1. prosince 2014

Christmas inspiration


Ahoj všem!
Máme za sebou první adventní neděli a já pořád kroutím hlavou nad tím, kolikátého vlastně už je, protože za chvíli budeme všichni u vánočního stromečku. Už se na to strašně těším! Štědrý den jsem posledních sedm let trávila doma s mými rodiči, bráchou, babičkou, dědou a přítelem. Doufám, že i letos to nebude jinak a budou to zase ty krásné Vánoce. Taky se nemůžu dočkat na babiččinu každoroční větu, kterou pronáší pod stromečkem po rozbalení dárků. "Tak už jsme zase o rok starší". Jenže tuhle větu říká i na Silvestra, takže my s mamkou, které máme narozeniny hned na začátku ledna, to bereme rovnou po třech letech během pár dní:).

Poslední dobou jsem dost přemýšlela nad dárky pro ostatní, ale i pro sebe. Byla jsem nervózní, že ještě nemám ani jeden dárek, což jsem dnes v Praze napravila a mám skoro vše. Taky na mě tlačila moje maminka a babi, co ta Léňa by si vlastně pod tím stromečkem přála najít a já nějak nevěděla, co mám vlastně říct. Tohle je pro mě strašně těžké, vše co potřebuju nebo chci, si pořídím sama a nerada si o dárky říkám. Co jsem Ježíškovi poradila byl korálek Pandora na můj náramek a možná si vyberu něco na sebe a budu nejšťastnější.
Při mém přemýšlení jsem vytvořila tenhle dopis Ježíškovi, který jsem nevytvořila za sebe, ale myslím si, že většina věcí by udělala radost každé slečně nebo třeba i mamince. Výhodou těchto věcí je určitě to, že se dají sehnat v různých cenových relacích. Mě okouzlil řetízek z Pandory s perličkou a kytičkou, ale určitě by mi udělala radost každá věc z obrázku. Tak třeba tu najdete nějakou inspiraci na dárek i vy. 

Nakonec musím říct, že už Vánoce beru přeci jen trochu jinak než dřív, když jsem byla malá. Teď už mi jde hlavně o to, abych udělala já radost ostatním a abychom byli všichni spolu. A abych nezapomněla! Budou to naše první Vánoce s Montíkem a jelikož náš Monty, když je doma sám, tak se nám většinou demonstrativně pokusí zničit nějakou domácí kytku, tak už se teď modlíme, aby stromeček stál aspoň nějaký čas tam, kde ho postavíme.

Budu ráda, když mi napíšete nějaké vaše tipy a nejvíc by mě potěšilo, kdybyste mi napsali co byste chtěli najít pod stromečkem. Jak se těšíte se na Vánoce vy?
Mějte se krásně! L.



48 komentářů :

  1. Jéé, taky mám takový podobný dopis. :) Přeješ si vážně krásné věci Léňo. :)

    http://smiling-emily.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné věci! Já už mám všechny dárky nakoupené, největší radost byla kupovat pro Honzíka a letošní Vánoce budou naše první, kdy jsme tři, takže to strašně prožívám už teď a absolutně se nemůžu dočkat!! :) Já dostanu od mamky a táty štětce Real Techniques a od manžela paletku od Too Faced, dárky jsem si taky vybrala:) A já mám pak ještě na Nový rok narozeniny a 25. ledna máme s manželem výročí, takže on to má chudák hodně těžké :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S dětmi to jsou úplně jiné Vánoce. Taky se těším, až budu kupovat dárky a hrát si na Ježíška. Chudáci ti naši chlapi! Já mám ještě v únoru svátek, tak to slyším pořád, jak to má těžký, ale hlavně ty narozeniny.... :)

      Vymazat
    2. Teď mě napadá, to musíš být taky kozoroh,ne?

      Vymazat
  3. Ta zlatá kabelka je božská ♥
    Na Vánoce se těším i netěším. Na jednu stranu to bude pohoda, ale na stranu druhou mě čeká hromada učení, takže...:(
    ...//Instantní krása//...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám stejně, ale Štědrý den si zkazit přeci nenecháme! :)

      Vymazat
  4. Jéé, Leni! O:) Ta perlička s kytickou si mě také získala!:) je opravdu kouzelná ❤️ jinak si přeju Pandoru, kterou jsem ti posílala, nějaké svetry a čokoládu Lindor O:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou krásná přání a doufám, že ta Pandora bude i na Instagramu :*.

      Vymazat
    2. Děkuju!:) No jasně, že bude:) Ale další korálky plánuju asi až v květnu, protože mám narozeniny a bývá nějaká ta nákupní horečka s akcí 2+1 :) a to se vyplatí!:D Jen nevím, jestli to vydržím O:) je těžké odolat:(

      Vymazat
  5. Taky jsem Vánoce pár let zpátky začala brát jinak..:) Vlastně ani nevím co chci a začínám se vždycky bát, abych měla co na ten papírek na ledničce napsat, protože většinou mám hlavu plnou seznamů pro každého z rodiny a vůbec už tu nejde o mě..:) Pod stromečkem si rozbaluju dárky jako poslední, protože mě neuvěřitlně baví koukat na reakce všech, jak se jim dárky líbí nebo nelíbí.. Zatím většinou líbí! :) Přeci jen se ale taky samozřejmě těším na dárečky, to mě taky nikdy nepřestane bavit, tak jsem si přála letos nový telefon a pak nějaké to oblečení, bižuterii...Většinu si koupim sama oblečení brzy a pak na to zapomenu a pod tím stromečkem mám fakt překvapení:D Ale jak řikáš, je to každý rok náročnější, protože co všechno potřebuju (a většinou to je jasně akutní) tak si pořídím sama..:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář :*. Koukám, že jsme na tom stejně, tak ať ti ten Ježíšek ten telefon přinese :).

      Vymazat
  6. Ty jo, o těch různých cenových relacích a o tom, co by potěšilo třeba i maminku jsem četla zrovna nedávno i na jiném blogu. To už ti Leni dochází inspirace? Ono kopírka vždy bude jen kopírkou, to si uvědom!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý anonyme, nikoho nekopíruji a budu ráda, když příště vložíš i odkaz, protože to není pravda:). A anonymové budou jen anonymové, to si taky prosím uvědom. A že některým vadí, že mám blog už jsem si všimla, ale takových je hodně málo a pro ně nepíšu. Takže se měj krásně a když budeš mít zase potřebu napsat, tak se ozvi! :*

      Vymazat
    2. Hlavne se nenech znechutit Leni! Asi me to nikdy neprestane prekvapovat, jak dokazou byt lidi zly..! Hodne sil, uz takhle od zacatku:-*

      Vymazat
    3. Prpč bych vkládala odkaz, toho že jsi kopírka si všimli i jiní už dávno, jenže ty nejsi natolik uprimna, aby jsi to zverejnila. Sama nwjlepe vis, koho kopirures (uz jen nazev tveho blovu je smesny) a jako ,,blogerka" za ktwrou se stvymi par clanky tezko muzes povazovat, mi prijdes az moc sebejista. Trocha pokory jeste nikomu neuskodila a ono vnucovat se sponzorum neznamena uspech. To vime, ze?

      Vymazat
    4. Ikdyž vím naprosto přesně, kdo tento vzkaz píše, budu hrát, tohle divadlo. Milá anonymko, prosím, opět přečti můj článek, protože si to asi neudělala. Píši o mě, mojí rodině, takže jsem těžko něco kopírovala, že? Za blogerku se rozhodně nepovažuji, můj názor je ten, že blog nedělá blogerku, i když si to některé myslí. Svůj blog píšu pro radost a jelikož ty jsi častá návštěvnice, tak to snad tak špatné nebude. A sebejistá si sem nad lidmi, kteří ostatním něco nepřejí a jsou zlí. Nikomu se nevnucuji :*.

      Vymazat
    5. To Anonymka: Je zajímavý, jak člověk člověku dokáže začít něco závidět a klesnout až tak nízko, aby měl zapotřebí psát ubohý komentáře. Škoda, že tě Lenka nepropálila, všechny by to asi docela šokolvalo...

      Vymazat
    6. Alice: Píše tyto komentáře nějaká blogerka? To by bylo hodně smutné..

      Vymazat
    7. To Anonymka: Nejdřív se prosím tě nauč psát, potom popřemýšlej, jestli svoje choré výplody někde zveřejňovat a příště už to prosím tě nedělej. Je to vážně k smíchu. Na základě dvou slov v článku tady někoho nazýváš kopírkou? :D Z tvých komentářů jsou na první pohled vidět akorát dvě věci: za prvé je to šílená závist a za druhé, že jsi neskutečně tupá, lidově řečeno vylízaná jak miska od psa.

      Vymazat
  7. Tak korálek jsem dostala k narozeninám, ale ten přívěsek vypadá parádně! :) na dárky se tenhle týden musím pustit, ať je mám už z krku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky už jsem to vhtěla mít odbyté pro klid v duši:D. Nemám ráda shánění na poslední chvíli a přeplněné obchody lidí, kteří chtějí za každou cenu něco sehnat :).

      Vymazat
  8. Já mám zatím jen 3 dárky. Jsem looser :D Ale přesně jak píšeš, radši teď dělám radost ostatním a jsem ráda, že můžeme být pospolu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já do dnešního dne neměla nic :D, takže klid :*.

      Vymazat
  9. Ahoj Leni :* chci, aby bylo vidět, jak tvůj blog čtu a že je opravdu překrásný a každý článek je osobitý a nádherný! Závidím ti dárečky u sebe a přečkání těch houfů nakupujících lidiček. Já jsem letos nějak pozadu, nevím, jak se to stalo, ale asi to prostě uteklo až příliš rychle. Touhle dobrou jsem měla už ze svých promyšlených seznamů dárečků pro ostatní odškrtané všechny položky, letošní rok jsem měla i problém s osobitými a originálními nápady. Nicméně něco málo už ve svém "tajném" šuplíku mám a snad zbytek brzy dojde/dokoupím. Nemůžu se dočkat, až zazvoní Ježíšek a oznámí nám svůj příchod :* Užívej tento čas Leničko :)) s láskou a trochou Vánoc

    Áňa Koudelová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anetko, děkuju za krásný komentář a pochvalu, jsi moc hodná. Dárky určitě nakoupíš raz dva, nejdůležitější je mét aspoň trochu představu, což já letos neměla vůbec a taky jsem to nějak dala:). Ještě jednou děkuju a přeju krásný den!

      Vymazat
  10. Leni, Pandoru jsem taky zmínila a mám to stejně - moc nerada si o dárky říkám... :) A můj wishlist jsi myslím četla, takže to mám taky tak, že co chci, si koupím, a letos to beru hodně jinak. Letošek mi dost otevřel oči ve všech směrech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jsem a právě se mi strašně líbil, protože jsem v tom viděla sebe :*. Tak schválně, jestli nám ji ten Ježíšek nadělí;).

      Vymazat
  11. Je náhoda, že všechny ty krásné věci nahoře jsou sladěny do pastelových tónů, nebo je máš ráda? ;-) Odkud je, prosím, ten hrnek? Je parádní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj:). Neměla jsem v plánu obrázek ladit do barev a nepřemýšlela jsem na tím, ale jsou to moje oblíbené barvičky, takže to šlo samo:). Hrnek z http://www.kikki-k.com

      Vymazat
  12. Super Tipy Leni, já si většinou vše co chci vždycky koupím sama, ale i tak je spousta věcí, kterými bych nepohrdla a udělaly by mi velkou radost. Třeba parfémy, vonné svíčky, nějaká kvalitní láhev na pití, krásná kabelka, šperky, knížky... je toho spousta :)

    Victoria´s Secret Giveaway

    OdpovědětVymazat
  13. Nádherné tipy:))) všechno by se mi taky líbilo:D:)) A na anonymy se vážně vyprdni! Mně se tvůj blog moc líbí a ráda si ho čtu:))

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Leni, tvoj blog sa vyborne cita, ide z neho dobra nalada a tento prispevok tiez nezaostava! Naozaj pekny wishlist, ja som tiez za Pandoru v kazdom prevedeni - momentalne sa mi najviac rataju ich prstienky, jednoduche ale rafinovane. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Já mám od Pandory prstýnky dva. Jeden od rodičů a druhý od přítele a jiné nenosím! :)

      Vymazat
  15. Krásne inšpirácie. Ja už mám v podstate všetky darčeky nakúpené, ale čo by som chcela pre seba, tak to akosi neviem. Veci si kupujem v priebehu celého roka a nemusím nejako čakať, že až na Vianoce. Už mám za sebou to obdobie malého dievčatka, čo sa teší na darčeky. Teraz ma skôr zaujíma, ako potešiť mojich blízkych. Toto predvianočné obdobie mám veľmi rada. Atmosféra, vianočné trhy, stromček, pohoda v kruhu rodiny..., len škoda, že u nás už druhý deň prší. Sneh by bol lepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janka, máme tp úplně stejně, jako kdybych to psala já :*.

      Vymazat
  16. Krásná inspirace Leni, ráda dávám follow :) Úžasná je ta mikča/svetřík. Ale nejvíc mě zaujal ten diářek, mohu se zeptat kdes ho našla? :) Díky

    OdpovědětVymazat
  17. Ty šperky na obrázku vypadají moc hezky :) Já si hlavně přeji už takové nemateriální dárky - abychom byli všichni spolu, spokojení a šťastní a aby nám to s přítelem dlouho vydrželo :) A v poslední době také sleduji, že dělá větší radost dávání než dostávání dárků, takže tenhle rok je mi úplně jedno, co dostanu :) Nejlepší je vědomí, že si na tebe někdo vzpomene a chce ti tu radost udělat, ať už je to náhrdelníkem, či nějakým kouskem oblečení :)
    http://fitlucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, rada by som ťa pozvala na vianočnú giveaway na mojom blogu :)

    http://baribircak.blogspot.sk/2014/12/christmas-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  19. Moc pěkně napsaný článek Leničko a také pěkný výběr! :)

    OdpovědětVymazat
  20. Tak to máme stejné ;) Chci toho hodně, ale většinou si o to moc nechci říkat ;)
    Dárky už mám v podstatě všechny nakoupené, zbývají už jen maličkosti ;)

    Sororessa
    A.

    OdpovědětVymazat
  21. Mi se Pandora libila jako napad a dycky jsem na ni koukala v Elle... Pak jsem to videla na zivo a vubec, mozna se to nekomu libi, ale dat takove penize za zastarale stribro? No nevim... Jinak letos jsem Jeziskovi psala o Hakuro stetce, tak uvidime :)
    Podobny wishlist jsem si delala loni na blogu taky, vetsinu jsem si pak koupila sama :D ale je fakt, ze loni jsem mela jen jedno hlavni, soukrome prani, ktere jsem napsala Jeziskovi, a to mi momentalne spi v postylce, takze Jezisek existuje!:)

    OdpovědětVymazat