18. prosince 2014

Moje péče o pleť


Ahoj všem!
Dnes to vezmeme čistě kosmeticky a to péčí o pleť. Bude to taková moje skincare routine a zároveň vám ukážu moje oblíbené produkty. Musím říct, že mám docela štěstí, protože moje pleť je bezproblémová, pouze někdy má sklon být sušší. Nikdy jsem neměla problémy s akné nebo pupínky, jestli se mi někde něco objeví, bývá to většinou v období, kdy jsem ve větším stresu, nebo ve vyšší zátěži.

Moje odličování není pokaždé úplně stejné, rozdělila bych ho na dvě varianty. První varianta je za sucha, kdy veškerý makeup a nečistoty odstraním čistícím ubrouskem, nebo druhá varianta za mokra pomocí cleanseru. Po odlíčení postupuji už stejně. 
V současné době požívám vlhčené ubrousky značky Douglas, které mě příjemně překvapily. Mají lehkou parfemaci, znovuuzavíratelné balení a hlavně jedním ubrouskem odstraním všechen makeup a bezproblému si poradí i s řasenkou. Dobrou zkušenost mám i s ubrousky Balea, které jsou dostupné v každé DM drogerii, sice neodstraním jedním vše tak dokonale jako s těmi Douglas, ale protože pleť dále ještě doodličuji, tak mi to nevadí.


První z mých největších oblíbených produktů v péči o pleť je od značky Ren. Ren je značka, která si zakládá na perfektním složení a již na obalu můžete vidět, že neobsahuje látky, které by mohly pokožce vadit (NO parabens,sulphates,mineral oil, petrulatum, synthetic fragmence, synthetic clours, pegs atd.).


Ren má několik řad pro různé typy pleti, jednotlivé řady se liší barevným pruhem na obalu. Pokud vás tahle značka láká, určitě ji zkuste, protože veškěré produkty, které jsem od této značky vyzkoušela jsou naprosto skvělé.

Když mám z pleti odstraněnou většinu makeupu, pomocí ubrousku, používám Hot cloth cleanser. Tento cleanser dostanete v krabičce s malým ručníčkem, proto ten název hoth cloth. On sám dokáže odstranit makeup, ale raději před ním používám čistící ubrousek, protože si nechci úplně zašpinit zmiňovaný ručníček. Jeho konzistence je hutnější a krémová. Produkty Ren nejsou parfemované, ale tento cleanser voní takovou krásnou, čistou, lehkou vůní. Na vlhký obličej nanáším lehkými krouživými pohyby. Poté sahám po ručníčku, který namočím do horké vody a postupně s ním stáhnu všechny nečistoty z obličeje. Pleť je krásně čistá a vůbec není vysušená, což mám s většinou čističů prostě problém.

Další produkt je Ren Clearcalm 3, tento produkt je asi můj oblíbenec roku. A tvrdím, že je to to nejlepší, co jsem kdy na pleti měla. Je ze zelené řady, která je pro problémovou pleť, což já určitě nemám, ale mám potřebu pleť čistit, protože by se mi zanášely póry. Tento cleanser používám na vyčištěnou pleť cca třikrát týdně. Opět na navlhčenou pleť nanáším a zapracovávám do pleti, potom nechám minutku působit,následně opět dostávám do pleti krouživými pohyby a oplachuji. Konzistence je tuhá, přirovnala bych ji až k nějaké krémové masce, vůně je jílová. Tento cleanser, krásně vyčistí pleť a k tomu  je pleť taková rozzářená a hlavně vyživená takovým způsobem, že necítím potřebu použít krém.


V dalším kroku dočišťuji, nebo spíše pro dobrý pocit používám micelární vodu, nebo tonikum. Oblíbila jsem si produkty značky Loreal. Nedávno jsem dostala i dvousložkový odličovač očí, který odstraní všechen oční make up a nevysušuje oční okolí.


Na noc používám krém opět od Ren Vita Mineral, je určen primárně na den, ale mně to takto vyhovuje, neobsahuje SPF, takže je vhodný i na noc. Kdybych ho měla popsat, tak asi řeknu "čistý krém", opět neobsahuje nic "špatného", jako ostatní produkty této značky, moje pleť je po něm hydratovaná a spokojená. 



Ráno většinou oplachuji obličej studenou vodou a používám cleanser, nebo pouze micelární vodu. Dalším krokem je krém, používám mnou už milionkrát opěvovaný Total Moisture facial creme od Benefitu, který plní přesně to, co je napsáno na obalu. Pleť mám po něm vyživenou a rozzářenou. V minulém článku jsem psala o další péči, kterou jsem si od této značky pořídila, jedná se o vánoční sadu, která obsahovala i krém oční. Zatím jsem spokojená a vyvovuje mi, skvělě mi vyživý oblast kolem očí.




V sadičce byla i miniaturka séra, které jsem používala před krémem. Sérum mi moc vyhovovalo a měla jsem pocit, že spolu s krémem pracují lépe. Balení bylo bohužel malé na nějaké dlouhodobější zkoušení, ale ráda bych ho někdy zkusila.


Co bych sem ještě ráda zařadila je pinzeta, bez které nemůžu být, jelikož cítím každý jen trošku vyrůstající chloupek mezi obočím, který následně musí jít ven. Druhý pomocník je odstraňovač komedonů, Skin Care No-Slip, který je skvělý na ucpané póry. Pokud se chcete vyhnout rozďoubaným pupínkům, tohle je skvělá volba, jdou lépe odstranit a nezanesete si do nich nečistoty, jdou s ním krásně i černé tečky.



Moje péče o pleť se za poslední dobu hodně změnila, asi je to dáno i věkem, ale hlavně večer cítím potřebu mít pleť absolutně čistou a namazanou, což jsem jako náctiletá nepociťovala. Můj názor je ten, že péče o pleť by měla být úplný základ veškerého líčení a zkrášlování, protože když se o ni nebudeme starat, tak si na sebe můžeme dávat tunu makeupu a stejně to nebude ono. Kdybych měla, podle mě, říct druhý základ, teď trochu odbočím, tak pro mě je to obočí. Já mám štěstí, že moje obočí je husté, tmavé a jsem s ním spokojená, ale sama si moc dobře pamatuju období, kdy jsem ho dost trhala a dalo hodně práce a času, aby dorostlo. 

A to by bylo pro dnešek vše! Vy mi povězte, co považujete jako naprostý základ a jaká je vaše péče o pleť. Zajímá mě, jestli používáte víc, nebo naopak míň produktů.

Mějte se krásně! L.



Přehled zmíněných produktů:
Čistící ubrousky Douglas - Parfumerie Douglas, eshop zde
Ren Hot cloth cleanser, Ren Clearcalm 3, Ren Vita Mineral - seženete na eshopech lookfantastic.com , feelunique.com , kde velmi často probíhají různé akce a slevy
Produkty Benefit - Parfumerie Sephora
Loreal čistící péče 
Pinzeta, odstraňovač komedonů - např. zde





11 komentářů :

  1. Super článek, Leni. Pleť máš opravdu krásnou, to mohu potvrdit i osobně, co si pamatuji :)
    Já se neobejdu bez čistícího gelu a micelárky od Biodermy a z krémové péče mám teď už nějakou dobu Natura Siberica (denní, noční a sérum) a zatím jsem naprosto spokojená.
    Ren mě láká, ale to by člověk mohl pořád zkoušet a zkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, Luci! Potěšila si mě. Taky bych brala nějaké sérum a za mě Ren jedině doporučuju :).

      Vymazat
  2. Jé, co bych dala za krásnou pleť :D Mám akné, a když mi dá na chviličku pokoj, mám zase pro změnu po něm jizvy :/ Taky mám hodně rozšířené póry, to už vůbec nevím, co s tím.. prostě moje pleť..nic moc :D Ale mohlo být hůř. Já si každý večer po odlíčení vyčistím pleť čistícím gelem, potom použiji tonikum proti akné + nějaký vyživující krém, protože moje pleť je v tomhle období suchá (paradox, že mám i to akné :D). A ráno když mám čas tak vyčistím znovu gelem a nebo jen namažu nějakým lehčím krémem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bych ti doporučila ten jílový Ren, protože krásně čistí póry a pleť je taková "napapaná", jinak tě lituju, že máš s pletí takové problémy, zkusila bych se poradit s kožní lékařkou, určitě by ti pomohla! :)

      Vymazat
    2. Mam to velmi podobne, je mi skoro 30, a jeste jsem nenasla nic, co by to vyresilo na porad. Ale ke kozni asi nema smysl chodit, ti si vetsinou s tim taky nevi rady, ja tam jednou sla, dostala nejake silene vodicky a masti, akne sice zmizelo, ale plet jsem mela tak suchou, ze se mi supala. Nakonec jsem dosla k tomu, ze musim plet zbavit vseho umeleho, a to ne jen u kremu, ale treba i u samponu, protoze ten se na plet dostane taky. Zmena samponu na ciste prirodni (treba Alverde) mi pomohla zbavit se akne na zadech, ted jeste vyresit ksycht, to bude asi trvat dyl, kvuli tem jizvam, no a po vsech tech letech plnych pokusu ma ta plet asi dost...

      Vymazat
  3. Postupne vymenuju v me zasobe vsechny umele produkty za prirodni, veganske, nebo aspon s minimem ropnych slozek, takze znacka Ren by mi vyhovovala.. Ale zatim se spokojim s Alverde, ono stejne na mou silenou citlivou a problematickou plet sehnat neco, co by mi sedelo, je hrozne tezke... V tehotenstvi jsem mela plet ukazkovou, ale kvuli tomu tehotnet znova nebudu :D

    OdpovědětVymazat
  4. Máš to krásně nafocené:) Já osobně si myslím, že čistící ubrousky by vždycky měly být pouze první krok (pokud už je člověk používá), po kterém by mělo následovat ještě jedno čištění mlékem, gelem, prostě namokro jak ty říkáš:) Stejně tak nesnesu, aby micelárka byla to, co mi na pleti zůstane, pokud se s ní odličím, čistím pak ještě v jednom kroku mlékem a vodou. Jinak já ubrousky Douglas naprosto nesnáším, nejsem spokojená s tím jak čistí, jediné co vidím jako plus je, že opravdu dlouho vydrží, než vyschnou. Pravda ale je, že na ně čtu všude ódy:) Naopak ta péče od REN, tu bych strašně chtěla vyzkoušet:) No a krém od Benefitu, to je nádhera, ale já už na pleť používám v podstatě jen přírodní značky, takže si ho asi nikdy nekoupím. Já nejvíc miluju značku Apeiron, je sice drahá, ale já koupila produkty ve slevě a má opravdu úžasné přírodní složení a neobsahuje ani alkohol, což většinou obsahují i přírodní značky. A taky zastávám v péči spíš méně, čistím odličovacím balzámem a pak odličovacím mlékem, namažu se očním krémem a zbytek obličeje Steamcreamem a je to:)

    OdpovědětVymazat
  5. great skincare routine. I love loreal products :)
    great blog, very inspiring
    check out my blog too maybe we can inspire eachother? or follow, let me know and I will follow back :)

    - www.angelaah91.blogspot.nl

    OdpovědětVymazat
  6. Tú kozmetiku od benefitu si musím dopriať ako darček pod stromček !:) Všade samé pozitivne recenzie:)

    http://lindatayllor.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Leni,
    asi nejaky pripravek od Ren zkusim. Jinak plet Ti tezce zavidim, ja s ni bojuju uz od takovych 16 a je mi 21. Je to bohuzel hodne dano geneticky a taky léky. :/
    Mej se hezky a uzij si Vanoce!

    staywithkaterina.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Môžem sa spýtať kde sa značka Ren dá zakúpiť?

    OdpovědětVymazat