te ted hrozne oblibila. A i kdyz pres statnice neni moc času , tebe sleduji pravidelne!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! Bohužel vím, o čem mluvíš a také mám před sebou státnice, takže času moc není. Fotím iphonem 6, ale přemýšlím, že si pořídím foťák. Focení jsem si strašně zamilovala! Někdy to je rychlovka a někdy je to hrůza :D, záleří na prostředí a na předmětu. Ale snažím se, aby fotky byly kvalitní. Jídelníčky sem dávat neplánuju, protože je to každý den jinak, ale jím pravidelně snídaně, oběd, večeře a svačiny. Jinak jsem aktivní a ráda chodím běhat, inline, trénuju krasobruslení, tam také pohyb je. Do zdravé výživy zase tak často nechodím spíš jen za odměnu, ale vloček a mléka mám zásobu! :D

      Vymazat
  17. Mám podobné chutě, ale zdaleka né tolik vyzkoušeno :D sójové mléko mám nejradši vanilkové Alnatura z DM a nebo pak to malé vanilkové alpro, to si ráda dopřeju na svačinku. Jinak arašídové máslo mám radši bez kousků a to z M&S je moc dobré, ale ještě lahodnější jsem měla z Německa, bohužel nevím značku.. a taky tam kupuju ovesné vločky, mívali hezky jemné, ale trochu se to pohoršilo, tak se asi mrknu v DM nebo M&S. A ty raw tyčinky musím zkusit! :-) takže super článek! <3

    OdpovědětVymazat
  18. Super tipy, taky mám ráda zdravou stravu a snažím se moc nehřešit. Budu ráda, když se tu podobný článek jednou za čas objeví, je to super inspirace na vyzkoušení nových, některých pro mě neznámých kousků potravin :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  19. Krása, musím říct, že jsi mě nalákala na tu raw čokoládovou tyčinku a kokosový lifebar :) Děkuji za tip :) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  20. Leni teda tolik dobrot :) Mě by chutnalo všechno :D. Raw čokoládu jsem ještě neměla, sice Milku miluju, ale mám ráda i ty kvalitnější čokolády - všechny čokolády můžu :D

    OdpovědětVymazat
  21. Leni, nádherné fotky a zase jsi mě strašně inspirovala! Budu muset oběhnout všechny zdravé výživy ve městě :DDD Jinak já si kupuju chia semínka a Goji. :) Jo a! Hrozně mi chutná hraška:) je to jakoby strouhanka, také to mají ve zdravé výživě:)

    OdpovědětVymazat
  22. Krásné fotky, mám z tebe chuť na něco dobrého :D jen se bojím, že to nebude něco dvakrát zdravého... ;D

    OdpovědětVymazat
  23. Opravdu samé dobroty! Mnoho z nich jsem ještě vůbec neměla.. Třeba ty raw tyčinky, lifebar, ugo dobroty.. u nás ve městě takové věci prostě neprodávávají :/ ale taky dobře, ještě bych si to pořád kupovala'! :D
    http://the-biggestfear.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  24. Leni, z těch tvých krásných fotek se mi pokaždé neuvěřitelně sbíhají sliny :P Kam na ty dobroty chodíš? Mají to i v normálních obchodech, nebo navštěvuješ zdravou výživu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel většina je ze zdravé výživy, ale srdíčka jsou dostupná v DM!

      Vymazat
    2. Mám pocit, že v mém okolí ty zdravé výživy nějak chybí, asi budu muset víc pátrat. Děkuji.

      Vymazat
  25. Mně osobně vadí na všech tyčinkách, že je tam zbytečně moc tuku a cukru, je sehnat kvalitní proteinovou tyčinku :) Jinak čokoládu určitě vyzkouším! A krásné fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle jsou RAW tyčinky, takže nic přidaného! Mají super složení ;)

      Vymazat
  26. Leničko,dej si lžičku máslíčka do kašičky. To mě fakt dostalo.

    OdpovědětVymazat
  27. Mám moc ráda některé NAKD tyčinky, záleží na chuti člověka, jsou bez lepku a laktózy, což je fajn :) Jen si nejsem jistá, jestli se dají sehnat i v Čechách :/ Super článek! :)

    OdpovědětVymazat