18. ledna 2015

Moje Pandora, vše o Pandora náramku


Ahoj všem! Dnešní článek bude o boomu zvaném Pandora. Poslední dobou je jí všude plno. Před několika lety, co jsem si náramek pořídila, byla vidět ojediněle, ale teď se Pandoří fanclub značně rozrostl. 
Vždy když si chci něco pořídit, snažím se shánět co nejvíce informací, ale na některé moje otázky jsem nenašla odpovědi a za tu dobu, co náramek mám, jsem na několik věcí přišla i sama, tak bych se s vámi o ně ráda podělila.

Pandora nabízí velké množství šperků, vyrábí náušnice, prstýnky, řetízky, přívěsky, hodinky a náramky. Značka si zakládá na originalitě a jedinečnosti. Všechny špěrky jsou vyráběné ručně, takže se mohou v nepatrných detailech lišit.

Nejžádanějším kouskem jsou náramky, na které se "navlékají" korálky, díky kterým si každý může sestavit svůj vlastní originální náramek a tím vytvořit svůj vlastní příběh. Díky tomu Pandoru považuji za jedinečnou a pro mě má své kouzlo. Na jednom náramku mám korálky od svých nejbližších, mají pro mě nějaký význam, nebo mi připomínají určitou situaci, a to je  na mojí Pandoře to nejkrásnější.
I náramků můžete vybírat z velkého množství typů, můžete vybírat z textilních, kožených, stříbrných, zlatých, nebo i různých kombinačních variant. Já si vybrala základní celostříbrný typ. 
Přívěsky bych rozdělila do několika variant - korálky, přívěsky (visací), oddělovače (drobné, úzké, navlékací korálky), klipy (korálky, které se pomocí klipu připevní pevně na náramek a nepohybují se, pomohou vám náramek rozdělit na části) a bezpečnostní řetízky (chrání vaše korálky před ztrátou a usnadňují navlékání řetízku).

Já mám svůj náramek přibližně tři roky a mám na něm dva přívěsky, pět korálků a nedávno jsem si pořídila i bezpečnostní řetízek.

Teď už slíbené otázky a odpovědi.

Jak dlouhý si mám koupit náramek?
Podle mě na tuto otázku neexistuje odpověď. Ideální je si náramek vyzkoušet. Někdo má rád volnější náramky a někdo naopak volnější náramek nesnese. Každopádně musíte počítat s tím, že na náramek přijdou korálky, takže není ideální ho mít hodně těsný, aby se vám na náramek korálky vešly. V některých článcích jsem četla, že je doporučeno, aby se pod náramek vešel palec, což je podle mě nesmysl, náramek by byl s korálky velmi těsný. Já mám veliskost náramku 18 cm a obvod zápěstí mám 15 cm.

Je pravda, že se nošením roztáhne?
Další věc, která mě zajímala bylo "roztažení" náramku až 1cm, byla opět někde vyčtená informace. Dle mého názoru je to nesmysl, nebo aspoň já jsem roztažení nepociťovala a rozhodně ne o tolik. Jedinou změnu, kterou jsem zporovala bylo to, že náramek není tak tuhý a trošičku povolí.

Koupeš se s ním? Sundáváš si ho na sport? Můžu v něm spát?
Záleží opět na každém, ale výrobce nic takového nedoporučuje, já se o náramek bojím a sundávám ho.

Kde náramek máš, když ho nemáš na ruce?
Aby stříbro neoxidovalo, je ideální ho mít na místě, kde je dostatek vzduchu a světla. Když náramek nenosím, mám ho v originální krabičce, kterou už nechávám otevřenou.



Jak je to s čištěním náramku a korálků?
Náramek i korálky vám vyčistí přímo na prodejně Pandora zdarma. Jako ideální domácí čistění je vhodná borová, nebo mýdlová voda a kartáček na zuby, ale to jsem nezkoušela.

Je nutný bezpečnostní řetízek?
Bezpečností řetízek není nutností, já jsem po něm začala pokukovat s přibývajícími korálky. Jeho hlavní výhoda je ta, že vám velmi usnadní zapínání, protože náramek zůstane na ruce a nehrozí ztracení korálků. Opět prodávají několik velikostí, já mám délku 5 cm.



Je něco, co by vás ještě zajímalo?

Veškeré šperky, které Pandora nabízí najdete na stránkách www.pandora.net/cs-cz . 

A vy nezapomeňte svoji Pandoru na instagramu označit #mojepandora , ať se všichni na váš kousek můžeme podívat.



Mě by zajímal váš názor na Pandoru, jestli ji vlastníte a jakým způsobem vám přibývají korálky, případně ten váš nejoblíbenější!

Mějte se krásně L.









49 komentářů :

  1. Ahojda :) Chtěla bych si k narozeninám přát Pandoru. Na kolik by mě vyšel náramek například s tou kuličkou s kamínky, jak máš ty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, koukni na jejich stránky, tam máš veškeré ceny a můžeš si setatvit svůj ideální náramek :), samo ti to spočítá cenu.

      Vymazat
    2. Opravdu? to jsem vůbec nevěděla, tak děkuju :)

      Vymazat
    3. na to se taky budu muset mrknout, děkuji za tip :)

      Vymazat
  2. Ja dostala svuj prvni naramek od jeziska a hned o dva tydny pozdeji k narozeninam i prvni privesky.Jsem z toho uplne nadsena,moc se mi libi ten koncept,ze je kazdy naramek jedinecny.Ja mam v planu si privesky kupovat na cestach a mit "cestovatelsky" naramek:)

    Travel notes

    OdpovědětVymazat
  3. Kouzlu Pandory jsem zatím nepropadla a ani nemám v plánu si ji pořizovat. Ale nikdy neříkej nikdy :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, až po otázce zda se náramek roztáhne mi došlo, že se opravdu trochu roztáhl a už není tak tuhý jak sama píšeš, ale pro mě to byla výhoda, jelikož mi ho přítel koupil aniž by věděl obvod mého zápěstí a já ho měla těsnější, jenže větší bych už měla zase velký. :D
    Jinak já jsem vždy koukala po Pandoře, ale nikdy jsem ji nechtěla dostat ,,jen tak'' a na 18. narozeniny jsem dostala spousty jiných památečních dárku a teď jsem šťastná, že mám takový krásný náramek od přítele a můžu si na něm skládat náš příběh společně s jinými příležitostmi. :)
    A samozřejmě máš krásný náramek! :)

    OdpovědětVymazat
  5. pandora náramek se mi moc líbí už x let, až si našetřím tak si jej taky pořídím :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky, k velikosti naramku. Opravdu se vytahne az o 1 cm:) nejcasteji to je o 0,5 cm. Bez klipu se muze dokonce vytahnout az o 3 cm. Navic, kdyz tam nejsou klipy, nici se jak naramek, tak ty komponentky. Jakou zvolit velikost naramku je hodne individualni. Nekdo to ma radeji volnejsi nekdo ne:) takovym "meritkem" je, ze staci, kdyz se pod prazdny naramek daji ze spodni casti 2 prsty a nebo zmerit zapesti a pridat 2 cm.
    A co se cisteni tyce, kdyz ho jednou mesice budes cistit v jarovy vode, detskym zubnim kartackem a pak po vysuseni lesticim hadrikem, tak bude furt vypadat jak novej:) v Pandore se cisti ultrazvukem a to je dobry delat max. 1 za rok. Prece jen to je chemie.
    Jinak mas naramek moc hezkej:) ja sama ho mam od te doby, co se na Chodove otevrel prvni Pandora obchod. Zacinala jsem ruzovou dvojitou kuzi:) ted uz mam naramky celkem 4:)

    OdpovědětVymazat
  7. No.... to ti teda pěkně děkuju za tenhle článek :D já jsem totiž dlouho Pandoru vůbec nemusela, absolutně me to nelákalo a na instagramu mě vyloženě vytáčely ty tagy, který nikdy nesměly chybět, přestože centrem fotky rozhodně nebyl náramek :D chápeš co myslím, doufám.. No a teď k Vánocům dostala Pandoru mamka od taťky a já jsem jí konečně viděla na živo, prohlédla si jí a začala chápat, co na tom všichni vidí. A po tomhle tvém článku už půj hodiny projíždím jejich web a vybírám si první korálky :D sakra sakra... tak asi vítám v klubu nebo co :D <3

    OdpovědětVymazat
  8. Asi jsem poslední člověk na planetě co o Pandoře nějak hodně neslýchá. Kdysi jsem zaslechla nějakou zmínku a rychle ji vypustila.. Ovšem vypadá tě pěkně :))

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Ty jo Leni, to jsme se vtipně shodly s článkem v jeden den a mas zde doslova přesně to, o čem ja mluvím ve svém videu :-D

    Určitě na nej mrkni, uvidíš, o kolik náramek opravdu může povolit. A jaký další přívěsek mas v plánu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Tak to se musím kouknout! Jsem zvědavá o čem všem si mluvila a jestli máš i něco navíc. Tvoje Pandora se mi vždy líbila:). Další mám v plánu vnitřní záři. Maminka mi ji chtěla koupit k narozeninám, ale po Vánocích bylo vše absolutně vyprodané, tak jsem dostala krasobruslařku a jsem za ni ráda, protože už nebude...

      Vymazat
    2. Tak to jsem moc zvědavá na tu vnitřní záři, zrovna si ji nevybavuji ;-)

      Par věcí navíc zmiňuji, ale o to myslím vůbec nejde. U obou se čtenářky dozví ty nejpodstatnější informace, rady i tipy, tedy články splní účel poradit a doporučit, jak na Pandoru a o co se vlastně jedna :-)

      Vymazat
  10. Pandoru zbožňuji, ale osobně bych si ji nepořídila, už takhle mám starost, že někde nechám telefon :D, natož mít na ruce takovou drahou věc, ale časem se asi vyplatí zainvestovat. jak píšeš, že máš k tomu náramku blízko, nedivím se :), ale občas bych se bála, abych nakonec ode všech nedostávaa jen přívěsky na náramek od Pandory :D. Tím samozřejmě nemyslím nic špatně :), super článek a pěkný blog :)

    OdpovědětVymazat
  11. Klasický náramek (nee essence kolekce ) se vytáhne vždy cca 1 cm . Pokud na náramku nejsou klipy tak to může být více . Je to přirozený proces náramku.. Jinak správné pravidlo ohledně velikosti je vložit mezi náramek a ruku dva prsty. 😉

    OdpovědětVymazat
  12. Promin, ale tenhle blog je uplne o nicem. Tvoje clanky nemaji napad ani stavu, jen se 'opicis' . Mela jsi zustat jen u instagramu, tohle je moc velky sousto. Delsi souvisly text ti dela problemy, co? Urcite to nezverejnis, ale zamysli se nad tim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepřijde mi, že by tento blog byl o ničem. Vše, co jsem Leni píše mě zajímá. A hrozně mě baví vše číst, protože píše hezky. Myslím, že by se slušelo podepsat. Lenička má spoustu lidí, kteří jí podporují, tak to asi tak špatná nebude, ne ? ;) Člověk má úspěch a hned lidi závidí a hejtují...
      Jinak o Pandoře : Do budoucna chci zámeček a sklíčko:) Teď se mi hrozně líbí to
      Růžové z Valentýnské kolekce. :) svůj naramek miluju a hodne jsem si na nej zvykla O:)

      Vymazat
  13. Ráda tvůj komentář zveřejním. Myslím, že člověk, kterému dělá probémy napsat jednu souvislou větu, není úplně v právu hodnotit něčí psaní a blogování. Jestli se ti můj blog nelíbí, tak ho číst nemusíš, ale jak tak koukám, tak jsi jedna z nejpoctivějších čtenářek. Hezký den! :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Já jsem teda Pandoře nikdy nepropadla. Zkoušela jsem si náramek mojí tety, která ho má už témeř plný a přišel mi na ruku dost těžký. Druhá věc je, že jako velkej hamoun to i přepočítám a za cenu jednoho plného náramku, který je "jen" stříbrný, bych mohla mít set šperků z bílého zlata s diamanty..Takže za mě ne. I když chápu, že personalizace náramku je velká přidaná hodnota.

    OdpovědětVymazat
  15. taky se mi Pandora dříve nějak nelíbila, ale jak teď začal ten velký boom, tak po ní už asi taky toužím :-) v březnu mám dvacetiny a dostat tento náramek od přítele by se mi moc líbilo..jen přemýšlím jaký, ty klasické stříbrné jsou krásné, ale docela se mi i líbí ty kožené :-) příští týden mi končí zkouškové, tak se na ně hned zajdu mrknout :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Pandora šla dlouho úplně mimo mě, ale pak s tím přišla kamarádka-je do toho blázen. Pořád mi ukazovala jejich stránky a musím říct, že jakmile jsem viděla náramek naživo, začal se mi docela líbit :) Oceňuji především to, že si tam člověk může vážně sestavit ,,něco svého", jedinečného a osobního. Nicméně pro mě je to jiná cenová kategorie a raději peníze utratím jinak.

    OdpovědětVymazat
  17. Ma každy náramek na zapínání napsané logo firmy Pandora?Nebo je možné,ze muže byt i bez popisu jen se sériovým číslem? Dekuji

    OdpovědětVymazat
  18. Mohu se zeptat? Nevíte někdo jestli je název firmy Pandora na každém zapínání jejich náramku? Nebo jsou i originály bez názvu, jen se sériovým číslem a samotným stříbrným zapínáním? Děkuji ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, jenom k tomu roztažení, skutečně je to pravda, můj se roztáhl tak, že si budu muset koupit nový menší náramek, ten co už mám mi totiž lítá po ruce jako divoký a mě to hrozně rozčiluje :D

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj, koupil jsem náramek tento týden pro manželku. Já budu sbírat, ona nosit :)
    Milan

    OdpovědětVymazat
  21. Tak i já jsem podlehla pandoře, prodavačka mě chtěla uvrtat do 16 cm, změřila ruku, mám 14,5 cm a že se vytáhne o 2 cm, čemuž se mi nechtělo věřit. Byl těsnější, tak řikám, vezmu si 17cm, nechci ji plnit uplně, jen třetinu na středu. Pokud se ale vytáhne až tak brutálně, tak by ho v záruční době vyměnili za menší?
    Zatím mám v plánu doběhnout pro 2 klipy a amorka, ty kombinace se zlatem jsou úžasné, na 17 cm teď dám tak 4 korálky, na 16 bych měla 2 a ještě vražené v ruce, takže jsem fakt zmatená těma velikostma :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, můžu se zeptat na velikost. Nevím o kolik se zvětší, mám zápěstí 15cm a koupila jsem si 18cm a teď přemýšlím zda ho mám jít vyměnit. Prosím poraďte.

      Vymazat
  22. Tak i já jsem podlehla pandoře, prodavačka mě chtěla uvrtat do 16 cm, změřila ruku, mám 14,5 cm a že se vytáhne o 2 cm, čemuž se mi nechtělo věřit. Byl těsnější, tak řikám, vezmu si 17cm, nechci ji plnit uplně, jen třetinu na středu. Pokud se ale vytáhne až tak brutálně, tak by ho v záruční době vyměnili za menší?
    Zatím mám v plánu doběhnout pro 2 klipy a amorka, ty kombinace se zlatem jsou úžasné, na 17 cm teď dám tak 4 korálky, na 16 bych měla 2 a ještě vražené v ruce, takže jsem fakt zmatená těma velikostma :-/

    OdpovědětVymazat
  23. Tak i já jsem podlehla pandoře, prodavačka mě chtěla uvrtat do 16 cm, změřila ruku, mám 14,5 cm a že se vytáhne o 2 cm, čemuž se mi nechtělo věřit. Byl těsnější, tak řikám, vezmu si 17cm, nechci ji plnit uplně, jen třetinu na středu. Pokud se ale vytáhne až tak brutálně, tak by ho v záruční době vyměnili za menší?
    Zatím mám v plánu doběhnout pro 2 klipy a amorka, ty kombinace se zlatem jsou úžasné, na 17 cm teď dám tak 4 korálky, na 16 bych měla 2 a ještě vražené v ruce, takže jsem fakt zmatená těma velikostma :-/

    OdpovědětVymazat
  24. Dobrý den chtěla bych se jenom zeptat chci kamarádce koupit přivešek na pandoru ale ne pravý moc se mi žádne nelíbyli tak jsem se chtěla zeptat jak je velkej na obvod ten normální náramek abych jí něco nekoupila a pak to nesedělo
    Děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
  25. Dobrý den chtěla bych se zeptat chci si koupit náramek ale někde jsem slyšela že má Pandora pravidlo že k tomu hned musíte koupit i korálky a že potom člověk dostane bezpečák zdarma bohužel na přívěšky mi peníze nevyjdou poruším tím náke pravidlo když chci zatím jen náramek? Děkuji za odpověd

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katko, určitě žádné pravidlo neporušíš a můžeš si koupit jen náramek :).

      Vymazat
  26. Dobrý den, potřebovala bych od vás poradit. Před 5 měsíci jsem dostala svojí 1. Pandoru k narozeninám, prodavačka řekla, že by se pod Pandoru měly vejít 2 prsty a tak jsme zvolily náramek, který tak odpovídal. Teď mám problém, protože se mi zúžila ruka a pod náramek vsunu skoro 4 prsty. Mám na něm 4 přívěsky a na sobě jsem ho měla jen 3x a ještě ne celý den, takže se vytáhnout nemohl. Dívala jsem se na stránky Pandory a tak píšou, že vše vymění jen 14 dní od koupi. Je nějaká šance, že by mi jen samotný náramek vyměnili i teď? Přijde mi moc volný a rozčiluje mě to. Zároveň se i bojím, že s počtem narůstajícího počtu přívěsků se ještě více prověsí až mi spadne z ruky.
    Předem děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, bohužel jsem si jistá, že náramek nevymění. Nedokážu si představit, jak Vám náramek je, ale jsou dvě možnosti. buď si to risknout nebo koupit nový.
      Hezký den

      Vymazat
  27. Dobrý den, k Vánocům jsem dostala pandoru náramek kolekci essence zajímalo by mě jestli můžu použít i jiné korálky než jen kolekci essence.Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, essence náramek je o dost uzší, volila bych na něj korálky pouze z kolekce essenkce. :)

      Vymazat
  28. Ahojky Lení,chtěla jsem se zeptat jak tam dáváte ty gumičky pod korálek. Mě to tam nejde narvat :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj, mohla bych se zeptat jestli nějak nepoškodím zapínání, když si to budu každý den sundávat (před spaním, před sprchou)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nepoškodíš, je to normální. Náramek je kvalitní a zavírání taky :). Mám ho několik let, spíš mu uškodí voda...

      Vymazat
  30. Ahoj chtěla bych se zeptat jestli je možné náramek zmenšit?

    OdpovědětVymazat
  31. Na mě tyto "korálky" nejsou. Přijde mi to hrozně kýčovité a hlavně tento náramek nosí každý druhý. Není nad zlaté náramky . Ty mají jako skoro jediné smysl. Hlavně vypadají pořád stejně a hlavně zlato asi nikdy neztratí na ceně, takže nelituji těch peněz, které za zlaté šperky dám :-) .

    OdpovědětVymazat
  32. Upřímně, mě tady ty náramky z Pandory taky nikdy úplně nechytly. Mám ale kamarádku, která je do nich úplný blázen. A vlastně do věcí od této značky celkově. Sama to ale moc nechápu. Mně se ty náramky třeba ani tolik nelíbí. To bych asi už mnohem raději nosila třeba nějaký pěkný křišťálový náramek. :)

    OdpovědětVymazat